Uw bezoek

Theaterreporters!


 

Maak kennis met onze theaterreporters! De Meervaart heeft 15 reporters tussen de 5 en 11 jaar oud rondlopen die onze familie en jeugdvoorstellingen beoordelen.

Ze bezoeken de voorstellingen en zijn daarbij extra alert op sfeer, decor, kostuums, muziek en lachgehalte. Elke voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Benieuwd naar de meningen en sterren van onze reporters? Houd dan deze pagina in de gaten!

 

Beauty en het Beest - Stadsschouwburg Amsterdam (zondag 07 januari)

Amaya

Ik verwachtte een muzikaal stuk en de mensen die spelen lijken mij grappig. Ik denk ook wel een beetje kinderachtig. Het sprookje ken ik wel.
Het verhaal was goed. Er zat wel een andere draai aan dan het verhaal dat ik ken. In het begin gingen de zussen van Beauty wat vertellen dat was wel goed. Het was toen opeens begonnen en iedereen in de volle zaal lette meteen op. Dat was wel verrassend. Het decor was heel mooi, vooral de bomen die ook pilaren werden en bewogen. De tafel met eten en drinken was ook heel cool; opeens gingen de kaarsen aan bijvoorbeeld. De acteurs praten niet veel, maar er was wel heel veel muziek. Het koor was goed verzonnen, voor mij was het de eerste keer met een koor bij een voorstelling. Er was veel muziek zonder tekst, de acteurs zongen ook bijna niet, dat had ik niet verwacht. Ik snap niet goed waarom het Beauty en het Beest heet in plaats van Beauty and the Beast? Het mengen met andere sprookjes was grappig, bijvoorbeeld met Assepoester en Doornroosje. De dansjes en trucjes die de helpers van het beest deden, waren heel knap. Dansje op het einde was wel een beetje saai omdat ik vond dat het te lang duurde. Na de voorstelling had ik een korte meet en greet (dan kun je vragen stellen en op de foto) met het beest en een zus van Beauty.
Vooral leuk voor kinderen of volwassenen die sprookjes leuk vinden, veel uitbeelden en vooral muziek.

Vita (zondag 03 december)

Floor

Ik ben naar de voorstelling ‘ Vita’ geweest. Ik vond het een hele leuke voorstelling! Het was een acrobatische voorstelling, er zat een soort van verhaal achter. Het decor is in- en uitklapbaar. Dat is super leuk want eerst zou je dat niet hebben verwacht. Er was 1 vrouw en 2 mannen en ze waren allemaal heel erg sterk. Soms zat je echt te kijken van: ‘ niet vallen’ omdat het best wel gevaarlijk was wat ze allemaal deden. Dat maakte het wel extra spectaculair natuurlijk. Voor de rest praatten ze eigenlijk niet maar ze beelden het uit met muziek en dat vind ik zelf altijd heel leuk. En bij deze voorstelling zou het gek zijn als ze ook gingen praten. Soms durfde ik gewoon niet te kijken hoe eng. En ook waren ze heeeel lenig. Het was heel spannend, niet in de zin van eng maar of het goed ging en zo. Ik zou de voorstelling zeker aanraden aan familieleden en vrienden want het was gewoon een hele leuke voorstelling. Ik geef de voorstelling 5 sterren omdat er niks stoms aan was.

Woestijnjasmijntjes (vrijdag 01 december)

Jasmijn

Woestijnjasmijntjes is een toneelstuk dat gaat over een meisje dat met haar vader op de vlucht is voor de oorlog en zoekt naar een veiligere woonplaats. Ondertussen vertelt de vader verhalen. Ik vond het een mooi, ontroerend stuk, want het greep me aan. Het decor was subtiel gedaan, maar toch duidelijk. De stemmen van de acteurs waren duidelijk en helder. Ze legde goed gevoel in hun tekst. Ook namen ze me helemaal mee in het verhaal. De acteurs waren zelfverzekerd en speelden hun rol supergoed. De verhaallijn was simpel te volgen en ze gingen niet al te lang over iets door. Maar alleen schrok je soms, want de acteurs gingen best snel over van blij naar niet blij. De muziek maakten ze grotendeels zelf, en dat vond ik zelf erg leuk. Dit was hun één na laatste optreden van Woestijnjasmijntjes. Ik geef dit stuk 4,5 sterren. Kortgezegd: mooi en emotioneel!

De Worstelaar (zondag 12 november)

Amelius

Ik ben naar voorstelling "De worstelaar"geweest. Deze voorstelling was voor 6 jaar en ouder. Toen ik in de zaal kwam stonden er twee acteurs op het podium met twee poppen te spelen. Later tijdens de voorstelling zag ik veel leuke, super grappige poppen. Elke pop was anders, er waren 2 vrouwelijke poppen en 3 mannelijke poppen. Op het podium gebeurde van alles.De voorstelling vond ik heel erg leuk en grappig. Ik geef deze voorstelling zeker 5 sterren.

Dummie de Mummie (zondag 19 november)

Yani

ik vond het een hele grappige en leuke musical.
ik vind dat het heel goed en leuk gedaan was.
het decor was heel orgineel en lijkt niet op dat van anderen musicals.
het is ook zo dat er veel met het publiek word gedaan, ze lopen soms langs en er was ook een hele scene in het publiek.
ik vind de musical zelf voor 7+ (i.v.m. het taalgebruik).
er waren zes acteurs maar de rollen waren heel goed verdeeld.
ik heb bijna de hele musical zitten lachen.

Lena

De hoofdpersoon is een jongetje dat woont in het saaiste dorpje van heel Nederland: Polderdam. Op een dag komt er een levende mummie bij hem op de slaapkamer. Het jongetje schrikt heel erg, maar later merkt hij dat het een lieve mummie is en Dummie heet. Het jongetje neemt de mummie mee naar school, maar niemand mag weten dat hij een echte mummie is. De directrice van de school is heel streng en heeeel klein: supergrappig!

