zondag 11 maart
dans

Junior Company Het Nationale Ballet

Rode zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Jonge toptalenten op tournee.

Junior Company Het Nationale Ballet | In the Future

Na het grote succes van ‘Narnia’ (2014, i.s.m. ISH), ‘Ballet Bubbles’ (2016) en ‘Juniors Go Dutch’ (2017) is het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet niet meer weg te denken uit de (inter)nationale danswereld. ‘In the Future’ is een triple bill met klassiek werk, een nieuwe choreografie van Juanjo Arqués en het gelijknamige ballet door Hans van Manen: energiek, swingend, grappig en met inventieve kostuums van Keso Dekker.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

De Junior Company is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse en internationale danswereld. Na het grote succes van ‘Ballet Bubbles’ (2016) en ‘Juniors Go Dutch’ (2017) brengt het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet opnieuw een tourneeprogramma vol verrassingen.

‘In the Future’ is een even aantrekkelijk als uitdagend programma voor twaalf dansers, pasklaar voor de Junior Company, waarin we de sterren van de toekomst leren kennen in een ‘triple bill’. Naast een klassiek werk en nieuw werk van Young Creative Associate Juanjo Arqués bestaat het programma uit het gelijknamige ballet dat Hans van Manen in 1986 maakte voor het Scapino Ballet en dat sindsdien onder andere door het Stuttgarter Ballett en door Introdans Ensemble voor de Jeugd op het repertoire is gehouden. ‘In the Future’ is een première voor Het Nationale Ballet, een energiek, swingend, grappig en verrassend werk, met geweldig inventieve kostuums van Keso Dekker.

Junior Company
De in 2013 opgerichte Junior Company heeft inmiddels haar bestaansrecht meer dan bewezen: met geslaagde tournees door het land, de buitenlandse tournees (Spanje, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Zwitserland) en een flink aantal kleine en grotere optredens bij bijzondere gelegenheden.

In 2014-2015 maakte de Junior Company samen met dansgezelschap ISH ‘Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast’, die vanwege het grote succes dit seizoen wordt hernomen. De jonge dansers dansen behalve hun eigen programma’s, ook mee in het corps de ballet van het grote gezelschap, zoals komend seizoen in ‘The Sleeping Beauty’, ‘Don Quichot’ en ‘Mata Hari’.

Choreografie klassiek werk: n.n.b. | Choreografie ‘In the Future’: Hans van Manen | Muziek: David Byrne – ‘Music for the knee plays: In the future, Winter, The sound of business’ | Decor, kostuum- en lichtontwerp: Keso Dekker | Choreografie nieuw werk: Juanjo Arqués.

 

Let op: meerdere voorstellingen!

zaterdag 10 maart 2018, 19:30 - Rode zaal (première)
zondag 11 maart 2018, 14:30 - Rode zaal
Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 25.00
2e rang  € 20.00
3e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 22.50
CJP  € 18.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
zondag 14 januari
15:00 uur Rode zaal
Romeo en Julia Ballet van de Staatsopera van Tatarstan
Meer informatie dans Bestel kaarten
maandag 26 maart
20:15 uur   (reprise) Rode zaal
INSIDE OUT Conny Janssen Danst
Meer informatie dans Bestel kaarten
zaterdag 19 mei
19:00 uur   (8 t/m 100 jaar) Rode zaal
GRIMM ISH & Junior Company HNB
Meer informatie dans Bestel kaarten