di 09 februari 2021

Maak kennis met: Thijs-Jan van Oosten

Freerunning docent bij Meervaart Jong

Maak kennis met: Thijs-Jan van Oosten
Terug naar Nieuws
In ‘Maak kennis met’ gaan we dit seizoen in gesprek met docenten, beheerders, stagiaires en vrijwilligers van Meervaart Jong. Hierbij leren we de medewerkers en betrokken van Meervaart Jong beter kennen, leren we meer over hun inspiratie en worden leuke momenten met deelnemers gedeeld.

Deze week maken we kennis met Thijs-Jan van Oosten. Thijs-Jan geeft sinds dit seizoen freerunninglessen in Slotervaart en Osdorp.

Naast Meervaart Jong studeert hij aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en is hij basketbaltrainer bij de Orange Lions Academy in Amsterdam. Hij geeft freerunning les vanuit Xplore freerunning. Danilo van Xplore Freerunning is een zeer goede vriend van Thijs-Jan. Thijs-Jan traint samen met Danilo zodat hij zijn freerunningvaardigheden kan blijven ontwikkelen.  

Wij vroegen Thijs-Jan om te vertellen over een bijzonder moment in de les. Daarop antwoordde hij; “Er zijn veel leuke momenten in de lessen. Een voorbeeld hiervan is tijdens de lessen van de gevorderde groep op de donderdag. Wat ik mooi vind tijdens deze les is dat ik de groep vrij kan laten trainen. Soms neem ik zelf deel aan de les en dan voelt het meer alsof we samen trainen dan dat ik lesgeef.

Ga in deze tijd regelmatig naar buiten om te bewegen!

Thijs-Jan’s inspiratie voor de eerste docenten dag was Ido Portal. De Ido Portal-methode is een fysieke fitnesspraktijk die gebruikmaakt van het eigen lichaamsgewicht en bewegingen van de beoefenaar, in plaats van externe gewichten en machines, om kracht, behendigheid en flexibiliteit te ontwikkelen. Thijs-Jan houd van bewegen en denkt dat iedereen een brede beweegbasis zou moeten hebben. Hij vindt daarom dat je uit je comfortzone moet komen en verder moet kijken dan de voor jou bekende manieren van bewegen. Klik hier voor het filmpje van de Ido Portal-methode. 

Doordat Thijs-Jan zowel freerunningdocent als basketbalcoach is heeft hij het naar eigen zeggen best druk. Nu de freerunning lessen tijdelijk niet doorgaan door de coronamaatregelen kan hij vaker aanwezig zijn op de Orange Lions Academy. Zij trainen namelijk wel door, omdat het onder TeamNL / NOC NSF valt.


Terug naar M-Talk