Ik vind dat alle spelers heel mooi kunnen zingen en dat het decor mooi is gemaakt. Zo zijn alle spullen in de kamer van het jongetje geel en op school is weer alles groen. Zo kun je meteen zien waar de acteurs zijn.

ibrahim

Ik ben naar een voorstelling geweest in de Meervaart. Die heette Dummie de Mummie. Het ging over een mummie die meer dan vijf duizend jaar oud is en uit Egypte komt.
Goos de hoofdpersoon woont met zijn vader Klaas in het dorpje Polderdam. Polderdam is de saaiste dorp van de wereld. Er gebeurt nooit iets, maar opeens was er een tentoonstelling over Egypte. Er komen drie oude mummies uit Egypte naar Polderdam toe voor de tentoonstelling. In de rit naar het museum was er onweer en de vrachtwagen botste en één van de mummies was weg. Toen Goos naar zijn kamer ging rook hij iets en zag hij iets. Het was een mummie. Hij schreeuwde en schrok zich rot. Daar stond een mummie in zijn kamer. Goos en de mummie werden vrienden. Goos noemde de mummie nu dummie. De mummie draagt een scarabe, wat een soort halsketting is, en die heeft hij nodig anders gaat hij dood. En een paar dagen later raakt de mummie zijn scarabe kwijt. Zullen ze hem vinden? Als je dat wilt weten ga dan snel naar de Meervaart om de voorstelling van Dummie de Mummie te zien.
Ik vond de mummie het leukst omdat hij grappig praat en doet.

amaya

Ik ben naar Dummie de Mummie geweest. Deze voorstelling gaat over Dummie de Mummie, Goos, zijn papa Klaas en de scarabee (een soort amulet in de vorm van een kever). Er is een serie boeken van maar deze heb ik nog niet gelezen. Nu ga ik ze wel lezen denk ik.
De voorstelling was grappig en goed doorlopend. Er waren ook liedjes, die waren mooi en pasten goed in de scènes. De tijd was TOP! Niet te lang en niet te kort. Het licht viel prachtig op het podium en het geluid was ook goed. En de kleuren waren helemaal afgestemd op het verhaal. Als ze bij Goos en papa Klaas waren was alles geel en als ze op school waren was alles groen. De directeur van de school was erg vervelend en zag er ook speciaal uit; hoe precies vertel ik niet, want dat ga je zien. Ook grappig was dat de mummie niet alle letters kon zeggen. Ik vond het verrassend dat Goos en zijn meester Krabbel ook in de zaal liepen tussen het publiek. Het was ook heel cool toen ze scarabee gingen stelen.
Deze voorstelling is super leuk vanaf kinderen van 6 jaar. Ook voor ouders is het grappig, leuk en super om naartoe te gaan. Echt een aanrader. Alvast veel plezier met kijken en luisteren naar: Dummie de Mummie.

Rondleiding door het theater (zondag 05 november)

Amaya

Ik ben naar de rondleiding geweest van de Meervaart. Ik vond het heel leuk, informatief en gezellig met allerlei spelletjes. Verschillende mensen gaven uitleg en lieten dingen zien. Ik hou van rondleidingen en ik vind het altijd leuk als mensen dingen uitleggen (behalve op school). Ik vond het wel wat kort duren, voor mij mag het wel langer. Ik zou nog graag weten hoe het gaat met het regelen van de kaartjes, bijvoorbeeld hoe dat gaat met de kaartjes van internet en hoe dat werkt dat je kunt zien welke plaatsen er nog zijn.
Het begon bij de garderobe. Daar kregen we uitleg van hoe de garderobe werkt. Nieuw voor mij was dat er een luik was voor het geval er brand is.
Daarna gingen we naar de kleedkamers van de Rode Zaal met veel spiegels. Het zag er heel gezellig uit. Het was wel zoals ik het verwacht had, behalve dat er ook een douche is. Daarna gingen we door naar de echte Rode Zaal waar we een grappig- en-griezelig-testje deden in twee groepen. Dat was heel leuk om te doen en ook een beetje moeilijk. We kregen ook uitleg hoe het decor werkt. Heel indrukwekkend hoe dat gaat met vrachtwagens die binnenkomen en die doeken die omhoog/omlaag kunnen.
Bij de vergaderzalen gingen we ook een spelletje doen waarbij je heel goed moest opletten. Daarna gingen we naar de Blauwe Zaal waar we in de techniekruimte uitleg kregen van de techniekman over wat je daar moet en kan doen. Ik dacht dat er veel minder mogelijk was.
Als laatste gingen we via heel veel gangen naar de artiestenfoyer waar we afsloten met limonade en chips.
Dus, als je wilt leren hoe de Meervaart in elkaar zit, is deze rondleiding iets voor jou.

Lena

We kregen met een groepje kinderen een hele leuke rondleiding door de Meervaart. We leerden en zagen van alles. We gingen als eerste naar de ingang van de Meervaart daar vertelde de gids van alles over de garderobe. Ik mocht ook helpen de jassen van de kinderen op te hangen. Toen gingen we backstage. Toen zagen we hoe de gordijnen open en dicht gingen en hoe de lichten werkten dat vonden we heel interessant. Daarna gingen we het podium op en daar deden we leuke en grappige toneelspelletjes. Wat ik leuk vond aan deze rondleiding is dat je van alles komt te weten wat je in de stoelen van de zaal niet kan zien, bijvoorbeeld geheime gangen en een soort café voor de artiesten. Ook is het natuurlijk leuk dat je zelf ook dingen doet in plaats van alleen maar luisteren. Het was top het mocht wel wat langer duren en daar was iedereen het mee eens. En aan het einde kregen we nog een zakje chips en lekkere limonade.

Tanish

Ik was naar theater Meer en Vaart geweest voor een rondleiding om te kijken wat er gebeurd achter de schermen. Toen ik binnen kwam, zag ik garderobe waar je je jassen kan laten ophangen. Toen gingen wij naar een kleedkamer. Bij de kleedkamer waren allemaal foto’s van mensen die hadden voorstellingen gespeeld. In de kleedkamer mogen de kinderen zich verkleden om te proberen hoe het is om acteur te zijn.
Daarna gingen wij naar een zaal waar toneelstukken worden gespeeld. Daar
kregen wij te zien hoe een gordijn automatisch open en dicht kan met behulp van
een computer. Daarna gingen wij naar een aparte ruime waar alleen acteurs koffie
mogen drinken of eten. Als laaste zagen wij een vrachtwagen die spullen bracht
voor de voorstellingen,die was geparkeerd bij de garage van Meer en Vaart. Het
was een leuke rondleiding.

Leon

Ik ging naar een rondleiding van theater Meervaart.
Ik vond de rondleiding best leuk, want je mocht naar (geheime) gangen en ruimtes kijken.
Wat ook leuk was, was dat we achter de achter de schermen mochten kijken dus we zagen ook de lampen en dat soort dingen. En we zagen dingen waar je van zou denken, wow, ik had helemaal niet verwacht dat dat in de Meervaart was. Deze rondleiding was niet zomaar een rondleiding maar een interessante over de dingen die je normaal nooit mag zien. Ik geef de rondleiding 5 van de 5 sterren

Jaden Chote

Door Jaden Chote, 5 november 2017
Ik vond het leuk om achter de schermen te kijken en te zien hoe de vrachtwagens binnen komen.
’s Morgens komen de vrachtwagens binnen met spullen voor de artiesten en die spullen worden naar de kleedkamers en zalen gebracht.
Ook vond ik het verkleden op het podium erg leuk want je mocht zelf kiezen wat je aan deed.
Ik vond de rondleiding wel wat lang duren wat we moesten 100 minuten lopen en ik denk dat 60 minuten beter zou zijn.
Ik miste niks aan de rondleiding en zou het vrienden aanraden om ook te doen.

