Uw bezoek

Theaterreporters!


 

Maak kennis met onze theaterreporters! De Meervaart heeft 12 reporters tussen de 5 en 10 jaar oud rondlopen die onze familie en jeugdvoorstellingen beoordelen.

Ze bezoeken de voorstellingen en zijn daarbij extra alert op sfeer, decor, kostuums, muziek en lachgehalte. Elke voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Benieuwd naar de meningen en sterren van onze reporters? Houd dan deze pagina in de gaten!

 

De grote illusionist (vrijdag 27 januari)

Magisch muziektheater dat barst van de verhalen, smeuïge trucs en live muziek. Over een kleine jongen die droomt een briljant goochelaar te worden, liegen, bedriegen en een konijn dat telkens opduikt. Maar ook over de keerzijde van glitter en glamour en een assistente die nooit applaus krijgt.

Navya

De grote illusionist is gemaakt door de productie groep “ Filiaal theatermakers”, waarin alle emoties tevoorschijn komen. Het verhaal ging over een kleine jongen die een droom had. Ondanks alle moeilijkheden ging hij toch verder met zijn droom. Het was een spektakel show om van te genieten. De goocheltrucs waren prachtig. Er was ook een konijn dat verscheen en verdween. De drie personages waren erg getalenteerd. Het publiek vond de voorstelling zo plezierig, dat ze een staand applaus gaven. Ik was erg onder de indruk van deze voorstelling, dus beoordeel ik het met vier sterren.

Ibrahim

Ik ben naar een voorstelling geweest die heette De Grote Illusionist. Het gaat over goochelen. Er staan veel kisten op het toneel. In de show zijn er veel licht en geluidseffecten. Er wordt veel gedanst en gezongen.
Aan het begin van de voorstelling wordt een voorspelling gedaan door de acteurs. Ze schrijven iets op een blaadje en doen dat in een kistje. Ze stellen ook een paar vragen aan het publiek. Er is een konijn die praat. En er worden veel trucs gedaan in de show. Er is een jongen die naar een goochelwinkel gaat en een truc koopt. En de man van de winkel zegt goochelen daar kom je nooit meer vanaf. Kom snel naar de show van De Grote Illusionist dan kun je zien hoe de voorspelling afloopt. En wat er met die jongen gaat gebeuren.
Ik vond het een hele leuke show.
Ik geef deze show 5 sterren.

Floor

Ik ging vrijdag naar De Grote Illusionist. De voorstelling was heel leuk. Ze waren met z’n drieën. Er waren meerdere personages die ze met z’n drieën deden.

Toen ik binnen kwam zag het decor er heel mooi uit. En toen het begon werd het helemaal donker en was er 1 plek helemaal verlicht in het midden. En daarna begon het.
Er waren heel veel trucjes die ik echt niet snapte. En ze hadden ook nog een knuffel.
Dat was een konijn en die kon ook veel magische dingen doen.

Er was ook hele mooie muziek want er was iemand die achter een piano zat en die kon echt super goed piano spelen. En ze zongen ook heel vaak en dat was heel mooi want dat was dan met 2e stem. Er waren ook heel leuke geluidseffecten bij. En dat maakte het helemaal af.

Het was ook heel grappig. En het publiek lachte ook vaak. Ik zou het ook zeker aanraden om naar te gaan kijken aan iedereen die dit leest, en ik ga het zeker zeggen tegen al mijn vrienden en vriendinnen.

Leon

Ik verwachtte dat het en verhaal zou zijn. Dat ging over iemand die een grote illusionist wilde worden. En dat was ook zo. Maar er gebeurde ook andere dingen zoals illusies en zo waren er nog een paar. Ik vond de voorstelling best leuk maar ook een beetje spannend door de trucs. Op het podium stonden muziekinstrumenten, een gordijn en nog een paar andere dingen. Soms was er een beetje tempo in de voorstelling en soms juist niet. Er was muziek en er werd ook heel veel met licht gedaan en daardoor werd de voorstelling leuker .

Kodo, het geheim van de Samurai (zondag 11 december)

Een spannende en schitterende theatervoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Een geraffineerd verhaal waarin eeuwenoude thema’s als moed, vriendschap en trouw zijn verpakt.

