Simone Heijloo

Docententeam, Dansdocent

blader terug blader verder Simone Heijloo

Simone Heijloo is danseres, dansdocent, choreografe, danstherapeute, bewegingscoach en Post-Hbo docent muziekeducatie. Simone volgde haar professionele dansopleidingen in Afrikaanse Moderne en traditionele dans in Senegal (l'Ecole des Sables, o.l.v. Germaine Acogny) en Burkina Faso (Ecole de Danse Irène Tassembédo, EDIT) en dansstages en optredens in Ghana, Ivoorkust en Senegal, Afrika.

Simone vindt plezier in de les heel belangrijk. Het plezier in dansen, samen dansen en dat iedereen zich op zijn/haar gemak voelt. Ook de vrijheid van bewegen, het vinden van jouw eigen stijl binnen de danstechniek staat centraal in haar lessen. Elkaar motiveren om het beste uit jezelf én anderen te halen. Simone haalt haar inspiratie uit Afrikaanse dansen, van traditionele dansen tot Afro dance en Afrikaanse hedendaagse dans. Maar ook Contemporary dans is een grote inspiratie voor haar! In haar lessen speelt muziek een grote rol en gaat ze aan de slag met allerlei genres, van wereldmuziek, tot R&B, klassiek tot contemporary. Simone geeft streetdance en klassiek ballet in Slotermeer.

In 2018 produceerde Simone de eerste Nederlandse Afrikaanse Moderne dansproductie in Nederland, genaamd ‘RODÉ – Home without borders’. En in 2019 haar tweede productie in Senegal genaamd ‘Rien n’est plus beau que la vérité’ in samenwerking met Senegalese danser en choreograaf Seny Kama. Samen met muzikant Neco Novellas en yogadocente Alice Neuteboom is Simone oprichtster van Afro Yoga in Nederland.

Docenteam