zo 05 april 2020

Bekijk 3 familie- voorstellingen van Theater Rotterdam / Ro Theater

Nu gratis via NPO en VPRO.nl

Bekijk 3 familie- voorstellingen van Theater Rotterdam / Ro Theater
Terug naar Nieuws
‘Als jij niet naar het theater kan komen, komt het theater naar jou’, dacht Theater Rotterdam. Zo zijn drie familievoorstellingen van het voormalige Ro Theater nu gratis online te bekijken!

Bekijk ‘De Gelaarsde Poes’, ‘Snorro’ en ‘Lang & gelukkig’ via de websites van de VPRO en NPO. 

De Gelaarsde Poes’ is een parodie op het sprookje ‘De Gelaarsde Kat’. Een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen. De voorstelling won de Zapp-theaterprijs en werd door critici overladen met vier en vijf sterren recensies. “Hoogst aanstekelijk speelplezier van voortreffelijke vertolkers”, schreef NRC Handelsblad bijvoorbeeld. “Een feest van goede grappen!”.

In de musical ‘Snorro’ bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?

Lang & gelukkig’ won op het Nederlands Film Festival onder meer de publieksprijs. Gebaseerd op de gelijknamige toneelvoorstelling van het Ro Theater (nu Theater Rotterdam), gespeeld door dezelfde cast en met veel plezier gemaakt door de regisseur van onder andere ‘Ja zuster, nee zuster’.

Het is een campy vlechtwerk van sketches rond sprookjesfiguren als Assepoester en Roodkapje, voorzien van leuke, knullige decors en grappige liedjes. Met jagers die vooral op parkeerplaatsen rondhangen, een wolf die zijn zachte kant ontdekt en een boze stiefmoeder uit Wit-Rusland met twee gemene dochters, Paris en Hilton.

Theater Rotterdam is hoogstwaarschijnlijk in seizoen 2020-21 in de Meervaart te zien met een gloednieuwe voorstelling, dus houd onze website in de gaten!


Terug naar M-Talk