Ibrahim

Ik was in het theater de Meervaart voor een rondleiding. En tijdens de rondleiding heb ik veel leuke dingen gezien, wat je nooit ziet als publiek. Zoals dingen achter het podium, op het podium en nog veel meer. We zijn naar de garderobe, de kleedkamers, de rode zaal, de blauwe zaal en de kantine waar acteurs en regisseurs kunnen eten geweest.
In de rode zaal deed een man die daar werkt de deuren open waar de decoratie wordt afgeleverd. In de blauwe zaal dacht ik hoe wordt dan het decoratie afgeleverd, want de blauwe zaal zit op de eerste verdieping. Maar daar is een speciale lift voor. En een man die daar werkt deed de lift omhoog. In de kleedkamers van de artiesten was een douche, toilet en heel veel spiegels met aan de zijkant lichtjes hangen. En als alle laatst gingen we naar de kantine waar de acteurs en regisseurs eten.
Ik vond het heel tof en ik geef de rondleiding 5 sterren. Wil je ook zo iets tofs meemaken? Er worden vaker rondleidingen gegeven in theater de Meervaart.

Annika

Vandaag ging ik niet naar een show maar naar een rondleiding. De rondleiding duurde anderhalf uur. We begonnen in de garderobe en eindigde in de artiestenfoyer. We deden best veel spelletjes. Zoals een beetje verkleden. De spelletjes waren heel leuk. We gingen naar plekken waar je normaal niet mag komen. Zoals een soort techniek kamer. Het zou leuk zijn als we ook op de knopjes van de lichten mochten drukken. Er was ook een soort gangetje waar je van een theater naar het andere theater kon gaan. Ik vond het heel erg leuk. Ik geef de rondleiding 5 sterren.

IJspaleis (vrijdag 27 oktober)

Leon

Ik ging naar de show ijspaleis. Ik vond het een beetje saaie show omdat er niet gepraat werd en niet zoveel dingen worden gedaan. Wat ik wel leuk vond was dat ze dansten, maar op sommige momenten deden ze dat niet en toen vond ik het ook niet zo leuk. Ze hadden niet zo veel dingen op het podium alleen een paar ijsbergen. Het ging over reizigers die naar de noordpool gingen en dat er daar pinguïns waren (als ik het verhaal goed begrepen heb). Ik vond dat ze die pinguïns goed na konden doen want je zag direct dat het pinguïns waren. Wat ze wel goed konden doen was dingen uitbeelden met heel weinig spullen.

Isha

In de herfstvakantie mocht ik naar de voorstelling IJspaleis.
Ik dacht dat het een voorstelling zou zijn over een paleis van IJs, maar het was een dansvoorstelling.
Er werd helemaal niet gesproken, alleen werd er af en toe gezongen. Verder was er 1 danser en 4 danseressen.
Het verhaal was dat ze op een soort vakantie gingen naar een plaats waar het heel koud was, en daar werden dansers en danseressen ineens pinguins.
Wat wel heel raar was, was dat het in de zaal ook heel koud werd, alsof we in een ijspaleis zaten.
Ik vond het een beetje saai, omdat er niet veel actie was alleen maar dans daarom geef ik het maar 2 sterren

Amelius

Ik ben naar de voorstelling IJspaleis geweest . Deze voorstelling was 7+ jaar. Het was een voorstelling met veel dans en muziek. De acteurs hebben de hele voorstelling mooi gedanst, maar de voorstelling vond ik vooral leuk om de dansende pinguïns. De acteurs speelden deze pinquins. Decor zag er simpel uit , ik had wat meer verwacht. Het was een leuke voorstelling. Geschikt voor jong en oud.
Ik geef deze voorstelling 4 sterren.

Superoma (woensdag 25 oktober)

Rauf

De voorstelling vond ik erg leuk. Het gaat over een oma die superkrachten heeft. Ik zou het zelf heel leuk vinden als ik zo’n oma zou hebben, maar het kan ook heel gevaarlijk zijn. Ik vond het decor en de spullen die ze gebruikten erg cool, net als de boomhut en het huis. En toen oma vloog leek het net echt! Ik geef de voorstelling 4,5 ster.

Floor

We kwamen binnen en zagen dat het decor helemaal gebreid was. Het huisje, de kleren van superoma, alle dingen behalve hunzelf. Superoma heet superoma omdat ze een kleindochter heeft en die noemde haar altijd superoma. Ze bestreed misdaden totdat….. ze vond dat ze te oud werd. Ze stopte en werd een normale oma tot verdriet van haar kleindochter.
Haar kleindochter doet er alles aan om de saaie normale oma weer de superoma te maken. Maar lukt haar dat??? Ze waren met 2 actrices en eentje was natuurlijk de superoma en eentje de kleindochter. De acteurs leefden zich helemaal in. Vooral de kleindochter leefde zich heel erg in maar de oma ook heel erg. En zij leefde zich heel goed in in haar rol. Dat vond ik heel leuk. Ze hadden ook een hele leuke rap met zijn 2en en die was supergrappig. De hele voorstelling was heel grappig en het was geen moment saai. Ik ben zelf 11 en ik vind het nog steeds een hele leuke voorstelling dus ik zou de voorstelling zeker aanraden.

Edward Scharenhand (maandag 23 oktober)

Zarina


Hoi ik ben elf jaar en ik ben naar de voorstelling “Edward scharenhand” geweest. Ik vond de voorstelling een beetje langdradig ,want er was drie keer dat Edward iets per ongeluk deed en dan zeiden ze:’ Dat doet hij expres!’ En daarna werden ze heel boos op hem. De acteurs en actrices waren allemaal leuk gekleed en ze speelden ook heel goed. Er zaten veel liedjes in het stuk, dat vind ik heel leuk. Het decor was cool gedaan en de decorwissels ook. Er zaten ook veel verschillende emoties in. In sommigen stukjes zat wel iets komisch, maar als je echt wil lachen is dit niet het beste stuk om naar toe te gaan.

