maandag 20 maart
theater

A Conversation on Making a Murderer

Rode zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Making a Murderer advocaten Dean Strang en Jerry Buting naar Nederland.

Met advocaten Dean Strang en Jerry Buting | A Conversation on Making a Murderer

De Netflix-documentaire Making a Murderer, over Steven Avery die 18 jaar onschuldig vast heeft gezeten, schokte begin dit jaar de wereld en bood een blik in het controversiële Amerikaanse rechtssysteem. Op 20 maart 2017 komen de advocaten van Steven Avery, Dean Strang en Jerry Buting, naar De Meervaart in Amsterdam om hun rol in de spraakmakende rechtszaak te bespreken.

Tijdens deze avond, onderdeel van de ‘Conversation on Justice’-tour wordt dieper ingegaan op één van de meeste besproken moordzaken van deze eeuw en delen de twee advocaten hun persoonlijke ervaringen. Tickets voor dit bijzondere event kosten €29,00 (excl. servicekosten) en zijn vanaf vrijdag 28 oktober om 10:00 uur te koop via Ticketmaster.

Making a Murderer toont de rechtszaak en het onderzoek naar de moord op Teresa Halbach. De beschuldiging van moord richting Steven Avery volgt kort op de rechtszaak die wordt aangespannen door Avery zelf tegen de lokale autoriteiten naar aanleiding van het feit dat hij achttien jaar lang onschuldig heeft vastgezeten voor verkrachting. Advocaten Strang en Buting worden in de rechtszaak belast met een bijna onmogelijk taak: Aantonen dat Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey er zijn ingeluisd door de plaatselijke politie. De zaak wordt uiteindelijk verloren: Steven Avery krijgt in 2007 levenslang en zit ondanks diverse petities nog steeds vast.

Documentaire
Het complete proces (verspreid over ruim 10 jaar) wordt vastgelegd door filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos. Als de 10-delige serie in december 2015 op Netflix verschijnt barst een wereldwijde discussie los over hoe zit met de (on)schuld van Steven Avery, over de (dubieuze) rol van lokale politie en ambtenaren, over het bewijsmateriaal en vooral: Hoe legitiem is de veroordeling? De documentaire ‘Making A Murderer’ won in september jl. nog 4 Emmy’s en inmiddels heeft Netflix aangekondigd dat er een vervolg komt.

Nu live
Nederlandse Making a Murderer fans krijgen op 20 maart de kans om twee belangrijke voorvechters van gerechtigheid, de advocaten Dean Strang en Jerry Buting, live te horen en te zien tijdens hun ‘A Conversation on Justice’-tour. Ze gaan uiteraard in op de zaak van Avery en de gevolgen van de documentaire, maar ook op het Amerikaanse rechtssysteem in het algemeen. De avond wordt afgesloten met een interactieve Q&A waarbij bezoekers de kans krijgen om hun vragen te stellen.

  deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 32.50
 

Terug naar vorige pagina


 
dinsdag 25 april
20:30 uur Blauwe zaal
PAAZ Solo Stories / Yora Rienstra
Meer informatie theater Bestel kaarten
maandag 08 mei
20:15 uur Rode zaal
Capturing Pablo
Meer informatie theater Bestel kaarten
vrijdag 12 mei
20:30 uur Blauwe zaal
Walden Arjan Ederveen & Jack Wouterse
Meer informatie theater Laatste kaarten!