do 15 december 2022

Maak kennis met: Leeroy Molly

DJ docent bij Meervaart Jong

Maak kennis met: Leeroy Molly
Terug naar Nieuws
In ‘Maak kennis met’ gaan we dit seizoen in gesprek met docenten, beheerders, stagiaires en vrijwilligers van Meervaart Jong. Hierbij leren we de medewerkers en betrokken van Meervaart Jong beter kennen.

Leeroy Molly is de nieuwe DJ docent van Meervaart Jong. Je kan hem op maandagavond in het Talentenhuis tegenkomen. Leeroy is 31 jaar en woont in Amsterdam, waar hij ook geboren en getogen is. Zijn afkomst is Surinaams en hij woont samen met zijn vriendin. 

In zijn vrije tijd is Leeroy veel bezig met sporten, reizen en muziek maken. Hij rapt en hij produceert. Als zelfstandig ondernemer is hij voornamelijk actief in de muziekbranche. Vanuit Leeroy Productions verzorgt hij mixages, opnames, workshop, consultancy en muziek/video producties. Hij host ook veel op festivals en tijdens clubavonden zoals Encore in de Melkweg.

Zijn levensquote: Help mij, jou helpen.

Hij is altijd bereidt om mensen te helpen en te steunen in het behalen van hun doelen. Er zijn voor elkaar vind hij hierin heel belangrijk.

Leeroy had aan het begin geen verwachtingen van het lesgeven. Wat hem echter direct opviel is hoe leergierig en creatief de deelnemers zijn. Na twee lessen was hij er van overtuigd dat ze aan het eind van het seizoen allemaal goede Dj’s kunnen zijn. Hij geniet van het lesgeven en probeert de deelnemers zo goed mogelijk te ondersteunen.

Leeroy is een ambassadeur bij Meervaart Studio. Meervaart Studio is een plek waar Amsterdamse jongeren van 15 tot 25 jaar hun creatieve talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Op zijn 12e  begon Leeroy lessen te volgen bij Meervaart Studio. Hier kon hij zich verder ontplooien. Samen met twee vrienden heeft hij uiteindelijk een album gemaakt voor Zwart Licht. Zwart Licht is een rapgroep, die al meer dan 10 jaar bestaat. Leeroy zit samen met Akwasi en Ramon in Zwart Licht. Als groep hebben zij al veel prijzen gewonnen en op festivals gestaan. Uiteindelijk konden ze een contract tekenen bij Top Notch. Top Notch brengt muziek uit van diverse populaire Nederlandse hiphopartiesten.

Naast het produceren van muziek, begonnen de vrienden ook les te geven aan de deelnemers van Meervaart Studio. Uiteindelijk is Leeroy gevraagd om ook les te komen geven bij Meervaart Jong.

Een leuk feitje over Leeroy en iets wat mensen niet van hem weten, is dat hij geen zwem diploma heeft. Vroeger vond hij de geur van chloor in zijn haar niet fijn en daarom was zwemmen niet zijn favoriete bezigheid. Als excuus zei hij altijd dat hij geen zwemkleren bij zich had.

Over vijf jaar wilt Leeroy een eigen productie bedrijf oprichten. Met zijn bedrijf wilt hij mensen helpen verder te komen met hun album en meehelpen met het creatieve proces. Hij hoopt rond die tijd een kind te hebben en een huis te kopen in Suriname of op Aruba.

Leeroy is een direct, koppig, behulpzaam, wijs en creatief persoon.


Terug naar M-Talk