Zarina


Hoi ik ben elf jaar en ik ben naar de voorstelling “Edward scharenhand” geweest. Ik vond de voorstelling een beetje langdradig ,want er was drie keer dat Edward iets per ongeluk deed en dan zeiden ze:’ Dat doet hij expres!’ En daarna werden ze heel boos op hem. De acteurs en actrices waren allemaal leuk gekleed en ze speelden ook heel goed. Er zaten veel liedjes in het stuk, dat vind ik heel leuk. Het decor was cool gedaan en de decorwissels ook. Er zaten ook veel verschillende emoties in. In sommigen stukjes zat wel iets komisch, maar als je echt wil lachen is dit niet het beste stuk om naar toe te gaan.

Jasmijn

Ik heet Jasmijn, ik ben 10 jaar oud, en ik ben naar Edward Scharenhand geweest. Ik vond het een erg mooi stuk, maar wel een beetje treurig, want het was soms best zielig, vooral voor Edward. Want hij werd buitengesloten. Het decor in één woord: prachtig. De acteurs hadden een heldere stem en konden erg goed acteren. Ze legden overtuigend gevoel in hun tekst. Wel moet ik zeggen dat ze soms een beetje lang over iets doorgingen. Ook al was het daardoor wel begrijpelijk waar het over ging, erg handig voor wat jongere kinderen. Er zat, hoewel het een beetje treurig is, best veel humor in. Dat vond ik erg leuk, want ik hou erg van humoristische toneelstukken. Ook zou ik wat willen zeggen over de special effects. Waar halen ze het toch vandaan? Ik bedoel, ik weet wel dat ze een toneelmeester hebben, maar alsnog. Ik geef dit stuk **** sterren. Met vier mensen hebben ze het schitterend gedaan!

Welterusten, Kleine Beer (zondag 24 september)

Zarina

Hoi ik ben 10 jaar en ik ben naar de voorstelling “welterusten kleine beer” geweest. Ik vond de personages komisch, ze hadden namelijk hele grappige stemmetjes. Ze deden ook rare dingen: ze dansten heel raar en maakte grappige bewegingen. De decors waren heel leuk gedaan. Er stond een hele grote boom met een gat erin waar je echt in kon. De licht effecten waren super gaaf. Er kwamen veel leuke liedjes in voor. Die ze zelf zongen met nog steeds die grappige stemmetjes. Het verhaal was anders dan verwacht. Uiteindelijk kwam er een stukje met rare dansende clowns dat dus een droom bleek te zijn: dat stukje vond ik wat minder. Het verhaal was anders dan verwacht. De rest van het verhaal was wel verrassend leuk.
De voorstelling geef ik 4 sterren,

Yani

Ik vond het een hele leuke familie musical, althans voor de iets kleinere kinderen.
Ik ben 11 en ik vond het wel leuk maar dat kwam ook door de sfeer alle lachende en giechelende kinderen!
Ik geef het zelf 3,5 sterren want de musical was zelf ook leuk gedaan, goede choreografie fijne stemmen om naar te luisteren en de grappige teksten!
Zo zie je dat je met 4 acteurs ook een hele leuke show kan neerzetten.
De voorstelling vind ik zelf het meest geschikt voor kinderen van 1 t/m 7 jaar.

Leon

Ik ben naar de show Welterusten kleine beer geweest.
Ik dacht dat de show heel kinderachtig zal zijn. Maar dat was niet zo.
Hij was wel een beetje leuk. Ik denk dat de show nog leuker zou zijn voor kinderen rond de vier jaar. Het décor is wel mooi ik ga niet vertellen wat het décor was. Ik vond het ook leuk dat ze erbij gingen zingen. De beren waren hele grote poppen, die de acteurs gingen bewegen. Ze deden dat heel goed omdat het soms leek alsof de acteurs er niet waren .
Ik geef deze show 3,5 sterren

Lena

Welterusten Kleine Beer gaat over kleine beer die maar niet wil slapen. Ik had verwacht dat het kinderachtig was, maar eigenlijk was het best een grappige voorstelling. Omdat kleine beer niet altijd even slim is. Sommige stukjes waren ook een beetje triest. De manier waarop ze kleine en grote beer speelden was heel erg bijzonder, maar waarom dat zo is vertel ik niet, dan moet je zelf maar gaan kijken. Er werd veel gedaan met het licht en dat was heel mooi. Ook zaten er veel liedjes in, die vond ik heel mooi gezongen. Ik geef de voorstelling 3,5 sterren.

Amelius

Ik ben naar voorstelling "Welterusten kleine beer" geweest. De voorstelling ging over een beer die een leuke droom had. Acteurs hebben heel leuk gespeeld.Ik had niet verwacht dat in deze voorstelling gezongen zou worden muziek maakte deze voorstelling nog leuker. Decor zag er leuk uit.Vooral de waterval vond ik erg mooi.
Ik geef deze voorstelling vier sterren.

Amaya

Welterusten, Kleine Beer was een hele grappige en musicale voorstelling. Omdat het een 4+ voorstelling is, had ik het een beetje kinderachtig verwacht, maar het was veel leuker! Ik heb het boek heel vaak gelezen als kleuter. Het verhaal uit het boek kwam terug, maar dan heel anders en ook hebben ze extra dingen verteld. Ook waren sommige dingen anders, want in het boek gaat het over moeder Beer en hier was het vader Beer. De beren werden gespeeld door mensen, dat heb ik altijd steeds gezien. Ik wist alleen niet of het altijd de mensen waren die praten of de beren.
Het verhaal gaat erover dat het meisje en Kleine Beer bang zijn in het donker. Kleine Beer wil een lichtje, want hij is bang voor de Sijpelaar en de Sloffer. Gelukkig loopt het helemaal goed af. Ik denk dat veel kinderen bang zijn in het donker. Ik was vroeger ook bang in het donker. Dit verhaal geeft aan kleine kinderen wel een opluchting en misschien zijn ze dan minder bang in het donker.
Het decor was minder spectaculair, want ik zag de hand bij de waterval. De muziek paste goed bij het stukje dat aan de beurt was. En het licht viel prachtig op het podium. De knuffelmannetjes vond ik het grappigste. Dat ze opeens een lange nek en lange benen kregen en gingen dansen was echt heel grappig.
Deze voorstelling is leuk, grappig en super voor kinderen van 4 tot 120 jaar!

