Meervaart Jong deelnemers naar landelijk finale KunstbendeTerug naar M-Talk
Op 14 april streden in totaal 100 acts in de Meervaart om een plek in de landelijke finale. Wij zijn in het bijzonder trots op de winnaars die vanuit de lessen van Meervaart Jong zijn doorgestroomd naar Kunstbende. Madelein Beljaars & Robin Hesse (1e prijs dans) volgen danses bij Meervaart Jong en Jelle Ozinga (1e prijs theater) stond al eerder op het podium in de Meervaart bij de eindpresentaties van Meervaart Jong.

Op 14 april streden in totaal 100 acts in de Meervaart om een plek in de landelijke finale. Wij zijn in het bijzonder trots op de winnaars die vanuit de lessen van Meervaart Jong zijn doorgestroomd naar Kunstbende. Madelein Beljaars & Robin Hesse (1e prijs dans) volgen dansles bij Meervaart Jong en Jelle Ozinga (1e prijs theater) stond al eerder op het podium in de Meervaart bij de eindpresentaties van Meervaart Jong.

1e prijs dans Madelein Beljaars & Robin Hesse en 1e prijs theater Jelle Ozinga

Zij strijden samen met de andere Noord-Hollandse finalisten op 29 juni in de Westergas om de felbegeerde landelijke titel én een plek op een mainstage. Zo speelt de winnaar theater op Oerol en mag de winnaar dans optreden op het HollandDance Festival. Tevens winnen alle landelijke 1e prijs winnaars een optreden in de Whatshappening area op Lowlands.

Met 12 regionale voorrondes en 1 grote landelijke finale is Kunstbende de grootste en oudste wedstrijd voor jonge makers in Nederland. De voorronde van Kunstbende Noord-Holland wordt georganiseerd vanuit Meervaart Studio. Jongeren in de leeftijd 13 tot 18 jaar kunnen zich inschrijven voor 8 verschillende categorieën: dans, DJ, expo, fashion, film, muziek, taal en theater. Zij presenteren het zelfgemaakte werk aan de jury en het publiek in één van de zalen in de Meervaart. Winnaars worden daarna bij Meervaart Studio verder ontwikkelt en voorbereid voor de landelijke finale waar gestreden wordt tegen de finalisten uit de andere provincies. Bij Kunstbende is alles - maar dan ook echt alles – geoorloofd, zolang het werk zelf bedacht, gemaakt en uitgevoerd is. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is bij Kunstbende al een keer te zien geweest.

Een leuke bijkomstigheid is dat de Meervaart met Kunstbende investeert in de toekomstige eigen programmering. Zo staat oud Kunstbende winnaar Stefano Keizers komend seizoen voor de tweede opeenvolgende keer in de Blauwe Zaal. Zijn eerste optreden was in de Meervaart toen hij meedeed aan Kunstbende in de categorie theater. Andere artiesten die na deelname aan Kunstbende regelmatig terugkeren bij ons op de bühne zijn o.a., Trijntje Oosterhuis, Karsu Dönmez en Howard Komproe.


Terug naar M-Talk