Over ons

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal?
Er bestaan ontzettend veel verhalen en er zijn duizend-en-één manieren om ze te vertellen. Zoveel mensen er bestaan, zoveel verhalen er zijn.

 

Een goed verhaal zegt altijd iets over wie het vertelt. Het laat zien wat iemand mooi vindt of waar hij of zij boos of verdrietig van wordt. Bij een goed verhaal denk je vaak: ‘oh ja, dat vind ik ook', ‘wow, dat lijkt mij ook wel iets', ‘dat is niet eerlijk' of ‘goh, dat wist ik niet'.

Daarom begint Meervaart Jong altijd met jouw verhaal. Dit kan een spannend, vrolijk, eng, ingewikkeld, gek, serieus of mooi verhaal zijn. En vandaar de vraag: "Wat is jouw verhaal?" Wat heb jij te vertellen wat ik nog niet wist. Waarmee kan jij mij vrolijk maken, me troosten als ik verdriet heb of me een schop onder mijn kont geven.

Een goed verhaal zegt altijd iets over wie het vertelt. Het laat zien wat iemand mooi vindt of waar hij of zij boos of verdrietig van wordt.

Bij Meervaart jong gaan we op zoek naar al deze verhalen en uiteindelijk kiezen we er één. En dat verhaal gaan we samen doorvertellen. De manier waarop we dit doorvertellen, zal voor elke groep verschillend zijn. Misschien maak je een korte tekenfilm, een bewegingsstuk, een poppenspel, een toneelstuk, een filmpje of verzin je zelf een vorm die wij nog niet bedacht hebben. We leren jou hoe je een verhaal bedenkt en dat aan anderen vertelt. Want als je weet wat je wilt vertellen, dan moet je natuurlijk nog weten hoe je het aan anderen laat zien. En dan ben je ineens toneelspeler, danser of filmmaker.

Meervaart jong is er voor iedereen tussen de 2 en 16 jaar. Het maakt niet uit of je voor het eerst aan onze lessen meedoet of dat je al eerder ergens anders lessen hebt gevolgd of al heel vaak op school op het podium hebt gestaan. Wij zorgen dat je met leeftijdsgenoten in één groep komt en je docent zorgt dat iedereen in de les leert wat hij of zij wil en kan leren. Geef je snel op en misschien vertelt Meervaart jong straks jouw verhaal.