Annika

Ik verwachte dat er een geheim was. En dat het gespeeld wordt door acteurs.
En ik dacht dat het serieus werd.
Er was een mevrouw die heette Ida. Ida ging een verhaal voorlezen.
En het boek heette Kodo. De vader van Kodo was een Samurai.
En er was een vos die de vriend van Kodo was.
En die vos was bang voor ninja’s.
En als je iets doet wat je heel vaak doet, dan jaag je de ninja’s weg.
Het was een beetje grappig.

Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurden (8+) | Theater Artemis / Het Zuidelijk Toneel ( vrijdag 18 november)

Het is net echt, dat middeleeuwse dorp op het toneel, met die fraai geschilderde natuur op de achtergrond. In de verte klinkt muziek. Voorop het podium staat een marskramer een verhaal te vertellen. Hij vertelt over de hardwerkende ouders, die hun kinderen desnoods met hun leven tegen wolven of andere plagen beschermen. Er staat een kind op. Een kind uit het publiek. Het klautert het toneel op. Het lijkt te weten waar het heen moet. Een ander kind volgt, het kind dat met jou meekwam misschien wel. Wat nu?

Leon

“Ik verwachtte dat de grote mensen weggingen uit een Middeleeuws dorp en dat er rare dingen gingen gebeuren. En dat was ook zo. Ik vond de voorstelling leuk omdat er kinderen mee mochten doen, maar dan op een hele speciale manier.

Op het podium stonden vier huizen, een kar en twee echte kippen! Als je wilt weten wat er met die vier huizen en het hele toneel gebeurd dan moet je komen kijken (het is heel bijzonder). In het begin was het een beetje moeilijk om te begrijpen. Er was heel veel met muziek, geluid en licht gedaan. Dat was leuk om te zien, want het was heel duidelijk of het dag of nacht was. Dat maakte het allemaal heel echt.”

Ibrahim

“Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen. Er is één man die het verhaal vertelt. Als die man aan het praten is, staan de acteurs stil en wanneer de man stil is dan bewegen de acteurs. Het verhaal gaat over volwassen mensen die hun kinderen beschermen tegen gevaren, maar ineens hebben ze genoeg van hun kinderen.

Wanneer de kinderen slapen, vullen ze de karren en vertrekken ze. Plots wordt het donker in de zaal. Na een lange stilte lopen er mensen langs met kleren van die tijd. De kinderen worden wakker en zien hun ouders niet meer. Wat er daarna gebeurde, dat moet je zelf komen bekijken. Dus kom snel naar de show: ‘Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde’. Het leukste aan de show vond ik de huisjes, omdat ze heel apart waren. Die man die het vertelde vond ik niet zo leuk.”

Floor

“Ik ben naar de voorstelling geweest ‘Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde’. Het was een bijzondere, maar soms ook een beetje saaie voorstelling. Ik wist aan het eind van de voorstelling eigenlijk niet zo heel goed wat ik ervan moest vinden. Wat wel weer heel leuk was, was dat er kinderen mee mochten doen uit het publiek en er zaten toch ook grappige momenten in.

Er was een mooi decor, een soort Middeleeuws dorpje. Het had ook echt een Middeleeuwse sfeer door de muziek en door de kleding die ze aan hadden. Wat ik wel een beetje saai vond, was dat er in het eerste deel heel veel door de verteller gepraat werd en er niet zo veel gebeurde op het podium. In het tweede deel werd er juist te weinig gepraat.

Ik hou zelf meer van voorstellingen waarin veel gebeurd. Nu was het bijna alleen maar met gebaren en dat vind ik jammer.
Ik geef de voorstelling 2 sterren omdat ik toch niet heel enthousiast was op het eind.”

Lena

Ik vond het van te voren heel spannend om naar de voorstelling 'Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde' te gaan. Het was namelijk een hele bijzondere voorstelling omdat je met deze voorstelling mee mag doen. Ik verklap niet precies hoe, behalve dat je een kostuum van vroeger aan mag trekken en het net lijkt alsof je in de Middeleeuwen bent!

Het gordijn ging open en er stond een prachtig decor. Er stonden oude houten huizen, een boom én er waren zelfs kippen. Er speelden ook muzikanten op het podium.

