di 05 januari 2021

Maak kennis met: Felice Vermeulen

Stagiaire Meervaart Jong

Maak kennis met: Felice Vermeulen
Terug naar Nieuws
In ‘Maak kennis met’ gaan we dit seizoen in gesprek met docenten, beheerders, stagiaires en vrijwilligers van Meervaart Jong. Hierbij leren we de medewerkers en betrokken van Meervaart Jong beter kennen, leren we meer over hun inspiratie en worden leuke momenten met deelnemers gedeeld.

Deze week maken we kennis met Felice Vermeulen, stagiaire op kantoor bij Meervaart Jong van september t/m juni. Daarnaast is Felice op dinsdagavond en woensdag beheerder in het Talentenhuis.

Felice haar taken zijn ontzettend divers, geen dag is hetzelfde. Op dinsdag en woensdag is ze te vinden in het Talentenhuis. In het Talentenhuis ontvang ze deelnemers, meldt ze aan en begeleidt de deelnemers naar de foyer waar ze door de docent worden opgehaald. Verder filmt ze stukjes van de lessen om op de Instagram en facebook van Meervaart Jong te plaatsen. Daarnaast maakt ze extra schoon in het Talentenhuis in verband met Corona. Op donderdag en vrijdag houdt Felice zich vooral bezig met de sociale media, nieuwe inschrijvingen en heeft ze veel werkzaamheden gedaan voor de filmpjes van de open lesweek. Ook de voorbereidingen voor het festival kunnen nu beginnen. Kortom, er is volgens Felice genoeg te doen.

 “Ik hoef mij bij Meervaart Jong geen moment te vervelen.”

Naast haar stage bij Meervaart Jong volgt Felice de Mbo opleiding Event Producer op het ROC. Tijdens haar opleiding heeft Felice al verschillende stages gelopen. Onder andere bij Euro2020 (het EK voetbal), maar ook bij Poppodium P60. Ze heeft het altijd al leuk gevonden om met mensen te werken. Haar vader is als kleine jongen vaak bij Meervaart geweest en wees haar er op dat het misschien wel een leuk idee zou zijn om hier stage te lopen. In eerste instantie was Felice bang dat een stage in een leeg theater door de coronamaatregelen saai zou zijn, Maar nadat zij ook een mailtje kreeg van haar mentor met een vacature voor Meervaart Jong, heeft Felice direct gesolliciteerd. Ze gelooft namelijk niet in toeval!  Ze is blij dat ze gesolliciteerd heeft want ze heeft het naar eigen zeggen elke dag enorm naar haar zin.

We vroegen Felice om ons te vertellen over haar leukste herinnering met een deelnemer. Haar antwoord luidde; “Ik ben zelf nog niet zo lang bij de Meervaart Jong maar als ik één ding zou moeten noemen is dat, denk ik de lessen na Sinterklaas, De kinderen kwamen allemaal super energiek naar binnen en vertelden allemaal wat ze hadden gekregen voor Sinterklaas. Sommigen hadden zelfs een pietenpak aan of hadden nog overgebleven pepernoten meegenomen. Ook gingen er deelnemers in de foyer Sinterklaas liedjes zingen. Dat vond ik super leuk om te zien vooral nu ik zelf niet meer in het Sinterklaas gebeuren zit, het bracht mij weer even terug naar de tijd dat ik zelf nog helemaal in de ban was van Sinterklaas.

Op de vraag “Hoe zou je jezelf omschrijven?” antwoordde Felice;“Ik vind het altijd lastig om mijzelf te moeten omschrijven. Ik denk dat de woorden creatief, behulpzaam, sociaal en leergierig het best bij mij passen. Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en mijzelf daar 100% op te focussen. Maar in het begin kijk ik toch graag even de kat uit de boom en ben ik meestal heel stil en verlegen. Maar zodra ik mij op mijn gemak voel ben ik hartstikke sociaal en gezellig, het ijs moet alleen eerst even breken.”

Felice rijdt al paard vanaf haar zesde. Vrienden van haar ouders hadden destijds paarden. Wanneer zij op vakantie waren mochten Felice en haar ouders op de paarden passen. Sindsdien is ze helemaal weg van paarden. Ze rijdt nu zelf recreatief op de Amsterdamse Manage waar ze ook vaak bosritten maakt met vriendinnen. Verder heeft Felice ook jaren lang paarden van eigenaren verzorgd en ze zelfs ingereden. Later zou ze graag een huis willen met een stuk land eromheen waar dan haar eigen paard staat.

Felice zit nu in haar examenjaar. Dat is door de coronacrisis redelijk hectisch. Dat komt onder andere doordat er vorig jaar veel examens niet door konden gaan. Die examens zijn verplaats naar dit jaar, waardoor het tempo nu aardig hoog ligt. Verder besteedt Felice haar vrije tijd graag aan uitgaan in Amsterdam en shoppen met vriendinnen. Dit moet met de huidige maatregelen helaas nog even op zich laten wachten. Toen Felice 15 was is ze gestopt met de havo en is ze overgestapt naar een Mbo opleiding. Ondanks dat ze nog steeds heel blij is met deze keuze wilt ze toch graag een Hbo opleiding gaan doen. Haar pijlen zijn nu gericht op een Hbo opleiding in Antwerpen die zich specialiseert in evenementen, maar ook in webdesign en fashion management. Verder lijken de opleidingen Commerciële Economie, Fashion Business Management en Grafisch Design haar ook heel interessant. Haar keuze hangt af van wat het coronavirus gaat doen en wat uiteindelijk het best aanvoelt.

 

 


Terug naar M-Talk