zondag 11 maart
dans

Junior Company Het Nationale Ballet

Rode zaal duur: nog niet bekend ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Jonge toptalenten op tournee.

Junior Company Het Nationale Ballet | In the Future

Om het vijfjarig bestaan van de Junior Company te vieren gaat het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet onder meer op tournee door heel Nederland met een jubileumprogramma vol verrassingen: In the Future.

In the Future is een even aantrekkelijk als uitdagend jubileumprogramma voor twaalf dansers, pasklaar voor de Junior Company, waarin we de sterren van de toekomst leren kennen in een ‘triple bill’. Op het jubileumprogramma staan onder andere een wereldpremière van Juanjo Arqués en een Junior Company première van Hans van Manen.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Junior Company
Sinds de oprichting in 2013 is de Junior Company als kweekvijver voor jonge supertalenten zeer succesvol gebleken. Vele talenten uit de Junior Company, waaronder Michaela DePrince, Jessica Xuan, Sho Yamada en Martin ten Kortenaar, zijn doorgestroomd naar de hogere rangen binnen Het Nationale Ballet en een kwart van het tableau van Het Nationale Ballet bestaat inmiddels uit voormalig Junior Company dansers.

In the future
In mei 2017 startte Het Nationale Ballet een crowdfunding actie om choreograaf Juanjo Arqués, Young Creative Associate van Het Nationale Ballet, een nieuw ballet te laten maken voor de Junior Company. De actie was succesvol en het resultaat, het ballet Fingers in the Air, gedanst op een nieuwe compositie van Scanner, gaat in première in het programma.

Nieuw voor de Junior Company is het ballet In the Future van Hans van Manen op muziek van David Byrne. Van Manen maakte de choreografie voor Scapino Ballet Rotterdam in 1986, en sindsdien is het energieke, swingende en grappige ballet uitgevoerd door onder andere Stuttgarter Ballett en Introdans Ensemble voor de Jeugd. In the Future is een première voor Het Nationale Ballet, een energiek, swingend, grappig en verrassend werk, met de inventieve kostuums van Keso Dekker.

Verder worden er de Pas de Six en de Tarantella uit het uit 1842 stammende ballet klassieke ballet Napoli van de Deense choreograaf August Bournonville gedanst.

 

 

Let op: meerdere voorstellingen!

zaterdag 10 maart 2018, 19:30 - Rode zaal (première)
zondag 11 maart 2018, 14:30 - Rode zaal
Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 25.00
2e rang  € 20.00
3e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 22.50
CJP  € 18.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
maandag 26 maart
20:15 uur   (reprise) Rode zaal
INSIDE OUT Conny Janssen Danst
Meer informatie dans Bestel kaarten
zaterdag 19 mei
19:00 uur   (8 t/m 100 jaar) Rode zaal
GRIMM ISH & Junior Company HNB
Meer informatie dans Laatste kaarten!