Helen Hecker

Docententeam, Dansdocent

blader terug blader verder Helen Hecker

De Limburgse Helen Hecker uit Leiden is sinds 2015 werkzaam als dansdocente bij Meervaart Jong. Helen geeft klassiek ballet, streetdance en klassiek ballet/modern. Helen begon zelf met ballet op vierjarige leeftijd, en ging op haar 11e naar de Vooropleiding Dans in Venlo. Ze studeerde in 2014 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg aan de HBO opleiding Danseducatie, als all-round dansdocente. Van 2014-2017 werkte ze als danseres bij ENS Dance Company.

Behalve van dans houdt Helen erg van reizen in haar vrije tijd, en vindt tijdens haar reizen veel inspiratie voor haar voorstellings-thema’s. Helen werkt in haar stukken ook graag met maatschappelijke thema’s zoals kinderarbeid in de kledingindustrie en de klimaatcrisis. Ook creëert ze sinds kort graag dansfilms met vrienden uit het danswerkveld.

In haar lessen onderzoekt ze wat de kinderen laat bewegen van nature. Vanuit daar bouwt ze verder naar techniek en ritmegevoel om uiteindelijk een voorstelling met de kinderen te maken met eventueel een educatief of magisch verhaal/boodschap. (Fotograaf: Erik de Roij)

Docenteam