ma 07 juni 2021

Maak kennis met: Simone Heijloo

Dansdocent bij Meervaart Jong

Maak kennis met: Simone Heijloo
Terug naar Nieuws
In ‘Maak kennis met’ gaan we dit seizoen in gesprek met docenten, beheerders, stagiaires en vrijwilligers van Meervaart Jong. Hierbij leren we de medewerkers en betrokken van Meervaart Jong beter kennen, leren we meer over hun inspiratie en worden leuke momenten met deelnemers gedeeld.

Dansdocent Simone Heijloo geeft ons een kijkje in de lessen en vertelt ons wat ze buiten Meervaart Jong nog meer doet. In 2009 is Simone begonnen met Afrikaanse dans in Senegal en is daar nooit meer mee gestopt. Ze verhuisde naar Burkina Faso en volgde de dansopleiding in de Afrikaanse hedendaagse en traditionele dans bij EDIT in Ouagadougou. ‘Het voelde als een thuis, zowel de dans als beide Afrikaanse landen’ vertelt ze ons.

In 2018 is Simone bij Meervaart Jong terechtgekomen. Haar allereerste Afrikaanse dansproductie genaamd ‘’ ging toen namelijk in première in de Meervaart. Hierdoor is er een fijne samenwerking ontstaan en begon ze met lesgeven in streetdance en klassiek ballet.

Bij Simone haar lessen staat veiligheid, plezier en expressie centraal. Er wordt natuurlijk hard gewerkt aan de danstechniek. Maar daarna is er altijd ruimte om vrij te bewegen, te genieten van de muziek en samen te dansen. Tijdens de opwarming zingt de groep altijd eerst een liedje waarbij de kinderen zichzelf één voor één mogen presenteren en een mooie balletbeweging maken. Vlak voor de kerstvakantie had Simone een speciale balletles georganiseerd waarbij de kinderen zelf de les mochten invullen.De kinderen bedachten: omgekeerd ballet, genaamd ‘tellab’. Iedereen moest lachen en er ontstonden allerlei grappige en mooie nieuwe balletbewegingen in de lucht en zelfs op de grond.

‘Dansen is werken, leren, plezier en een manier om jezelf helemaal te laten zien!’

Naast Meervaart Jong voert Simone als danseres op in Contemporary dans en Afrikaanse hedendaagse dans. Daarnaast produceert ze haar eigen dansvoorstellingen in Afrikaanse hedendaagse dans en organiseert ze workshop in deze dansstijl zodat iedereen van de Afrikaanse dans kan genieten en leren. Simone geeft danslessen aan jong en oud. Denk hierbij aan peuterdans, kleuterdans, Afro, Afrikaans en kleuterballet. Dit doet ze vaak in combinatie met muziek. ‘Dans en muziek zijn voor mij ware inspiratiebronnen en onlosmakelijk met elkaar verbonden’ vertelt Simone. Daarnaast neemt Simone zelf iedere week les in yoga, pilates, contemporary dans en Afrikaanse dans en muziek (Sabar, Djembe)

Simone haar inspiratiebron is Sabar: Traditionele dans en muziek uit Senegal. Sabar is een dans oorspronkelijk bedoeld voor vrouwen, maar tegenwoordig dansen ook veel mannen het.! ‘Het geeft mij zoveel energie, inspiratie en meer bewegingsmogelijkheden voor mij als choreografe en danseres voor het creëren van mijn Afrikaanse hedendaagse choreografieën Waar altijd Afrikaanse traditionele dansen de basis zijn en worden gecombineerd met Contemporary dansinvloeden.’ Vertelt simone. Klik hier op de link naar de video van Simone haar inspiratiebron.

Wil je meer weten over Simone of over andere docenten? Kijk dan snel op ons docententeam


Terug naar M-Talk