di 29 maart 2022

"Ik dans graag op een groot podium, met mijn ouders op de eerste rij!"

In gesprek met Sarah

Terug naar Nieuws
Sarah is 11 jaar oud en woont in Amsterdam in de wijk Geuzenveld. Sarah is echt een bezige bij, ze heeft heel veel verschillende hobby's zoals ballet en hockey maar streetdance doet ze het allerliefst. Ze is wekelijks te vinden bij Meervaart Jong waar ze o.a. streetdance lessen volgt. Vandaag gaan we in gesprek met Sarah over haar passies en dromen voor de toekomst.

Wie inspireert jou het meest?
“Ik heb niet echt idolen, ik vind het veel leuker om zelf dingen te maken. Als ik bijvoorbeeld in de auto zit en muziek hoor, dan beweeg ik vanzelf met m’n voeten mee en dan krijg ik gelijk een idee voor een dansje in m’n hoofd. En wanneer ik dan thuis ben, ga ik dat dansje lekker oefenen op m’n kamer. Ik heb een eigen kamer, dat is wel fijn want dan wordt je niet zoveel gestoord. Als ik bij mijn oma ben, ga ik met m’n nichtjes dansen en dan voeren we het op voor onze hele familie.”

M’n ouders zitten natuurlijk op de eerste rij

“Mijn ouders vinden het ook super leuk dat ik dans. Ze doen ook echt veel voor me, ze brengen me naar de les in het Talentenhuis en komen altijd kijken als ik moet optreden, ze zijn mijn grootste fans. Ik droom ervan om een keer in de rode zaal van de Meervaart voor heel veel mensen op te treden. Ik heb al wel eens in de Blauwe Zaal opgetreden, maar ik vind de Rode Zaal cooler. In die zaal sta je echt op een hoog podium en dan ziet iedereen je goed. In die droom zitten m’n ouders natuurlijk op de eerste rij. Dat wil ik later nog een keer doen en dat gaat me lukken!“

Welke dansstijl vind jij het leukst om te doen?
“Mijn favoriete dansstijlen zijn Hiphop en streetdance en de komende jaren wil ik nog veel meer met deze dansstijlen doen, hoe meer je danst hoe beter je wordt. Als ik naar Hiphop luister wil ik meteen dansen. Maar ook hou ik nog steeds van ballet, dat heb ik jaren gedaan bij Meervaart Jong en ook daar word ik nog steeds blij van. Ik vind streetdance nu wel leuker dan ballet omdat je meer met je armen kan doen.”

Ik vind alles leuk, want je leert zoveel!

Wat vind je het leukste aan de lessen van Meervaart Jong?
“Ik vind alles leuk, want je leert zoveel en ook zijn alle andere kinderen bij Meervaart Jong leuk. Tijdens de lessen en we hebben ook altijd heel veel lol met elkaar. Maar tijdens de lessen zijn we natuurlijk ook heel serieus bezig. Ik vind het leuk om vooraan te staan en zoek dus meestal een plek voor de spiegel.”

Heb je nog een tip voor andere Amsterdamse kinderen?
“Het is super leuk om op dansen te gaan, ik zou het gewoon een keer proberen! Je kunt een proefles doen en dan ontdek je vanzelf wat bij je past en als het echt bij je past, dan kan je daarmee doorgaan. En als je dansen niet leuk vind dan zijn er nog genoeg andere dingen te toen bij Meervaart Jong zoals theater, muziek of je kunt kunst maken in het atelier.

Na dit interview met Sarah zijn wij gelijk een dansje gaan doen! En onze conclusie is: Geniet vooral van dans, maak plezier en ga je dromen achterna!

Benieuwd naar nog meer verhalen?
Lees
hier het hele verhaal van Rauf, deelnemer Meervaart Jong
Lees
hier het hele verhaal van Elisa, deelnemer Meervaart Studio
Lees
hier het hele verhaal van Hessel Du Mark, deelnemer Meervaart Studio

 


Terug naar M-Talk