Data en kaarten

In gesprek met Bodil de la Parra

M-Talk Live(stream)

Bekijk hier de livestream

Actrice, theatermaker en toneelschrijver Bodil de la Parra blikt tijdens deze livestream samen met ons terug op haar werk en kijkt vooruit naar de voorstelling ‘De dagen van Rijst’. 

Bodil de la Parra is actrice, theatermaker en toneelschrijver. Ze duikt via haar eigen familiegeschiedenis in het verleden en maakt daar op indringende wijze theater van. In deze M-Talk Live(stream) praten we met Bodil over haar nieuwste voorstelling. ‘De dagen van Rijst’ gaat over haar jeugd in Nieuw-West en hoe ze opgroeide in de flat schuin tegenover de Meervaart. Het was een minimaatschappij waarin iedereen elkaar kende.

Bodil: “Door deze voorstelling met de Meervaart op te zetten geef ik als het ware iets terug aan de buurt en haar bewoners, waarvan er sommigen nog steeds in de flat wonen, zoals mijn moeder, die er nooit meer weg wil.”

Bodil verdiept zich met haar voorstellingen op geheel eigen wijze in de gevolgen die migratie heeft op het individu. Personages uit haar familiestamboom worden tot leven geroepen. Ze geeft hen een stem en brengt ze naar het heden. Door de zoektocht naar overeenkomsten en verschillen begrijpt ze beter hoe ze zelf in het leven moet staan.

Zo werd haar meest recente voorstelling 'Het Verbrande Huis' lovend ontvangen. "Ontwapenende eerlijkheid ontroerd en verbaast", kopte NRC. Theaterkrant vatte de Surinaamse familiekroniek samen als “kritisch maar liefdevol” en de Volkskrant schreef: “haar tekst is prettig wispelturig, haar acteren spannend en levendig” (4 sterren).

Het gesprek – met fragmenten uit de voorstelling – wordt geleid door onze artistiek coördinator en regisseur Christiaan Mooij. Het is vanaf 20:15 uur live via de Facebookpagina en website van de Meervaart te volgen. Naar verwachting duurt de livestream zo’n 45 minuten.

Lees verder

 

Livestream

45 min.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief