Uw bezoek

Rondom de voorstelling


De Meervaart organiseert diverse activiteiten naast en rondom de voorstellingen. Zo kunt u echt genieten van een compleet middagje of avondje uit. Wij verzorgen regelmatig voorgesprekken, workshops en/of verjaardagsfeestjes voorafgaand aan een theatervoorstelling.

 

Voorgesprek:
Bij een aantal voorstellingen, opera’s en concerten wordt een voorgesprek verzorgd door de regisseur, een muziekdeskundige of een theater/dansspecialist. Het voorgesprek zal 3 kwartier voor aanvang van de voorstelling plaatsvinden. U hoeft zich niet op te geven voor het voorgesprek, als u op tijd komt kunt u zich bij de garderobe aanmelden en het voorgesprek gratis bijwonen. Mensen die een kaartje hebben gekocht voor de voorstellingen krijgen ca. een week voor de voorstelling nog een reminder per email.

 

Workshops:
Bij veel jeugdvoorstellingen wordt er een workshop na afloop gegeven door een ervaren docent van jeugdtheaterschool 4West. Deze workshops kosten € 2,50 per kind. Mensen die een kaartje hebben gekocht voor de voorstellingen krijgen ca. een week voor de voorstelling nog een reminder per email.

 

Verjaardagsfeestje vieren:
Op woensdag- of zondagmiddag en in de voorjaarsvakantie zijn er vaak jeugd- en familievoorstellingen in De Meervaart. Een unieke manier om de verjaardag van uw kind te vieren. U koopt kaartjes voor de voorstelling, er wordt een speciaal hoekje gereserveerd waar u voorafgaand aan de voorstelling met de groep taart kunt eten (zelf meebrengen) en cadeautjes kunt uitpakken. Wij zorgen dan voor wat te drinken en een verrassing voor de jarige. Ook is er na de voorstelling een theaterworkshop te boeken voor de kinderen. De workshops worden gegeven door een ervaren docent van jeugdtheaterschool 4West.

Het verjaardagsarrangement kost:
€ 25,- exclusief workshop, exclusief de kaartjes van de voorstelling.
€ 75,- inclusief workshop, exclusief de kaartjes voor de voorstelling.
 
Reserveer minimaal 2 weken voor de voorstellingsdatum via onderstaand aanvraagformulier of reserveer via kaartverkoop@meervaart.nl zodat we alles kunnen regelen.

Let op: de aanbevolen leeftijd is van belang.
Bij de receptie liggen speciale kinderuitnodigingen waarmee u uw 'gasten' kunt uitnodigen.

Geïntereseerd? Klik hier voor het aanvraagformulier.

 

Meervaart Next Generation:

Sinds kort werkt een team jonge programmeurs bij Theater de Meervaart onder de noemer Meervaart Next Generation [MNG]. Het is een platform voor en door jonge Amsterdamse kunst- en cultuurliefhebbers in de leeftijd van 17 – 25 jaar. Het team bestaat uit zes compleet verschillende types. De één studeert Cultureel Maatschappelijke Vorming, de ander Vrije Tijds Management. Wat ze bindt, is hun passie voor kunst en cultuur.
Onder begeleiding van buurtprogrammeur Dasha van Amsterdam en theatermaakster Ilrish Kensenhuis zet het team een nieuw, jong en fris programma neer in de Meervaart. MNG organiseert randprogramma’s bij verschillende voorstellingen; denk aan interviews met acteurs, pubquizen en afterparty’s!
Ook organiseert het team een tal van culturele evenementen in de Meervaart, waaronder het Meervaart Studio Cafe, in samenwerking met talentontwikkelingscentrum Studio West.

Daarnaast tipt MNG voorstellingen in de Meervaart die in het bijzonder interessant zijn voor leeftijdsgenoten. Wil je op de hoogte blijven van voorstellingen, events en winacties van MNG? ‘LIKE’ de Meervaart Next Generation dan op Facebook en Instagram: @meervaartnextgeneration / #mng