wo 03 maart 2021

Maak kennis met: David Jansen

Stagiair bij Meervaart Jong

Maak kennis met: David Jansen
Terug naar Nieuws
In ‘Maak kennis met’ gaan we dit seizoen in gesprek met docenten, beheerders, stagiaires en vrijwilligers van Meervaart Jong. Hierbij leren we de medewerkers en betrokken van Meervaart Jong beter kennen, leren we meer over hun inspiratie en worden leuke momenten met deelnemers gedeeld.

Deze week maken we kennis met David Jansen. Hij loopt stage bij Meervaart Jong. David heeft meer dan twee jaar geleden gesolliciteerd voor een stageplek bij Studio West, wat nu Meervaart Studio is. Zij raadde hem aan om eens te solliciteren bij Luc van Kaboem Productions. Kaboem is een evenementen producent met een kantoor in de Meervaart. Luc werkt actief mee aan het programma van Meervaart Jong en onder een stage bij Kaboem valt ook een dag bij Meervaart Jong. Na een fijn gesprek is David daar aangenomen. Vanwege wat persoonlijke omstandigheden heeft hij dat schooljaar toen niet afgemaakt en is daardoor ook niet gestart met zijn stage. David heeft echter wel contact gehouden met Luc en heeft vorig schooljaar nogmaals de mogelijkheid gekregen om bij Kaboem en Meervaart Jong stage te lopen. David is heel blij om weer volop met school en stage bezig te zijn en had zich, naar eigen zeggen, geen betere stageplek kunnen wensen.

David is tot nu toe vooral bezig geweest met het aanvragen van het Jongerencultuurfonds voor deelnemers met een stadspas. Nu die allemaal verwerkt zijn richt hij zich op de eindpresentatie in de Meervaart. Daarnaast ondersteunt hij de rest van het team waar mogelijk. Hij omschrijft zijn takenpakket als “Lekker divers” en vertelt dat er bij deze stage altijd wat te doen valt.

Ik wil vooral zoveel leren als ik kan

Naast zijn stage houdt David er nog een druk leven op na. Hij heeft een eigen bedrijf/collectief, genaamd; Geregeld Ongeregeld. Hiermee organiseert hij evenementen voor jongeren in Amsterdam. Denk hier bij aan feestjes, concerten, poëzie avonden en veel meer. Het doel is om jongeren een podium te geven en te introduceren tot de vele soorten kunst en muziek die Amsterdam te bieden heeft.. Sinds kort doet David ook een podcast vanuit datzelfde collectief, genaamd; Headfirst. Daar doet hij elke maand, samen met een vriend, onderzoek en voert gesprekken over een bijzonder genre in de muziek(geschiedenis). David is zelf ook muzikant en maakt al muziek zolang hij zich kan herinneren. Hij is er nog steeds helemaal mee geobsedeerd! Hij zat twee jaar in een Rockband en treedt tegenwoordig solo op onder de naam Debski. Hoewel optreden nu een beetje moeilijk is door de coronamaatregelen gebruikt hij deze tijd om eindelijk aan zijn nieuwe EP te kunnen werken.

Op de vraag “hoe zou jij jezelf omschrijven?” antwoordde hij: “Ik zie mezelf als creatief en gedreven. Die gedrevenheid leidt wel al snel naar dat ik te veel tegelijk probeer te doen en dat de boel een beetje chaotisch wordt, maar ik kom er gelukkig altijd wel weer uit. Ik heb een ontzettende passie voor mijn werk en ik wil vooral heel graag een positieve impact hebben op mijn omgeving en de samenleving als geheel.”

Davids doelen binnen Meervaart Jong zijn zoveel mogelijk leren als hij kan. Hij hoopt vooral meer te kunnen leren over wat er voor nodig is om een programma als Meervaart Jong op te zetten. Maar ook hoe je een eindpresentatie van deze schaal in elkaar zet. Daarnaast wilt hij er met zijn werk bij de Meervaart voor zorgen dat onze programma’s zo toegankelijk mogelijk zijn. David vind het super leuk om te communiceren met docenten, locaties en ouders om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vooral in deze tijd voelt het goed om alles op alles te zetten om de programma’s door te kunnen laten gaan, zegt hij.

Aan het begin van het seizoen was David veel aanwezig bij de Freerunlessen op donderdag. Hij was daar voornamelijk om nieuwe deelnemers te ontvangen en met ouders te praten. Tijdens sommige lessen hielp hij de leraar ook. Het contact met de ouders vond hij heel belangrijk en leuk. Door aanwezig te zijn en met de ouders over het programma te praten kreeg David een veel beter beeld van hoe de lessen er aan toe gingen en waar de ouders en deelnemers behoefte aan hebben. Hij vind het altijd fijn om direct te kunnen helpen als er iets mis gaat, omdat je dan je best kan doen om de juiste oplossing te vinden en meteen kan zien dat het een positieve verandering teweeg brengt.

Zoals eerder genoemd loopt David ook stage bij Kaboem. Kaboem is een evenementen productiebureau dat een kantoor heeft in de Meervaart. Het is de eenmanszaak van Luc Upson, waar hij in opdracht van verschillende individuen en organisaties evenementen organiseert. Hierbij werkt hij samen met een gigantisch netwerk aan ZZP’ers, partners, leveranciers en vrijwilligers. Het zijn allemaal culturele producties. Denk aan theaterstukken, buurtfestivals, muziekprogrammering voor grote evenementen en nog veel meer. Veel van deze projecten komen vanuit de gemeente en lokale cultuurinstanties. Zo werkt Kaboem ook veel samen met de Meervaart en Meervaart Jong.

Davids rol als stagiair is die van Productie Assistent. Hij werkt mee aan alle producties en heeft een heel divers takenpakket. Hij doet aankopen, heeft contact met verschillende partijen, maakt overzichten en ga zo maar door. De afspraak is dat hij twee dagen per week bij Kaboem werkt en één dag per week bij Meervaart Jong. Hij is ontzettend blij dat hij ondanks de omstandigheden deze stage kan blijven doen, aangezien dit is waar hij zegt dat zijn passie ligt.

 


Terug naar M-Talk