vr 14 januari 2022

Maak kennis met: Lot Zekveld

Beheerder bij Meervaart Jong

Maak kennis met: Lot Zekveld
Terug naar Nieuws
In ‘Maak kennis met’ gaan we dit seizoen in gesprek met docenten, beheerders, stagiaires en vrijwilligers van Meervaart Jong. Hierbij leren we de medewerkers en betrokken van Meervaart Jong beter kennen, leren we meer over hun inspiratie en worden leuke momenten met deelnemers gedeeld.

In ‘Maak kennis met’ gaan we dit seizoen in gesprek met docenten, beheerders, stagiaires en vrijwilligers van Meervaart Jong. Hierbij leren we de medewerkers en betrokken van Meervaart Jong beter kennen.

Deze week maken we kennis met Lot Zekveld. Lot is beheerder bij Meervaart Jong. Ze is 20 jaar oud en woont momenteel met twee vriendinnen in een huisje in Haarlem. Daarnaast studeert ze Sociale Juridische Dienstverlening aan de hoge school van Amsterdam. Door haar vorige studie als Event Producer is ze bij Meervaart Jong terecht gekomen. In haar laatste jaar moest ze namelijk op zoek naar een stage en is via een website, waar bedrijven of stichtingen zich kunnen plaatsen, terecht gekomen bij Meervaart Jong. Meervaart Jong trok haar direct aan, omdat Lot zich heel goed kon vinden in het doel van de organisatie. Lot heeft naar eigen zeggen een fantastische stage tijd gehad en heeft enorm veel geleerd. Gedurende haar stageperiode werkte ze ook als beheerder bij Meervaart Jong. Na haar stage is ze hiermee door gegaan en doet dit dan ook nog steeds. Ze beheerd in het Talentenhuis op de donderdag avond en in de Meervaart op de zaterdag middag. Lot vind het vooral leuk dat je als beheerder veel interactie hebt met de kinderen die op les zitten bij Meervaart Jong. “Je ziet ze steeds meer groeien in het verloop van het jaar. Daarnaast zijn de docenten ook erg gezellig en voelt het als één grote familie.”

Ik heb door mijn stage veel geleerd, maar één ding voorop. Dat is dat ik altijd mij zelf mag zijn en je dan ook goed genoeg bent.

Naast haar werk als beheerder speelt Lot Hockey bij HBS. Ze is keeper en speelt daar al bijna haar hele leven. Hierdoor kent ze daar bijna iedereen en is het volgens Lot altijd één grote gezelligheid. Ondanks haar drukke studentenleven vindt ze het ook belangrijk om soms te genieten van het tijd doorbrengen met vrienden.

Op de vraag “Hoe zou je jezelf omschrijven?” antwoordde ze;

“Ik zou mij zelf omschrijven als een persoon die houdt van gezelligheid maar daarnaast ook hard werkt. Ik probeer er zo veel mogelijk te zijn voor mijn vrienden en familie maar daarnaast ben ik ook een persoon die houdt van lekker alleen zijn. Als ik denk aan mijn droombaan is dat sowieso iets met kinderen, ik denk door mijn studie aan jeugdzorg of leerling ambtenaar. “

Lot verteld dat ze tijdens haar stage een onwijs leuke en leerzame tijd heeft ervaren. In die tijd was ze drie dagen in de week aan het werk op kantoor, hier waren vaak Kyara, Annekatrien en Pippi aanwezig. In de ochtend bespraken ze met kantoor vaak de planning van de dag. Dat deden ze onder het genot van een koffietje. Als het lunch pauze was gingen ze heerlijk lunchen met de collega’s van de Meervaart. Dit was haar favoriete moment van de dag. “Het was altijd zo gezellig.” Hoe langer ze stage liep hoe beter ze iedereen leerde kennen. Op een dag toen Lot alleen moest lunchen, vond ze het best spannend, maar iedereen vroeg of ze er gezellig bij kwam zitten. Na de lunch gingen ze dan weer door met werken en sloten ze vaak de dag af met een potje tafelvoetbal.

Het voelt nu nog steeds als één grote familie. Ik heb door mijn stage bij Meervaart Jong veel geleerd, maar één ding voorop. Dat is dat ik altijd mij zelf mag zijn en je dan ook goed genoeg bent. Ik wil kantoor Meervaart Jong hier onwijs voor bedanken en jullie zullen niet snel van mij af zijn. 

Lot haar doel binnen Meervaart Jong is dat ieder kind zich thuis voelt in de lessen en bij haar altijd terecht kan. Daarnaast probeert ze de docenten altijd te helpen waar ze kan, zodat de kinderen en docenten een goede en fijne les hebben.

Lot heeft niet één specifieke herinnering als ze denkt aan haar tijd bij de Meervaart. Maar ze vind het mooiste aan haar baan dat ze elke week steeds een betere band heeft met de leerlingen. “Je ziet ze elke week groeien in hun talenten en daarnaast gaan ze jou als beheerder steeds meer vertrouwen. Hierdoor krijg je steeds betere banden met de leerlingen.”


Terug naar M-Talk