zondag 22 oktober
theater

Brieven uit Genua

Blauwe zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Literaire, muzikale en waargebeurde zoektocht naar geluk

Brieven uit Genua | Toneelgroep Maastricht

De artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht, Servé Hermans en Michel Sluysmans, spelen samen een theaterstuk naar Ilja Leonard Pfeijffers autobiografie ‘Brieven uit Genua’. Door zijn brieven te combineren met Italiaanse aria’s brengen ze een intiem literair en muzikaal miniatuur over de verhouding tussen Italië en Nederland, feit en fictie, wens en waarheid, schrijven en leven.

Combi-ticket
Toneelgroep Maastricht speelt bij ons adaptaties van zowel ‘Brieven uit Genua’ als ‘La Superba’, op respectievelijk zondag 22 oktober (15:00 uur) en zaterdag 02 juni (20:15 uur). U kunt gebruik maken van een combi-ticket. U zit dan 1e rang bij beide voorstellingen voor € 35,00 (i.p.v. € 45,00).

Bestel hier uw combiticket.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

De artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht, Servé Hermans en Michel Sluysmans, zijn samen te zien in een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers in 2016 verschenen autobiografie ‘Brieven uit Genua’. Ze worden op het toneel bijgestaan door sopraan Lies Verholle, die aria’s ten gehore brengt van Monteverdi, Puccini en Arditi.

Brieven
Hermans en Sluysmans spelen Ilja Leonard Pfeijffer, de Nederlandse schrijver die in 2008 samen met zijn geliefde Gelya naar Rome fietst. Ze vestigen zich in Genua, de labyrintische havenstad met haar duistere steegjes, ontelbare palazzi en evenzovele gelukzoekers. Een paar jaar later vertrekt Gelya naar Berlijn, en vindt de schrijver zichzelf terug onder een lekkende parasol in het barre, bange oord dat werkelijkheid heet. Hij probeert zijn leven te vatten in brieven, gericht aan zijn voormalige geliefde Gelya. Alle brieven zijn echt en daadwerkelijk verstuurd.

“Misschien moet iemand anders mij maar spelen. Ik weet niet meer zo goed hoe het moet om mij te zijn.”

Intiem literair en muzikaal miniatuur
Pfeijffers ‘Brieven uit Genua’ is het ultieme vervolg op ‘La Superba’ (Libris Literatuurprijs 2014) en een adembenemende ode aan Genua, de stad waarop hij in 2008 verliefd werd. Maar waar ‘La Superba’ vertrekt vanuit de fictie bestaat in ‘Brieven uit Genua’ enkel de naakte waarheid. Door zijn brieven te combineren met Italiaanse aria’s brengt Toneelgroep Maastricht een intiem literair en muzikaal miniatuur over de verhouding tussen Italië en Nederland, feit en fictie, wens en waarheid, schrijven en leven.

Toneelgroep Maastricht | Spel: Servé Hermans, Michel Sluysmans | Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer | Bewerking en regie: Michel Sluysmans | Zang: Lies Verholle | Piano: Elisabeth De Loore | Decor- en lichtontwerp: Catharina Scholten.  Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 20.00
2e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 18.00
CJP  € 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten.
 

Terug naar vorige pagina


 
donderdag 21 december
20:30 uur Blauwe zaal
Montere Weemoed Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel
Meer informatie muziektheater Bestel kaarten
woensdag 02 mei
20:30 uur   (try-out) Blauwe zaal
Nog Nooit Vertoond Diederik van Vleuten
Meer informatie theater Bestel kaarten