zondag 22 oktober
opera

Rigoletto

Rode zaal duur: 120 minuten (exclusief 20 minuten pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Verdi’s operaklassieker over liefde, list en bedrog.

Rigoletto | Staatsopera van Tatarstan

In deze populaire opera van Verdi leeft het publiek mee met de nar Rigoletto en zijn mooie dochter, die hij wil beschermen tegen een dubieuze minnaar. ‘Rigoletto’ draait om tijdloze thema’s als liefde, list en bedrog. De barokke opvoering van de Staatsopera van Tatarstan maakt emoties intens voelbaar.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

In deze populaire opera van Verdi leeft het publiek mee met de nar Rigoletto. Als bezorgde vader wil hij zijn mooie dochter Gilda beschermen tegen de onbetrouwbare hertog van Mantua, die een oogje op haar heeft. Vaders hulp krijgt echter een tragische wending.

‘Rigoletto’ draait om tijdloze thema’s als liefde, lust, list en bedrog. De opera bevat Verdi’s mooiste aria’s, waaronder ‘La donna è mobile’ (De vrouw is wispelturig). Kenners bestempelen deze klassieker als de beroemdste aria aller tijden. Kort na de première in 1851 was het lied in heel Italië een hit, dankzij de draaiorgels die het overal lieten horen.

De opera ‘Rigoletto’ wordt gezien als Verdi’s meesterwerk en betekende destijds zijn internationale doorbraak. Deze nieuwe uitvoering door de Staatopera van Tatarstan wordt in het originele Italiaans gezongen. Een Nederlandse boventiteling neemt de bezoeker mee in het verhaal.

In aankleding en toon brengt deze voorstelling alle eer aan de weelderige enscenering die in Verdi’s tijd in zwang was. Het feestgedruis aan het hof waarmee de opera begint staat bol van de komische wendingen en het dramatische slotduet met vader en dochter belicht emoties die bij iedere ouder iets zal losmaken.

Staatsopera van Tatarstan | Stage Director: Michael Pandzhavize (Moscow) | Set Design: Andrey Zlobin (Kiev) | Costume Design: Anna Ipateva (Kiev).deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 39.50
2e rang  € 34.50
3e rang  € 29.50
MTK 10% korting prijs  € 35.55
CJP  € 29.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
donderdag 22 maart
20:00 uur   (première) Rode zaal
Trouble in Tahiti + Clemency De Nationale Opera / Ted Huffman
Meer informatie opera Bestel kaarten
dinsdag 03 april
20:15 uur Rode zaal
Die Zauberflöte Staatsopera van Tatarstan
Meer informatie opera Bestel kaarten