Een verteller vertelde over het dorp en de mensen die er wonen. Je zag alleen de ouders. Het verhaal van de verteller duurde wel een beetje lang.
Toen vertelde de verteller dat de ouders weggingen. Je zag alle vaders en moeders weggaan met al hun spullen en wat er daarna gebeurde... was superleuk!! Ga dat zelf maar zien.


Eerdere voorstellingen die onze reporters bezochten:

Oma, mag ik mijn pop terug? | Theater Gnaffel (zondag 06 november)

Een grappige en ontroerende voorstelling over Fien en haar oma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema. Elke zondag gaat Fien met haar pop bij oma op visite. Fien ziet dat haar oma ouder wordt en steeds meer begint te vergeten. Op een dag vergeet oma zoveel dat ze moet verhuizen naar een speciaal huis voor vergeetachtige opa’s en oma’s. Pop mag een nachtje bij haar logeren, maar als oma niet meer weet waar ze pop gelaten heeft, moet Fien in actie komen.

Milad

“’Oma, mag ik mijn pop terug’ is een leuke voorstelling. De achtergrond was ouderwets en de muziek was rustig. Wat ik grappig vond, was dat ze met z’n allen gingen zwemmen. De pepermunten oma vond ik eng, maar ook grappig. Ik vond haar eng omdat ze met haar stok steeds trok aan mensen en dingen. De manier waarop ze dat deed en hoe ze praatte, vond ik grappig. Door sommige stukjes moest ik lachen omdat ze grappig waren en sommige stukjes waren zielig waarvan ik verdrietig werd.”

Isha

“Op zondag 6 november ben ik naar de voorstelling ‘Oma mag ik mijn pop terug’ geweest.
Toen ik de naam van de voorstelling hoorde, dacht ik: het gaat over een meisje dat haar pop bij oma thuis was vergeten. Het bleek een poppentheater te zijn, waarbij de hele grote en kleine poppen speelden. Er waren verschillende poppen: oma, nog een oma, opa in het bejaardentehuis en Fien de kleindochter. Het verhaal ging over oma die ging verhuizen naar een bejaardentehuis en steeds op zoek was naar opa, terwijl opa al was overleden. Oma was heel erg vergeetachtig en dacht alleen aan vroeger.

De voorstelling had veel muziek en af en toe zang. Het was heel grappig, maar soms ook heel verdrietig. Het decor leek in eerste instantie ‘super lelijk’, maar toen de voorstelling begon vond ik het steeds mooier worden. Het veranderde steeds, waardoor het bij het verhaal paste. Het verhaal was goed te volgen. Ik zou zeker mijn vriendjes en vriendinnetjes vertellen naar de voorstelling te gaan. Samen met hun oma, dat is pas gezellig! Ik geef deze voorstelling 4 sterren. Als het nog iets spannender was geweest, dan hadden ze van mij 5 sterren gekregen.

Leuk! | De Toneelmakerij (vrijdag 04 november)

‘Leuk!’ is een ongepolijst, cabaretesk sprookje. Een absurde talentenshow waarbij alles uit de kast wordt gehaald, want er kan er maar één de leukste en de beste zijn. Met een dolgedraaide presentator en zijn deelnemers, die eigenlijk niets liever willen dan zichzelf zijn.

Gozde

Op vrijdag 4 november 2016 gingen we naar een voorstelling in De Meervaart genaamd Leuk. Leuk was een hele leuke en grappige voorstelling. Het leukste vond ik toen de kinderen nog niet geboren waren en het grappigste vond ik toen ze zo gek gingen dansen, daarvan moest ik echt lachen. Het bord waar je alle scores kon zien was heel leuk om naar te kijken. Ik vond het heel zielig dat het lange meisje steeds uit gelachen werd en ik vond het heel lief dat die jongen toen zijn knuffelbeer aan dat meisje gaf. Het mooiste vond ik het einde, toen ze allemaal papiertjes in de lucht gingen gooien. Leuk was dus echt een heel erg leuke voorstelling.

Alina

“Ik ging naar de voorstelling ‘Leuk’, gemaakt door De Toneelmakerij. In het begin zag je de onderkant van een pop bloot, dat kon ik niet geloven: dat kinderen dat mogen zien! Ik waarschuw je. Mensen om mij heen moesten heel veel lachen, maar één meisje gaapte de hele tijd. Ik kreeg een beetje hoofdpijn, want ze praten heel erg veel.

