zaterdag 02 juni
theater

La Superba

Rode zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde.

La Superba | Toneelgroep Maastricht

Wim Opbrouck en Angela Schijf spelen de hoofdrollen in ‘La Superba’, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Jibbe Willems bewerkt Pfeijffers veelgeprezen roman tot een weergaloze theatrale reis door de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers, verrijkt met livemuziek uit Italiaanse opera’s.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Wim Opbrouck en Angela Schijf spelen de hoofdrollen in ‘La Superba’, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Jibbe Willems bewerkt Pfeijffers veelgeprezen roman tot een weergaloze theatrale reis door de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. Een stad die haar geheimen enkel prijsgeeft aan hen die durven te verdwalen. Verrijkt met veel livemuziek uit Italiaanse opera’s wordt ‘La Superba’ in de regie van artistiek leider Servé Hermans een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde.

Een schrijver uit het Westen, gespeeld door Wim Opbrouck, is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua (Angela Schijf), dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De aangespoelde Schotse alcoholist, de Marokkaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua, er is één ding wat hen bindt. Allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven, en voor allen is dit verlangen een fantasie waar ze in verdwalen.

Ilja Leonard Pfeijffer won met zijn roman ‘La Superba’ de Libris Literatuurprijs 2014. In seizoen 1617 was zijn eerste toneelstuk voor Toneelgroep Maastricht, ‘De advocaat’, te zien in de theaters. Jibbe Willems schreef eerder o.a. ‘Pinkpop’ en ‘Eyes wide shut’ voor het gezelschap. De livemuziek is van Axl Peleman, Roeland van De Moortele, Wim Opbrouck en staat onder leiding van Ron Reuman.

Toneelgroep Maastricht | Spel: Wim Opbrouck, Angela Schijf, Michel Sluysmans, Joke Emmers e.a. | Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer | Bewerking: Jibbe Willems | Regie: Servé Hermans | Muziek: Ron Reuman, Axl Peleman en Roeland Vandemoortele.

Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 25.00
2e rang  € 20.00
3e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 22.50
CJP  € 18.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina