do 25 maart 2021

Maak kennis met: Noa Bruggeman

Beheerder bij Meervaart Jong

Maak kennis met: Noa Bruggeman
Terug naar Nieuws
In ‘Maak kennis met’ gaan we dit seizoen in gesprek met docenten, beheerders, stagiaires en vrijwilligers van Meervaart Jong. Hierbij leren we de medewerkers en betrokken van Meervaart Jong beter kennen, leren we meer over hun inspiratie en worden leuke momenten met deelnemers gedeeld.

Deze week maken we kennis met Noa Bruggeman. Noa is sinds 2019 beheerder bij de Meervaart.

Naast het beheren volgt Noa ook een studie aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Ze specialiseert zich daar in het werk achter de schermen in de muziekindustrie. Buiten haar drukke studie heeft ze ook nog een baantje bij de Johan Cruijff arena en als barhoofd op festivals.

Noa heeft één jaar stage gelopen bij Meervaart Studio. Dat is vergelijkbaar met Meervaart Jong, alleen dan voor een andere doelgroep. Het is dé plek waar Amsterdamse jongeren van 15 tot 25 jaar hun creatieve talent kunnen ontdekken en ontwikkelen, gelegen aan de achterzijde van de Meervaart. Meervaart Studio biedt coaching aan op het gebied van muziek, dans, theater & media en organiseert diverse events en wedstrijden. Na haar stage is Noa daar gaan beheren. Afgelopen seizoen is ze gevraagd om ook één dag bij Meervaart Jong te beheren. Op dit aanbod is ze ingegaan en is zo ook hier beheerder geworden.

Bij Meervaart Jong bestaan Noa haar taken uit het ontvangen van de deelnemers. Ze zit dan aan de balie en ontvangt de kinderen hier. Vervolgens meld ze ze aan voor de les en is ze er als je kinderen haar nodig hebben. Natuurlijk hebben de jongere kinderen wat meer begeleiding nodig van de beheerders als het gaat om naar de wc gaan of als ze dingen nog een beetje eng vinden. Met de wat oudere heeft ze meestal een leuk gesprek voordat de les begint. Verder kunnen zowel de kinderen als de ouders met alle vragen bij haar terecht.

Zelf heb ik 9 jaar op een jeugdtheater school gezeten en ik vind het heel leuk om dezelfde ‘fun’ te zien als ik had in die tijd.

Noa omschrijft zichzelf als een hardwerkende, spontane en enthousiaste dame die houdt van een uitdaging.

Noa vindt het altijd heel leuk als de kinderen op zaterdagochtend binnen komen en al heel enthousiast zijn en zin hebben in de les. Soms komen ze naar haar toe en laten ze iets zien wat ze mee hebben genomen van huis.

Toen we Noa vroegen wat haar leukste ervaring is binnen Meervaart Jong antwoordde zij; “De leukste ervaring tot nu toe is denk ik dat ik voor de kerstvakantie een paar lessen mocht filmen voor de ouders. Ik vond het leuk om deze taak te krijgen omdat ik zo een beeld heb gekregen hoe de lessen eigenlijk gaan. Zelf heb ik 9 jaar op een jeugdtheaterschool gezeten en ik vind het heel leuk om dezelfde ‘fun’ te zien als ik had in die tijd.”

Haar doel is om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden wanneer de ouders en docenten er niet zijn. 

Noa hoopt nog een aantal jaartjes als beheerder te kunnen werken en zou het heel leuk vinden als ze in de toekomst meer kan doen voor de Meervaart.


Terug naar M-Talk