Lynn Bartels

Docententeam, Coördinator dans en dansdocent

blader terug blader verder Lynn Bartels

In 2009 riep Lynn Bartels de dans bij het toenmalige 4West in het leven. Ze begon met één klasje en inmiddels is dit uitgegroeid tot de dansafdeling van Meervaart Jong. Lynn is de coördinator dans van Meervaart Jong en dansdocent. Momenteel geeft ze les aan de gevorderden balletgroep.

Lynn volgde haar opleiding aan de Dansacademie in Tilburg en danste tien jaar als uitvoerend danseres bij onder andere de Vengaboys, ISH Dance Collective en Danstheater AYA.

Ook studeerde ze Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte onder andere als docent bij het Van Gogh museum en de Nationale Opera en Ballet. Momenteel is ze programmeur dans en jeugd van theater de Meervaart. Daarnaast is ze adviseur bij Fonds Podiumkunsten.

Lynn geeft les met heel haar hart en ziel. Ze houdt enorm van en het overbrengen van haar passie aan kinderen. Ballet is een moeilijke techniek, waar discipline voor nodig is en ze vind het dan ook belangrijk dat de leerlingen fanatiek trainen tijdens de les. Maar het is ook een hele elegante dansstijl, waarin je je emoties kunt uiten. Lynn zoekt de balans tussen het aanleren van de techniek en het werken vanuit het kind. In haar voorstellingen gebruikt ze thema’s uit het leven en kiest ze bewust voor een onconventionele benadering van een balletpresentatie. Zo ontstaat er een balletvoorstelling waarin elk kind tot zijn recht komt en een dans die weet te raken.

Docenteam