Veel plezier met het kijken naar: Welterusten, Kleine Beer

Floor

Ik ben naar de voorstelling ‘ Welterusten, kleine beer’ geweest. Het is een voorstelling voor 4+ en duurt 1 uur.
Voordat het begon dacht ik dat het een beetje kinderachtig zou worden en aan de ene kant was dat het ook maar het was ook wel weer schattig en leuk. Als 10-jarige zoals ik is het wel leuk om weer te zien, maar ik zou er niet met mijn moeder alleen naar toe gaan. Het is leuk omdat ik een reporter ben, dus dan kijk je er met een ander oog naar maar als je echt al 10 jaar of ouder bent niet meer doen!! Het zou zeker leuk zijn om met je kind van 4 tot 7 jaar er naartoe te gaan, maar met een kind van 8+ zou ik het niet doen.
Het ging over een meisje: Marscha, Kleine Beer en Grote Beer. Marscha en Kleine Beer proberen te slapen, maar dat lukt maar niet. Eerst vinden ze het te donker en dan komt Kleine Beer weer niet in slaap. Dan vertelt Marscha allemaal verhalen aan kleine Beer , en in die verhalen zit Grote Beer. dus misschien bestaat Grote Beer wel helemaal niet. Alleen maar in hun hoofd.. In de verhalen van Marscha is Kleine Beer steeds bang en weet Grote Beer hem gerust te stellen. Het is een voorstelling met veel muziek en zang. De beren zijn natuurlijk niet echt.. Ze zitten ook niet in een pak, maar wat dan? Dat moeten jullie zelf maar gaan bekijken als jullie naar de voorstelling gaan. Ze werken veel met geluiden, en dat is heel leuk. Ik raad het aan voor ouders met kleuters.
Ik geef de voorstelling 3,5 sterren

Tanish

Ik vond de voorstelling leuk omdat het vrolijk was.Ze gingen mooie liedjes zingen.Ik vond het decor mooi.Het meisje en de beer waren bang in het donker. Daarom hebben ze elkaar een verhaal verteld.Doordat verhaal werden ze moe en niet meer bang en in slaap gevallen. Ze zijn niet meer bang omdat ze hebben geleerd dat die enge dingen alleen in je hoofd bestaan. Daarom kunnen alle kinderen deze voorstelling komen kijken.

Navya

Ik ben naar de voorstelling kleine beer geweest.
Voor dat de voorstelling begon dacht ik dat het heel kinderachtig zou worden. Maar toen het verhaal eemaal begon ,was het helemaal niet zo. Zelf vond ik het een spectaculair decor. Het verhaal ging over een meisje, dat Marsha heet en die had een teddy beer. Niet zomaar eentje maar een die kon praten. Het was al laat dus ze moesten naar bed, maar er was alleen een ding; ze waren allebei bang in het donker. Daarom begon Marsha een verhaal te vertellen zodat kleine beer eindelijk in slaap viel. Na het verhaal waren ze allebei niet meer bang . Maar na verhalen vertellen word je moe dus eindelijk vielen ze in slaap. Maar dat verhaal kom je pas achter in de voorstelling. Het moraal van het verhaal was dat je niet bang moet zijn, want enge dingen gebeuren alleen in je hoofd. En daarom vond ik het een leuke, geschikte voorstelling voor kleuters om naar te kijken.

Jasmijn

Ik vond het een mooie voorstelling met een moraal in het verhaal, namelijk angsten creëer je in je eigen hoofd, daar kun je ze ook afleren. 10 is mijn leeftijd en ik vond het nog best kunnen. Aangezien het een voorstelling is voor 6+ kon het nog best doorgaan voor mij. Het was een erg gezellige sfeer en de muziek was mooi op zijn manier. Ik kon het goed vinden met de acteurs want je zag hun emoties goed. Verder denk ik dat een 6 jarige de tekst erg zou begrijpen. Er was een prachtige achtergrond en het licht was erg verhelderd. Een interessant verhaal is het wel. De kleine beer moet in slaap vallen, maar het einde vertel ik niet. Oja, de personages hadden grappige stemmen. Hoog en laag. Ik geef (naar mijn mening) vier sterren.
In december is de voorstelling nog een keer in De Meervaart te zien, veel kijkplezier, als je gaat!


Eerdere voorstellingen die onze reporters bezochten vorig seizoen (2016-17)

Joris en de Drakentemmers (vrijdag 31 maart)

Floor

Ik ben naar de voorstelling, Joris en de drakentemmers geweest. Het was een hele leuke en muzikale voorstelling. Toen ik binnenkwam zag ik allemaal instrumenten en veel gekleurde lichtjes. Dat was mooi. Iemand maakte ook leuke grapjes toen we nog even moesten wachten. Dat was fijn zodat we ons niet gingen vervelen. Ze vertelden veel in de muziek maar ook weer met toneel en gepraat. Dat was ook heel leuk. Wat ik er ook mooi aan vond was dat er grappige en leuke momenten tussen zaten, maar ook zielige momenten. En dan maak je het ook niet saai. Dat was heel erg leuk. Ze zongen ook 5-stemmig of 4 of 3-stemmig en dat was heel mooi. Op het begin vertelden ze over hoe een draak in elkaar zat enzo en daarna vertelden ze dat ze allemaal een eigen draakje hebben in hun lichaam: een soort van stemmetje die bij bepaalde situaties opkomt. Het publiek vond ze ook heel grappig. Ik vond dat ze over alles goed hadden nagedacht. We mochten daarna ook nog een foto maken met de spelers. Dat vond ik ook leuk. Ik geef de voorstelling 5 sterren omdat over alles goed was nagedacht en het niet saai werd, wat er ook gebeurde.

Leon

Ik ging naar de voorstelling Joris en de drakentemmers.
Ik verwachte te gaan zien dat er een drakentemmer was die Joris heete en dat hij vrienden had die ook drakentemmers waren.
Ik vond de voorstelling leuk omdat ze bijna alleen gingen zingen. Die liedjes vond ik mooi .
Op het podium stonden veel dingen die je in huis hebt.
Soms waren er spannende of enge dingen bij maar ook heel veel grappige.
Ik denk dat deze voorstelling leuk zou zijn voor kinderen boven de vijf .
Ik vond deze voorstelling zo leuk dat ik naar nog een show van deze artiesten zou willen gaan.

Navya

Joris en de drakentemmers is gemaakt door productiegroep Het Laagland. Deze voorstelling was erg grappig maar tegelijk ook leerzaam vond ik. De voorstelling ging over vier mensen die op het laatst hun angst overwinde en dat is wat ik heb geleerd in deze voorstelling. Deze vier mensen hadden doorzettingsvermogen, bleven goed in hun rol en hadden veel energie in de voorstelling. Ze speelden ook op instrumenten, het was fantastisch hoe ze dat deden. Muziek was volgens mij hun passie, ze hebben alle emoties in de liedjes laten zien en dat was betoverend . Verder zeg ik niks, dat beleef je zelf in de spektaculaire voorstelling

De GVR (dinsdag 21 februari)

Lena

Ik kwam de zaal binnen en er lag een meisje op de kast (Sofie) en een scherm met de GVR er op. Toen de voorstelling begon herkende ik alles van het boek. Het was soms spannend en ook heel grappig omdat de actrice deed alsof ze de pop was, dat was goed. Ik vond vooral de hand en de nagels van de reus de Bloedbottelaar er best eng uitzien. Er was maar één acteur en zij speelde alle rollen. Zij deed heel veel tegelijk en dat was knap. De voorstelling is bedoeld voor mensen vanaf 6 jaar, het kan ook jonger maar dan is het wel erg spannend.

Floor

Ik ben naar de GVR (Grote Vriendelijke Reus) geweest. Het was een goeie opbouw en niet saai om naar te kijken. Ik vond het wel jammer dat er maar 1 acteur was.
Elke keer als ze moest wisselen van rol ging ze even weg en was ze weer anders.
De actrice zat heel goed in haar rol en daarom was het weer een stukje leuker. Als ze een emotie had voelde ik dat niet zo. Dat was wel jammer!
Ze maakte wel grappige grapjes. Tenmiste, dat vond het publiek.
Toen ik binnenkwam zag ik gelijk een mooi decor.
Ze had alles heel mooi gedaan.
Het decor past ook bij de voorstelling! Ik denk dat het het leukste is voor kinderen tot 12 jaar omdat er wel poppen bij zaten! De meeste rollen werden door poppen gespeeld. Dat is wel leuk!

Ik geef het 4 sterren omdat het leuk was maar er waren wel wat minpuntjes.

Leon

Ik verwachte dat er een reus was die heel aardig was tegen mensen .
Deze voorstelling is wel leuk voor kinderen boven de zes jaar. Want voor jongere is de voorstelling misschien te eng. Soms is de voorstelling grappig en leuk en soms ook een beetje spannend.
Ik vond dat de acteur goed speelde omdat ze verschillende stemmen kon naspelen. Het beste wat de acteur speelde vond ik dat ze verschillende stemmen kon nadoen.
Ik vond het decor niet echt bij het verhaal horen want in de grot van een reus horen dingen van steen te staan vind ik. Er was ook een verrassing in het decor, het was een soort raam. Een ding dat ik heel leuk vond en nog steeds onthoud is het raam. En het leukste aan het verhaal vond ik dat er een reus was. Wat ik niet leuk vond is dat er poppen waren.

Onbekend land (zondag 05 februari)

Lena

Toen ik binnenkwam in de zaal, zag ik een vrouw op een koffer liggen. Ik hoorde ook hele spannende muziek. De muziek gaf een hele spannende sfeer. Het was moeilijk om te weten wat er met de vrouw aan de de hand was. Iedereen dacht wat anders maar dat was juist leuk aan de voorstelling.

Het decor en de attributen was anders dan andere theaterstukken. Wat ook bijzonder was, was dat ze heel veel speciale muziekinstrumenten gebruikten. De vrouw was in een land aangekomen waar vogels (of andere dieren?) een taal praatten die de vrouw niet begreep.

Samengevat was dit was een super leuke voorstelling over een vrouw die in een onbekend land terechtkomt.

De grote illusionist (vrijdag 27 januari)

Magisch muziektheater dat barst van de verhalen, smeuïge trucs en live muziek. Over een kleine jongen die droomt een briljant goochelaar te worden, liegen, bedriegen en een konijn dat telkens opduikt. Maar ook over de keerzijde van glitter en glamour en een assistente die nooit applaus krijgt.

Navya

De grote illusionist is gemaakt door de productie groep “ Filiaal theatermakers”, waarin alle emoties tevoorschijn komen. Het verhaal ging over een kleine jongen die een droom had. Ondanks alle moeilijkheden ging hij toch verder met zijn droom. Het was een spektakel show om van te genieten. De goocheltrucs waren prachtig. Er was ook een konijn dat verscheen en verdween. De drie personages waren erg getalenteerd. Het publiek vond de voorstelling zo plezierig, dat ze een staand applaus gaven. Ik was erg onder de indruk van deze voorstelling, dus beoordeel ik het met vier sterren.

Ibrahim

Ik ben naar een voorstelling geweest die heette De Grote Illusionist. Het gaat over goochelen. Er staan veel kisten op het toneel. In de show zijn er veel licht en geluidseffecten. Er wordt veel gedanst en gezongen.
Aan het begin van de voorstelling wordt een voorspelling gedaan door de acteurs. Ze schrijven iets op een blaadje en doen dat in een kistje. Ze stellen ook een paar vragen aan het publiek. Er is een konijn die praat. En er worden veel trucs gedaan in de show. Er is een jongen die naar een goochelwinkel gaat en een truc koopt. En de man van de winkel zegt goochelen daar kom je nooit meer vanaf. Kom snel naar de show van De Grote Illusionist dan kun je zien hoe de voorspelling afloopt. En wat er met die jongen gaat gebeuren.
Ik vond het een hele leuke show.
Ik geef deze show 5 sterren.

Floor

Ik ging vrijdag naar De Grote Illusionist. De voorstelling was heel leuk. Ze waren met z’n drieën. Er waren meerdere personages die ze met z’n drieën deden.

Toen ik binnen kwam zag het decor er heel mooi uit. En toen het begon werd het helemaal donker en was er 1 plek helemaal verlicht in het midden. En daarna begon het.
Er waren heel veel trucjes die ik echt niet snapte. En ze hadden ook nog een knuffel.
Dat was een konijn en die kon ook veel magische dingen doen.

Er was ook hele mooie muziek want er was iemand die achter een piano zat en die kon echt super goed piano spelen. En ze zongen ook heel vaak en dat was heel mooi want dat was dan met 2e stem. Er waren ook heel leuke geluidseffecten bij. En dat maakte het helemaal af.

Het was ook heel grappig. En het publiek lachte ook vaak. Ik zou het ook zeker aanraden om naar te gaan kijken aan iedereen die dit leest, en ik ga het zeker zeggen tegen al mijn vrienden en vriendinnen.

Leon

Ik verwachtte dat het en verhaal zou zijn. Dat ging over iemand die een grote illusionist wilde worden. En dat was ook zo. Maar er gebeurde ook andere dingen zoals illusies en zo waren er nog een paar. Ik vond de voorstelling best leuk maar ook een beetje spannend door de trucs. Op het podium stonden muziekinstrumenten, een gordijn en nog een paar andere dingen. Soms was er een beetje tempo in de voorstelling en soms juist niet. Er was muziek en er werd ook heel veel met licht gedaan en daardoor werd de voorstelling leuker .

Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurden (8+) | Theater Artemis / Het Zuidelijk Toneel ( vrijdag 18 november)

Het is net echt, dat middeleeuwse dorp op het toneel, met die fraai geschilderde natuur op de achtergrond. In de verte klinkt muziek. Voorop het podium staat een marskramer een verhaal te vertellen. Hij vertelt over de hardwerkende ouders, die hun kinderen desnoods met hun leven tegen wolven of andere plagen beschermen. Er staat een kind op. Een kind uit het publiek. Het klautert het toneel op. Het lijkt te weten waar het heen moet. Een ander kind volgt, het kind dat met jou meekwam misschien wel. Wat nu?

Leon

“Ik verwachtte dat de grote mensen weggingen uit een Middeleeuws dorp en dat er rare dingen gingen gebeuren. En dat was ook zo. Ik vond de voorstelling leuk omdat er kinderen mee mochten doen, maar dan op een hele speciale manier.

Op het podium stonden vier huizen, een kar en twee echte kippen! Als je wilt weten wat er met die vier huizen en het hele toneel gebeurd dan moet je komen kijken (het is heel bijzonder). In het begin was het een beetje moeilijk om te begrijpen. Er was heel veel met muziek, geluid en licht gedaan. Dat was leuk om te zien, want het was heel duidelijk of het dag of nacht was. Dat maakte het allemaal heel echt.”

Ibrahim

“Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen. Er is één man die het verhaal vertelt. Als die man aan het praten is, staan de acteurs stil en wanneer de man stil is dan bewegen de acteurs. Het verhaal gaat over volwassen mensen die hun kinderen beschermen tegen gevaren, maar ineens hebben ze genoeg van hun kinderen.

Wanneer de kinderen slapen, vullen ze de karren en vertrekken ze. Plots wordt het donker in de zaal. Na een lange stilte lopen er mensen langs met kleren van die tijd. De kinderen worden wakker en zien hun ouders niet meer. Wat er daarna gebeurde, dat moet je zelf komen bekijken. Dus kom snel naar de show: ‘Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde’. Het leukste aan de show vond ik de huisjes, omdat ze heel apart waren. Die man die het vertelde vond ik niet zo leuk.”

Floor

“Ik ben naar de voorstelling geweest ‘Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde’. Het was een bijzondere, maar soms ook een beetje saaie voorstelling. Ik wist aan het eind van de voorstelling eigenlijk niet zo heel goed wat ik ervan moest vinden. Wat wel weer heel leuk was, was dat er kinderen mee mochten doen uit het publiek en er zaten toch ook grappige momenten in.

Er was een mooi decor, een soort Middeleeuws dorpje. Het had ook echt een Middeleeuwse sfeer door de muziek en door de kleding die ze aan hadden. Wat ik wel een beetje saai vond, was dat er in het eerste deel heel veel door de verteller gepraat werd en er niet zo veel gebeurde op het podium. In het tweede deel werd er juist te weinig gepraat.

Ik hou zelf meer van voorstellingen waarin veel gebeurd. Nu was het bijna alleen maar met gebaren en dat vind ik jammer.
Ik geef de voorstelling 2 sterren omdat ik toch niet heel enthousiast was op het eind.”

Lena

Ik vond het van te voren heel spannend om naar de voorstelling 'Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde' te gaan. Het was namelijk een hele bijzondere voorstelling omdat je met deze voorstelling mee mag doen. Ik verklap niet precies hoe, behalve dat je een kostuum van vroeger aan mag trekken en het net lijkt alsof je in de Middeleeuwen bent!

Het gordijn ging open en er stond een prachtig decor. Er stonden oude houten huizen, een boom én er waren zelfs kippen. Er speelden ook muzikanten op het podium.

Een verteller vertelde over het dorp en de mensen die er wonen. Je zag alleen de ouders. Het verhaal van de verteller duurde wel een beetje lang.
Toen vertelde de verteller dat de ouders weggingen. Je zag alle vaders en moeders weggaan met al hun spullen en wat er daarna gebeurde... was superleuk!! Ga dat zelf maar zien.

Oma, mag ik mijn pop terug? | Theater Gnaffel (zondag 06 november)

Een grappige en ontroerende voorstelling over Fien en haar oma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema. Elke zondag gaat Fien met haar pop bij oma op visite. Fien ziet dat haar oma ouder wordt en steeds meer begint te vergeten. Op een dag vergeet oma zoveel dat ze moet verhuizen naar een speciaal huis voor vergeetachtige opa’s en oma’s. Pop mag een nachtje bij haar logeren, maar als oma niet meer weet waar ze pop gelaten heeft, moet Fien in actie komen.

Isha

“Op zondag 6 november ben ik naar de voorstelling ‘Oma mag ik mijn pop terug’ geweest.
Toen ik de naam van de voorstelling hoorde, dacht ik: het gaat over een meisje dat haar pop bij oma thuis was vergeten. Het bleek een poppentheater te zijn, waarbij de hele grote en kleine poppen speelden. Er waren verschillende poppen: oma, nog een oma, opa in het bejaardentehuis en Fien de kleindochter. Het verhaal ging over oma die ging verhuizen naar een bejaardentehuis en steeds op zoek was naar opa, terwijl opa al was overleden. Oma was heel erg vergeetachtig en dacht alleen aan vroeger.

De voorstelling had veel muziek en af en toe zang. Het was heel grappig, maar soms ook heel verdrietig. Het decor leek in eerste instantie ‘super lelijk’, maar toen de voorstelling begon vond ik het steeds mooier worden. Het veranderde steeds, waardoor het bij het verhaal paste. Het verhaal was goed te volgen. Ik zou zeker mijn vriendjes en vriendinnetjes vertellen naar de voorstelling te gaan. Samen met hun oma, dat is pas gezellig! Ik geef deze voorstelling 4 sterren. Als het nog iets spannender was geweest, dan hadden ze van mij 5 sterren gekregen.

Leuk! | De Toneelmakerij (vrijdag 04 november)

‘Leuk!’ is een ongepolijst, cabaretesk sprookje. Een absurde talentenshow waarbij alles uit de kast wordt gehaald, want er kan er maar één de leukste en de beste zijn. Met een dolgedraaide presentator en zijn deelnemers, die eigenlijk niets liever willen dan zichzelf zijn.

Gozde

Op vrijdag 4 november 2016 gingen we naar een voorstelling in De Meervaart genaamd Leuk. Leuk was een hele leuke en grappige voorstelling. Het leukste vond ik toen de kinderen nog niet geboren waren en het grappigste vond ik toen ze zo gek gingen dansen, daarvan moest ik echt lachen. Het bord waar je alle scores kon zien was heel leuk om naar te kijken. Ik vond het heel zielig dat het lange meisje steeds uit gelachen werd en ik vond het heel lief dat die jongen toen zijn knuffelbeer aan dat meisje gaf. Het mooiste vond ik het einde, toen ze allemaal papiertjes in de lucht gingen gooien. Leuk was dus echt een heel erg leuke voorstelling.

