vr 14 mei 2021

Maak kennis met: Sara-Layla

Beheerder bij Meervaart Jong

Maak kennis met: Sara-Layla
Terug naar Nieuws
In ‘Maak kennis met’ gaan we dit seizoen in gesprek met docenten, beheerders, stagiaires en vrijwilligers van Meervaart Jong. Hierbij leren we de medewerkers en betrokken van Meervaart Jong beter kennen, leren we meer over hun inspiratie en worden leuke momenten met deelnemers gedeeld.

Deze week maken we kennis met Sara-Layla Marrawi (rechter meisje op de foto, met de bananenzonnebril) stagiaire op kantoor bij Meervaart Jong van oktober t/m juli. Sara-Layla haar taken zijn ontzettend divers, geen dag is hetzelfde.

Nadat Sara-Layladd haar mavo had afgerond op de middelbare school wist ze nog niet wat ze wilde studeren. Na wat speurwerk vond ze de opleiding Event Producer op het ROC van Amsterdam. Dit sprak haar wel aan. Ze ging naar de open dag en daar heeft ze zich meteen ingeschreven. Voor haar opleiding was ze op zoek naar een stage, maar door de coronacrisis was dit lastig te vinden. Een vriend van Sara-Layla wees haar op de Meervaart. Hij heeft vroeger namelijk pianoles gevolgd bij de Meervaart. Sara-Layla heeft daarna meteen gesolliciteerd.

Op woensdag en zaterdag is Sara-Layla te vinden in het Talentenhuis. Daar ontvangt ze de deelnemers van Meervaart Jong en begeleidt ze naar de lessen. Ook zorgt ze samen met Felice voor de content op onze Sociale Media platformen. Verder houdt Sara-Layla zich vooral bezig met administratieve taken zoals het verwerken van inschrijvingen. Nu is ze ook druk bezig met de voorbereidingen van de eindpresentaties en de zomerweek. Wij vroegen Sara-Layla wat haar leukste moment bij Meervaart Jong is geweest. ‘Het mooiste vind ik om een verlegen deelnemer zo ver te krijgen dat ze probeert mee te doen met de les en ook daadwerkelijk los komt. Ik kan er ontzettend van genieten om te zien hoe de deelnemers echt een groei doormaken’ vertelt ze.

In Sara-Layla haar vrije tijd spreekt ze vooral af met vrienden of kijkt ze series met haar moeder. Ook houdt ze zich bezig met het maken van haar eigen huid en haarverzorgingsproducten. Ze heeft namelijk een collectie aan pure oliën. Daar maakt ze haar eigen mengsels van. Ze maakt bijvoorbeeld crèmes en maskers van organische producten zoals sheaboter, cacaoboter en aloë vera. Ze probeert veel nieuwe dingen uit, zoals het maken van scrubs en lippenbalsems.

Op dit moment is Sara-Layla erg druk met het afronden van haar MBO- opleiding. Hierna wilt ze eerst een tussenjaar nemen om goed te kunnen nadenken wat ze écht wilt. In die tijd wilt ze gaan werken om wat geld te kunnen sparen. Ook lijkt het haar interessant om meerdere talen te kunnen spreken. ‘Dit verrijkt namelijk echt je wereld. Je hebt zoveel meer toegang tot verschillende mensen en culturen’. 


Terug naar M-Talk