Het theater

Voor scholen


Schoolvoorstellingen basisonderwijs 2017|2018

De Meervaart laat kinderen uit Amsterdam Nieuw-West kennis maken met de verschillende podiumkunsten. U kunt voor uw school kiezen uit verschillende disciplines en voor elke leeftijdsgroep is er de mogelijkheid om een sprankelend, spannend of ontroerende voorstelling te komen bekijken.
Wij bieden bij elke schoolvoorstelling een educatief programma aan dat op uw school zelf wordt uitgevoerd door ervaren theaterdocenten. Sinds 2008 hebben wij hiermee ruim 15.000 kinderen bereikt. In 2017|2018 bieden wij zeven nieuwe schoolvoorstellingen en 1 brede schoolproject aan. Ons aanbod is gebundeld in een brochure gezamenlijk met het aanbod van andere Amsterdamse theaterinstellingen.

Klik hier voor de brochure van de schoolvoorstellingen 2017-2018.
Of vraag de papieren brochure aan via educatie@meervaart.nl. We leveren dan ook meer uitgebreide informatie over ons educatieprogramma.

Inschrijven
U kunt zich voor de voorstellingen inschrijven via amsterdamsetheaters.plannedculture.nl

Toewijzing
de Meervaart wil zo veel mogelijk groepen plaatsen en maakt daarom een indeling op basis van de volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen.

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling educatie: educatie@meervaart.nl of 020-4107764.

Educatie

 

Schoolvoorstellingen voortgezet onderwijs 2017|2018

Voor jongeren in het voortgezet onderwijs bieden wij zowel een programma tijdens schooltijd als op verzoek en in overleg met de gezelschappen een programma rondom de voorstellingen die ’s avonds in de Meervaart te zien zijn. Ons gehele programma vindt u op deze website. Klik hier voor de brochure van de schoolvoorstellingen 2017-2018. Of vraag de papieren brochure aan via educatie@meervaart.nl

Inschrijven
Klik hier om het bestelformulier in te vullen

De meeste gezelschappen bieden educatieve programma’s rondom de voorstellingen en in sommige gevallen maken wij een programma op maat. De informatie hierover vindt u in de brochure.

Voor vragen kunt u contact opnemen via educatie@meervaart.nl, 020 – 4107764.

Theater Educatie

Theatereducatie Amsterdam

De Meervaart is aangesloten bij de Theatereducatie Amsterdam.
Theater Educatie Amsterdam bestaat uit theaters en gezelschappen uit Amsterdam Samen bundelen wij het aanbod van theater en dansvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs. Theater Educatie Amsterdam staat garant voor kwaliteit en een educatief aanbod bij elke voorstelling. Ons gezamenlijke aanbod is te vinden op www.theatereducatie.amsterdam
Aangesloten partners: de Toneelmakerij, de Krakeling, de Meervaart, Podium Mozaïek, Toneelgroep Amsterdam, Theater Frascati, Stadsschouwburg Amsterdam, Theater Bellevue, ISH, Nationale Opera& Ballet en het Poldertheater.