zaterdag 17 maart
muziektheater

Lady Sings The Blues

Blauwe zaal duur: 100 minuten (exclusief 20 minuten pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Na de succes voorstellingen ‘Miles!’, ‘Louis!’ en ‘I’m a Soulman’

BILLIE! | Lady Sings the Blues

In de jaren twintig staat er een nieuw type vrouw op in de showbusiness vol girlpower. De dames hebben magische talenten, runnen nachtclubs, reizen in eigen treinen en leiden Big Bands als ware CEO’s. Sterk en Stralend, maar niet zelden zonder tragisch randje met op de achtergrond mysterieuze en soms destructieve mannen.

Joy Wielkens kruipt in de huid van legende Billie Holiday en schetst samen met Michael Varekamp, als mannelijke tegenhanger, een intiem portret van bewogen levens in roerige tijden. Tijden waarin euforische successen, gebroken harten en geniale muzikale vertolkingen elkaar in rap tempo afwisselen. Bekende hits als ‘Sister Celie’s blues’, ‘Four women’ en natuurlijk ‘Lady sings the blues’ zullen dan ook niet ontbreken.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Na de succesvoorstellingen ‘Miles!’, ‘Louis!’ en ‘I’m a Soulman’ presenteren trompettist/zanger/verteller Michael Varekamp en zangeres/actrice Joy Wielkens een nieuw programma over de diva’s in de glorietijd van de jazz en soul van de vorige eeuw.

In de jaren twintig staat er een nieuw type vrouw op in de showbusiness, vol girlpower. De dames hebben opzienbarende talenten, runnen nachtclubs, reizen in eigen treinen en leiden Big Bands als ware CEO’s. Sterk en stralend, maar niet zelden hebben hun levens een tragisch randje, met op de achtergrond mysterieuze en soms destructieve mannen.

Joy Wielkens kruipt in de huid van legendes als Nina Simone, Billie Holiday en Amy Winehouse. Zo schetst ze een intiem portret van bewogen levens in roerige tijden, waarin euforische successen, gebroken harten en geniale muzikale vertolkingen elkaar in rap tempo afwisselen.

Producent: Legends of Music | Muzikanten: Joy Wielkens (vocals & spoken word), Michael Varekamp (vocals & trompet), Ben van den Dungen (saxofoon), Wiboud Burkens (toetsen) & band | Regie: Monique van Hinte.Uitverkocht

Prijzen:

1e rang  € 18.00
2e rang  € 13.00
MTK 10% korting prijs  € 16.20
CJP  € 13.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
vrijdag 23 maart
20:30 uur Blauwe zaal
Jeroen van Veen Philip Glass, solopiano
Meer informatie muziek Bestel kaarten
vrijdag 20 april
20:15 uur Rode zaal
Shirma Rouse
Meer informatie muziek Bestel kaarten
zaterdag 12 mei
20:30 uur Blauwe zaal
Karsu Plays Atlantic Records
Meer informatie muziek Bestel kaarten