donderdag 18 januari
theater

INNENSCHAU [REVISITED]

Rode zaal duur: 60 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

INNENSCHAU [REVISITED] | JAKOP AHLBOM COMPANY

Theatertip! Als kijker wordt je meegezogen in een gitzwarte wereld van achtervolgingsfantasieën, raadselachtige taferelen en Kafkaëske situaties. De live muziek van Alamo Race Track gidst ons door een koortsachtige droomwereld

Na zeven jaar maakt Jakop Ahlbom een remake van zijn voorstelling Innenschau. In deze surrealistische thriller raken de levens van een verpleegkundige, een stalker en een ontslagen bankmedewerker onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als kijker wordt je meegezogen in hun gitzwarte wereld van achtervolgingsfantasieën, raadselachtige taferelen en Kafkaëske situaties. De live muziek van Alamo Race Track leidt je als een gids door de koortsachtige droomwereld waarin illusie en realiteit met elkaar in gevecht gaan. Ahlbom gunt ons, met een mix van dans, theater, illusionisme en special effects, op een grimmige, maar dromerige wijze een kijkje in het onderbewustzijn van de mens.

Over Jakob Ahlbom
Jakop Ahlbom heeft uitgebreid getoerd in zowel binnen- als buitenland, met prijswinnende voorstellingen als Vielfalt, Lebensraum en Horror. Zeven jaar geleden bewees hij al dat hij als geen ander op een humoristische manier pijnlijke situaties weet te verbeelden, zonder de kracht van het drama te verliezen. Nu is Innenschau, zonder tekst en met nieuwe nummers van Alamo Race Track, terug in de grote zaal.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Innenschau (Duits): introspectie, inwaartse observatie van je eigen mentale processen. 

In zijn eigen unieke beeldtaal toont regisseur Jakop Ahlbom met 'Innenschau [Revisited]' een unheimische wereld waar we niet meer weten of onze herinneringen kloppen en of onze observaties op de werkelijkheid gebaseerd zijn. Met een sterk fysieke beeldtaal, waarin beweging, dans en illusionisme in elkaar verweven zijn, en de zinderende live muziek van indie-popband Alamo Race Track, toont Ahlbom ons een surrealistische theaterthriller waarin niets meer is wat het lijkt.

Regie en concept: Jakop Ahlbom Spel: Reinier Schimmel, Silke Hundertmark, Kami-Lynne de Bruin, Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Gwen Langenberg, Sofieke de Kater | Muziek,:Alamo Race Track (Leonard Lucieer, Ralph Mulder, Thomas van den Berg, Jelte van Andel) | 

Company bedankt in het bijzonder het artistieke team van 'Innenschau' 2010: Jeroen van den Berg, Robin Buijs, Stefan Dijkman, Kelly Hirina, Nicolien de Jong, Peter Kadar, Pieter van Loon, Minka Parkkinen en Zita Winnubst.

   Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 25.00
2e rang  € 20.00
3e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 22.50
CJP  € 18.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
dinsdag 27 februari
19:30 uur   (première) Rode zaal
Machine de Cirque Machine de Cirque
Meer informatie show Bestel kaarten
donderdag 15 maart
20:30 uur Blauwe zaal
COCO CHANEL Ulrike Quade Company
Meer informatie theater Bestel kaarten
donderdag 10 mei
20:15 uur Rode zaal
Ada/Ava Manual Cinema
Meer informatie muziektheater Bestel kaarten