vrijdag 06 april
dans

WE ARE IN TROUBLE

Blauwe zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

WE ARE IN TROUBLE | IVGI&GREBEN

Het internationaal georiënteerde, Israëlisch/Nederlands choreografenduo IVGI&GREBEN betreedt eindelijk de Nederlandse danswereld. Ze vinden uitdrukking voor de schoonheid en het emotionele gewicht van leven en lijden. Hun bewegingstaal biedt vasthoudend verzet tegen de stilstand, tegen het einde. Met vloeiende composities van abstracte gebaren, intense gevoelsbeelden en poëtisch samenspel worden in hoog tempo sculpturale tableaus opgebouwd en verstoord.

IVGI&GREBEN won in 2011 de Golden Mask Award, Ruslands meest prestigieuze theaterprijs.

De video's hieronder zijn van eerder werk door IVGI&GREBEN

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Het Israelisch/Nederlands choreografenduo IVGI&GREBEN vindt uitdrukking voor de schoonheid en het emotionele gewicht van leven en lijden. Hun bewegingstaal biedt vasthoudend verzet tegen de stilstand, tegen het einde. Met vloeiende composities van abstracte gebaren, intense gevoelsbeelden en poëtisch samenspel worden in hoog tempo sculpturale tableaus opgebouwd en verstoord. De dansers doen met hun verfijnde lichaamstaal en hun bezieling een woordeloos beroep op de empathie van het publiek en dat voel je als toeschouwer.

‘WE ARE IN TROUBLE’, de nieuwe avondvullende choreografie van IVGI&GREBEN, laat een groep mannen en vrouwen zien die zich voortdurend verplaatst. De groep lijkt onderweg en op zoek naar een plek. Een plek om te rusten en misschien een nieuw leven te beginnen. Een verleden dat te overweldigend is om bij stil te staan, maakt dat ze toch in beweging blijven. Ze trekken voorbij, hechten zich nergens aan behalve aan elkaar. Er dreigt uitputting, soms paniek. Iemand raakt achter, soms valt iemand maar ze blijven bij elkaar. Altijd onderweg om nooit meer ergens aan te komen. Of toch wel…

Samenwerkingen
Al tijdens hun individuele danscarrières bij de Kibbutz Contemporary Dance Company en Het Nationale Ballet begonnen Uri Ivgi en Johan Greben beiden een succesvolle carrière als choreograaf. In 2003 werkten zij voor het eerst samen aan hun choreografie Carmen voor de Szeged Contemporary Dance Company in Hongarije.

Sindsdien creëerden zij voor Ballett am Rhein (DE), Dansgroep Amsterdam, Introdans, en Scapino Ballet (NL), ITDansa (ES), Korea National Contemporary Dance Company; Modern Dance Turkey; National Theatre Ballet en Prague Chamber Ballet (CZ), Norrdans en Skånes Dansteater (SE), Phoenix Dance Theatre en Scottish Dance Theatre (UK), Provincial Dances Theatre (RU), Szeged Contemporary Dance Company (HU), Ballet Junior de Genève en Tanzkompanie Theater St. Gallen (CH).

Awards en initiatieven
In 2011 ontvingen IVGI&GREBEN de Golden Mask Award in Moskou in de categorie Beste Choreograaf Ballet/Hedendaagse Dans voor ‘This Is Not A Love Song’ die zij voor het Provincial Dances Theatre in Rusland creëerden.

In 2014 en 2015 werkten IVGI&GREBEN als artistiek leiders voor het Rozbark Dance and Movement Theatre in Polen. Voor dit gezelschap bewerkten zij hun succesvolle productie ‘This Is Not A Love Song’, die meteen werd genomineerd voor beste productie van het jaar. Om publiek te ontwikkelen creëerden ze de productie ‘I Give You My Heart’; een flexibele productie gepresenteerd in de openbare ruimte, binnen en buiten. Daarnaast initieerden zij het Rozbark in Motion Festival in combinatie met een trainingsprogramma voor dansers en choreografen. IVGI&GREBEN presenteerden Rozbark and Movement Theatre in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Productie: IVGI&GREBEN I Licht: Yaron Abulafia I Muziek: Tom Parkinson.

Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 15.00
2e rang  € 10.00
MTK 10% korting prijs  € 13.50
CJP  € 11.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
vrijdag 16 maart
20:30 uur Blauwe zaal
If You Could See Me Now Arno Schuitemaker
Meer informatie dans Bestel kaarten
zaterdag 05 mei
20:30 uur Blauwe zaal
FOOTNOTES Keren Levi | NeverLike
Meer informatie dans Bestel kaarten