Ik was zelf heel verbaasd bij sommige stukken. Ik vond het vooral heel leuk omdat ik op de eerste rij zat. Wat ik heel raar vond, was dat ze in een buik zaten en zeiden: ‘ik ben de slimste jongen van ons allemaal’. Dat is toch raar? Maar ook weer heel leuk. Toen het bijna was afgelopen, gingen ze met papier gooien. Ik geef ze 3 sterren. Ga je ook kijken naar ‘Leuk’?”

Helena

“Ik ben naar de voorstelling ‘Leuk’ gegaan en het was ook een leuke voorstelling! Toen we binnen kwamen, zagen we in het decor naakte benen. Het gaat over wie het beste kind van Nederland is. Het was een spelshow met leuke liedjes en gekke kleren. Iedereen speelde twee rollen. Het was een voorstelling met veel humor en de mensen in de zaal moesten veel lachen. De spelers speelden heel erg serieus, alsof ze echt diegene waren. En aan het einde kwam er een leuke, grote verassing.”

Navya

“Leuk is een leerzame en interessante voorstelling gemaakt door de productiegroep Toneelmakerij. Het verhaal gaat over vier mensen die in tweetallen een wedstrijd spelen. Bettie was voor mij het beste personage, want ze was erg actief en had veel vertrouwen in zich.

‘Leuk’ is een titel waarbij je denkt aan blijheid, maar uiteindelijk was het een serieuze en informatieve voorstelling voor kinderen en ook voor ouders. Van deze voorstelling heb ik geleerd dat iedereen een eigen talent heeft. Soms duurt het lang om een talent te ontdekken en soms snel. Maar je hoeft je nog geen zorgen te maken, want het komt vanzelf. Er zijn nog veel meer dingen die jullie nog moeten weten, maar die ga ik heus niet verklappen. Dat kom je te weten tijdens de voorstelling!”

Klucht l Bontehond (zondag 09 oktober)

'KLUCHT' is een voorstelling van BonteHond, beschikt voor 6 jaar en ouder, en was op zondag 09 oktober in De Meervaart te zien. Het is een klucht met 15 deuren en personages die de hele tijd stiekem willen zoenen. Een fysieke, snelle slapstickvoorstelling waarin vijf acteurs continu verliefd worden, zich verstoppen en smoesjes verzinnen. Ze liegen en bedriegen totdat ze zelf niet meer weten op wie ze nou waren en waarom.

Helena

Ik ben naar de voorstelling Klucht gegaan.
Het was een theater met wel 15 deuren!!!
En iedereen was op elkaar verliefd en uiteindelijk wisten ze niet op wie ze verliefd waren of wie ze waren.
Ik vond het een leuke voorstelling met leuke verrassingen.
Het decor zag er mooi uit en had een bank en heel veel deuren. Ik vond het een leuke voorstelling want ze liepen in hun onderbroek. Mijn lieveling personage is Jos.
Alle kinderen en volwassenen vonden het leuk en gingen lachen. Je moest wel even goed horen en kijken om te weten over wat het ging. Conclusie: ik vond het een leuke voorstelling.

Milad

Ik ben naar voorstelling bontehond gaan kijken. Er was een woonkamer met heel veel deuren en een elektriciteitkast en iedereen was op iedereen verliefd.
Er was ook een speciale deur met gouden lijst. De voorstelling ging traag. De muziek was snel en de acteurs gingen gek en ook snel dansen. Wat ik eng vond was toen Jos binnen kwam. Ik schrok maar tegelijkertijd moest ik ook erg lachen en de mensen in de zaal gingen ook lachen. De huishoudster vond ik leuk omdat ze heel gek ging dansen.

De voorstelling vond ik grappig want de acteurs gingen in hun ondergoed dansen.
Heb ik je nieuwsgierig gemaakt of wil jij net als ik gaan lachen? Ga maar gouw kijken en dan kom je erachter wat ik bedoel met de speciale gouden deur.