Helena

“Ik ben naar de voorstelling ‘Leuk’ gegaan en het was ook een leuke voorstelling! Toen we binnen kwamen, zagen we in het decor naakte benen. Het gaat over wie het beste kind van Nederland is. Het was een spelshow met leuke liedjes en gekke kleren. Iedereen speelde twee rollen. Het was een voorstelling met veel humor en de mensen in de zaal moesten veel lachen. De spelers speelden heel erg serieus, alsof ze echt diegene waren. En aan het einde kwam er een leuke, grote verassing.”

Navya

“Leuk is een leerzame en interessante voorstelling gemaakt door de productiegroep Toneelmakerij. Het verhaal gaat over vier mensen die in tweetallen een wedstrijd spelen. Bettie was voor mij het beste personage, want ze was erg actief en had veel vertrouwen in zich.

‘Leuk’ is een titel waarbij je denkt aan blijheid, maar uiteindelijk was het een serieuze en informatieve voorstelling voor kinderen en ook voor ouders. Van deze voorstelling heb ik geleerd dat iedereen een eigen talent heeft. Soms duurt het lang om een talent te ontdekken en soms snel. Maar je hoeft je nog geen zorgen te maken, want het komt vanzelf. Er zijn nog veel meer dingen die jullie nog moeten weten, maar die ga ik heus niet verklappen. Dat kom je te weten tijdens de voorstelling!”

Klucht l Bontehond (zondag 09 oktober)

'KLUCHT' is een voorstelling van BonteHond, beschikt voor 6 jaar en ouder, en was op zondag 09 oktober in De Meervaart te zien. Het is een klucht met 15 deuren en personages die de hele tijd stiekem willen zoenen. Een fysieke, snelle slapstickvoorstelling waarin vijf acteurs continu verliefd worden, zich verstoppen en smoesjes verzinnen. Ze liegen en bedriegen totdat ze zelf niet meer weten op wie ze nou waren en waarom.

Helena

Ik ben naar de voorstelling Klucht gegaan.
Het was een theater met wel 15 deuren!!!
En iedereen was op elkaar verliefd en uiteindelijk wisten ze niet op wie ze verliefd waren of wie ze waren.
Ik vond het een leuke voorstelling met leuke verrassingen.
Het decor zag er mooi uit en had een bank en heel veel deuren. Ik vond het een leuke voorstelling want ze liepen in hun onderbroek. Mijn lieveling personage is Jos.
Alle kinderen en volwassenen vonden het leuk en gingen lachen. Je moest wel even goed horen en kijken om te weten over wat het ging. Conclusie: ik vond het een leuke voorstelling.

Navya

Klucht is een comedyvoorstelling gemaakt door theater groep Bontehond. Het decor wat ik zag, toen ik binnenkwam waren allemaal deuren. Achter elke deur kwam voor het publiek een verrassing tevoorschijn waardoor het publiek verbaast werd. De grappigste acteur Willie heeft een nieuw dansje gecreëerd door elektrische schokjes te krijgen. In het verhaal waren 5 mensen die Hili wilde spelen maar de echte Hili ontdek je in de voorstelling. Klucht heeft mij ook veel geleerd zoals dat man en man en vrouw en vrouw verliefd kunnen zijn. Ik vind deze voorstelling zo leuk dat ik mijn verjaardag bij De Meervaart wil vieren.

Lena

Toen ik de zaal binnenkwam, zag ik op het toneel heel veel deuren in heel veel kleuren. Het zag er al meteen heel leuk uit. De voorstelling was heel grappig, want het gaat over vijf mensen en iedereen is verliefd op iedereen.

Sommige mensen zijn getrouwd, maar zijn ook verliefd op iemand anders. Het waren grote mensen, maar ze speelden doktertje en kinderachtige spelletjes zoals vader- en moedertje. Ze hadden het gevoel van vlinders in hun buik.

Het allerleukst vond ik Mercedes de huishoudster. Zij zei tegen de man die ook in het huis woonde "trek je broek uit en ga in bed liggen", ze ging zelf ook in bed liggen en toen ging ze plotseling een kinderboek lezen. De hele zaal moest toen lachen.

Er gebeuren de hele tijd heel veel dingen, de deuren worden heel veel gebruikt en er zijn leuke licht- en geluidseffecten. Ik geef de voorstelling 4 sterren!

Floor

'KLUCHT' gaat over vijf mensen. Wil en Hillie: zij zijn getrouwd. Zij hebben ook nog een huisvrouw, die Mercedes heet. Hillie en Wil hebben twee vrienden: Joke en haar man Jos. Het gaat er eigenlijk over dat ze allemaal willen zoenen en dat ze zichzelf kwijt raken.

Ik vond het zelf een grappige en leuke voorstelling. Het decor was heel mooi: er waren 12 deuren en het zag er echt uit als een huis, maar er zaten ook grappige verassingen in. Het werd nooit saai, want er waren heel veel effecten en er was veel licht. Het is ook leuk voor grote mensen en voor oma’s of opa’s.

Ik zou mijn vrienden en familie deze voorstelling zeker aanraden omdat het gewoon een superleuke voorstelling was en het decor er goed bij paste. Ik vond de voorstelling zelf heel leuk en grappig, omdat alles goed te volgen was en de gezichten pasten bij de personages. Ik raad iedereen aan om er naar toe te gaan.

Ibrahim

Het was leuk omdat het grappig was en er verrassingen in zitten. De show gaat over liefde. De acteurs rennen veel en schreeuwen veel en ze dansen en zingen veel.

Een deel van het toneel kon draaien en er waren veel licht- en geluidseffecten. Als je de kans krijgt: ga dus snel kijken naar 'KLUCHT'!

Leon

Ik verwachtte dat de mensen die het speelden heel veel door de deuren zouden lopen. Dat deden ze ook, maar ze gingen ook heel veel praten en een paar keer zingen.

Het ging erover dat ze allemaal op iemand anders verliefd werden (man op man, vrouw op vrouw en vrouw op man). Ik vond alle acteurs grappig op het moment dat ze dachten dat ze allemaal één iemand waren. Er waren veel deuren, een radio en een telefoon en nog andere dingen. De geluiden waren leuk, omdat er veel verschillende achter elkaar kwamen. Er waren ook geluiden waarbij de hele zaal moest lachen.

Soms word er een beetje te veel met licht gedaan, dus het kan zijn dat je er hoofdpijn van krijgt. Het is een hele leuke show om van te genieten met vrienden en familie.