vrijdag 24 november
wereldmuziek

Tony Overwater

Blauwe zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Tony Overwater | Wereldzee Ensemble

Het Wereldzee Ensemble van jazzbassist Tony Overwater neemt ons mee op reis langs de Oude Wereldzee zoals de Middellandse Zee vroeger genoemd werd. Ze verbinden muziek uit onder meer Palestina, Griekenland, Marokko, Spanje en Egypte. Van 18:00 tot 20:00 uur presenteert Tony een voorprogramma over zijn drijfveren, inclusief hapje en drankje.

Voorprogramma
Salon Joussour: diner, gesprek en film
18:00 tot 20:00 uur
Kosten inclusief voorstelling: € 25,00
Tony Overwater blikt voorafgaand het concert over de reis van Abraham Kuyper terug op de muzikale diversiteit rond de Middellandse Zee. Hier vertelt hij over zijn eigen ervaringen als muzikale wereldreiziger en hoe hij zich liet inspireren om de muziek voor de documentaire over Abraham Kuyper (‘Rondom De Oude Wereldzee’) samen te stellen. Tijdens dit gesprek laat hij enkele fragmenten zien van de documentaire. Na de presentatie is het tijd voor een hapje en drankje om in de stemming te komen voor het concert. 

Bestel hier uw kaarten voor het diner, gesprek, film en voorstelling voor 25 euro.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Tony Overwater is een muzikale wereldreiziger. De Boy Edgar-winnende jazzbassist reist al 30 jaar de wereld over en neemt uit alle culturen iets mee. Met name zijn reizen door het Midden Oosten inspireerden hem om Arabische klassieke muziek te studeren. Hij is muzikaal leider van de Libanese zangeres Rima Khcheich en richtte een salon op voor Arabische muziek, Salon Joussour.

Om De Oude Wereldzee
In 2015 wordt hij gevraagd muziek te maken voor de documentaireserie ‘Om De Oude Wereldzee’, over de reizen van politicus Abraham Kuyper door de Orient. Hij richtte het Wereldzee Ensemble op, waarmee musici uit diverse stromingen en windhoeken worden samengebracht om muziek te spelen die een beeldende reis vormen door ‘Om de Oude Wereldzee’, de Middellandse Zee.

Het Ensemble
Tony Overwater selecteerde gerenommeerde musici die op één of andere manier verbonden zijn met de reizen die Kuyper maakte. De Palestijnse ud (Arabische luit) speler Nizar Rohana is met zijn kennis van de Arabische muziek een belangrijke kleur in dit ensemble. Zijn affiniteit met de westerse muziek geeft zijn spel bovendien een extra dimensie, waardoor zijn samenspel met instrumenten als het harmonium en de forte piano extra diepgang krijgt.

Klarinettist Maarten Ornstein heeft een jazz en klassieke achtergrond maar speelt ook Arabische muziek, onder andere met de Libanese zangeres Rima Khcheich. Daarnaast is hij gespecialiseerd in Balkanmuziek.

De oude muziek-specialist en violiste Antoinette Lohman brengt met haar passievolle spel en kennis van de retorica de geschiedenis binnen in dit ensemble.

Rembrandt Frerichs is een pianist die zich niet beperkt tot de moderne piano maar juist ook de oudere instrumenten als de forte piano (18de eeuwse voorloper van de moderne piano) en het harmonium. Naast zijn jazz en klassieke scholing is Rembrandt ook sterk beïnvloed door de Arabische en Perzische muziekcultuur. Ruven Ruppik is een Duitse percussionist met een klassieke opleiding en specialisatie in Flamenco en Arabische percussie.

Ud: Nizar Rohana - Ud | Viool: Antoinette Lohman | Klarinet: Maarten Ornstein | Forte piano en harmonium: Rembrandt Frerichs | Contrabas en violone: Tony Overwater | Percussie: Ruven Ruppik.

  Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 13.50
CJP  € 11.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten.
 

Terug naar vorige pagina


 
vrijdag 20 oktober
20:30 uur Blauwe zaal
Nomadic Treasures Avi Darash
Meer informatie wereldmuziek Bestel kaarten
zaterdag 11 november
20:30 uur Blauwe zaal
A Tribute to Oum Kalthoum Karima el Fillali
Meer informatie wereldmuziek Bestel kaarten
woensdag 13 december
20:30 uur Blauwe zaal
Septacost Amsterdam Klezmer Band
Meer informatie wereldmuziek Bestel kaarten