Kim van Goor

Docententeam, Theaterdocent

blader terug blader verder Kim van Goor

Binnen Meervaart Jong heeft ze theater, muziektheater en zangles gegeven. In haar lessen staan er 3 dingen hoog in het vaandel: allereerst dat de leerlingen er veel plezier in hebben, ten tweede: dat de spelers ook lekker mogen bewegen en als derde: dat de eigenheid van iedere leerling wordt erkend. Als je weet wat jouw sterke punten zijn en weet hoe je jouw lichaam kunt inzetten voor jouw spel en met veel plezier op het podium staat, dan sta je helemaal in jouw kracht, volgens Kim.

Kim haalt haar inspiratie uit het leven zelf. Als iets haar raakt, of bezig blijft houden ontstaat er vaak vanzelf het idee om hier iets mee te doen. Dit kan een gesprek zijn, inspiratie uit een boek zijn, maar ook een foto in een museum. Ook gaat ze graag in gesprek met de leerlingen zelf. Wat houdt hen bezig? Wat vinden zij belangrijk? En hoe kijken zij naar de wereld van vandaag de dag? Kim haar presentaties en voorstelling zijn dan ook vaak een samensmelting van haar eigen gedachten en beelden in combinatie met materiaal dat de leerlingen zelf aandragen/ tijdens de les hebben ontwikkelt.

Op dit moment is Kim net moeder geworden, dus niet zoveel tijd om zelf op de bühne te staan. Maar haar zang is wel te bewonderen, want ze treedt regelmatig op met haar band: Os Bravos, ze spelen voornamelijk Portugese en Braziliaanse muziek. Kim is momenteel met zwangerschapsverlof en komt vanaf januari weer lesgeven voor Meervaart Jong.

Docenteam