Navya

Klucht is een comedyvoorstelling gemaakt door theater groep Bontehond. Het decor wat ik zag, toen ik binnenkwam waren allemaal deuren. Achter elke deur kwam voor het publiek een verrassing tevoorschijn waardoor het publiek verbaast werd. De grappigste acteur Willie heeft een nieuw dansje gecreëerd door elektrische schokjes te krijgen. In het verhaal waren 5 mensen die Hili wilde spelen maar de echte Hili ontdek je in de voorstelling. Klucht heeft mij ook veel geleerd zoals dat man en man en vrouw en vrouw verliefd kunnen zijn. Ik vind deze voorstelling zo leuk dat ik mijn verjaardag bij De Meervaart wil vieren.

Lena

Toen ik de zaal binnenkwam, zag ik op het toneel heel veel deuren in heel veel kleuren. Het zag er al meteen heel leuk uit. De voorstelling was heel grappig, want het gaat over vijf mensen en iedereen is verliefd op iedereen.

Sommige mensen zijn getrouwd, maar zijn ook verliefd op iemand anders. Het waren grote mensen, maar ze speelden doktertje en kinderachtige spelletjes zoals vader- en moedertje. Ze hadden het gevoel van vlinders in hun buik.

Het allerleukst vond ik Mercedes de huishoudster. Zij zei tegen de man die ook in het huis woonde "trek je broek uit en ga in bed liggen", ze ging zelf ook in bed liggen en toen ging ze plotseling een kinderboek lezen. De hele zaal moest toen lachen.

Er gebeuren de hele tijd heel veel dingen, de deuren worden heel veel gebruikt en er zijn leuke licht- en geluidseffecten. Ik geef de voorstelling 4 sterren!

Floor

'KLUCHT' gaat over vijf mensen. Wil en Hillie: zij zijn getrouwd. Zij hebben ook nog een huisvrouw, die Mercedes heet. Hillie en Wil hebben twee vrienden: Joke en haar man Jos. Het gaat er eigenlijk over dat ze allemaal willen zoenen en dat ze zichzelf kwijt raken.

Ik vond het zelf een grappige en leuke voorstelling. Het decor was heel mooi: er waren 12 deuren en het zag er echt uit als een huis, maar er zaten ook grappige verassingen in. Het werd nooit saai, want er waren heel veel effecten en er was veel licht. Het is ook leuk voor grote mensen en voor oma’s of opa’s.

Ik zou mijn vrienden en familie deze voorstelling zeker aanraden omdat het gewoon een superleuke voorstelling was en het decor er goed bij paste. Ik vond de voorstelling zelf heel leuk en grappig, omdat alles goed te volgen was en de gezichten pasten bij de personages. Ik raad iedereen aan om er naar toe te gaan.

Annika

Van te voren wist ik nog niks van de voorstelling, maar ik was benieuwd. Vanaf het begin vond ik het al grappig toen één van de mevrouwen op het podium kwam en aan de telefoon ging praten. Wat ze zei en hoe ze dat deed, moet je zelf zien!

In de show was iedereen op elkaar verliefd. Ik vond alle acteurs grappig. Soms kwamen ze in hun onderbroek en hemd! Soms ging het licht uit. Bij sommige geluiden gingen de mensen lachen. Er waren heel veel deuren en er stond een leuk muziekje aan.

Ibrahim

Het was leuk omdat het grappig was en er verrassingen in zitten. De show gaat over liefde. De acteurs rennen veel en schreeuwen veel en ze dansen en zingen veel.

Een deel van het toneel kon draaien en er waren veel licht- en geluidseffecten. Als je de kans krijgt: ga dus snel kijken naar 'KLUCHT'!

Leon

Ik verwachtte dat de mensen die het speelden heel veel door de deuren zouden lopen. Dat deden ze ook, maar ze gingen ook heel veel praten en een paar keer zingen.

Het ging erover dat ze allemaal op iemand anders verliefd werden (man op man, vrouw op vrouw en vrouw op man). Ik vond alle acteurs grappig op het moment dat ze dachten dat ze allemaal één iemand waren. Er waren veel deuren, een radio en een telefoon en nog andere dingen. De geluiden waren leuk, omdat er veel verschillende achter elkaar kwamen. Er waren ook geluiden waarbij de hele zaal moest lachen.

Soms word er een beetje te veel met licht gedaan, dus het kan zijn dat je er hoofdpijn van krijgt. Het is een hele leuke show om van te genieten met vrienden en familie.