Het theater

Voor scholen


Schoolvoorstellingen basisonderwijs 2016|2017

De Meervaart laat kinderen uit Amsterdam Nieuw-West kennis maken met de verschillende podiumkunsten. U kunt voor uw school kiezen uit verschillende disciplines en voor elke leeftijdsgroep is er de mogelijkheid om een sprankelend, spannend of ontroerende voorstelling te komen bekijken.
Wij bieden bij elke schoolvoorstelling een educatief programma aan dat op uw school zelf wordt uitgevoerd door ervaren theaterdocenten. Sinds 2008 hebben wij hiermee ruim 15.000 kinderen bereikt. In 2016|2017 bieden wij acht nieuwe schoolvoorstellingen aan.

Klik hier voor de brochure van de schoolvoorstellingen 2016-2017.
Of vraag de papieren brochure aan via educatie@meervaart.nl

Inschrijven
Klik hier om het bestelformulier in te vullen.

Toewijzing
de Meervaart wil zo veel mogelijk groepen plaatsen en maakt daarom een indeling op basis van de volgorde van binnenkomst van de bestelformulieren.

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling educatie: educatie@meervaart.nl of 020-4107764.

Educatie: 4West

 

Schoolvoorstellingen voortgezet onderwijs 2016|2017

Voor jongeren in het voortgezet onderwijs bieden wij zowel een programma tijdens schooltijd als op verzoek en in overleg met de gezelschappen een programma rondom de voorstellingen die ’s avonds in de Meervaart te zien zijn. Ons gehele programma vindt u op deze website. Klik hier voor de brochure van de schoolvoorstellingen 2016-2017. Of vraag de papieren brochure aan via educatie@meervaart.nl

Inschrijven
Klik hier om het bestelformulier in te vullen

De meeste gezelschappen bieden educatieve programma’s rondom de voorstellingen en in sommige gevallen maken wij een programma op maat. De informatie hierover vindt u in de brochure.

Voor vragen kunt u contact opnemen via educatie@meervaart.nl, 020 – 4107764.

De PIT voor scholen

De Meervaart is aangesloten bij de PIT. De PIT verzamelt op www.depitvoorscholen.nl al het kwaliteitsaanbod op het gebied van theater- en danseducatie in Amsterdam.

Daarnaast behartigt De PIT de belangen van aanbieders van theater- en danseducatie richting de politiek, doet onderzoek naar de stand van zaken in het veld en organiseert de jaarlijkse PIT Preview Dag -voorheen de Theater Advies Dag- . Een dag waar docenten elk voorjaar een inkijkje krijgen in het theater-educatieve aanbod voor het volgende schooljaar.

Aangesloten partners: Danstheater Aya, de Toneelmakerij, de Krakeling, de Meervaart, Podium Mozaiek, Bijlmer Parktheater, Toneelgroep Amsterdam, Theater Frascati, Stadsschouwburg Amsterdam, Theater Bellevue, ISH, Nationale Opera& Ballet en het Poldertheater.

Zie voor meer info: www.depitvoorscholen.nl