Over ons

Protocol Covid-19

Procotol Meervaart Jong omtrent Corona

Wij vinden het belangrijk om onze lessen veilig aan te bieden en hebben hierom een protocol rondom de corona maatregelen. In dit protocol staan onder andere richtlijnen betreffende het gebruik van het pand en de hygiëne voorschriften voor bezoekers, deelnemers, ouders en personeel. Omdat de richtlijnen vanuit de overheid steeds veranderen zijn ook deze protocollen dynamische documenten. Zodra er wijzigingen zijn worden de aangepaste protocollen op deze website gepubliceerd.

Richtlijnen kunst en cultuur

Georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar zijn uitgezonderd van het gebruik van het coronatoegangsbewijs. De deelnemers onder de 18 jaar van Meervaart Jong hoeven dus geen coronatoegangsbewijs te laten zien.

Het dragen van een monkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar bij verplaatsingen door het gebouw. 

De ouders/verzorgers van de peuterdansles dienen een coronatoegangsbewijs te laten zien voordat zij deelnemen aan de les.

Ouders, verzorgers en bezoekers die komen kijken naar de open lessen, dienen vanaf 13 jaar ook in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. 

Vanaf zaterdag 6 november ’21 is voor iedereen vanaf 18 jaar voor onze activiteiten een coronatoegangsbewijs verplicht. Voorafgaand aan de les wordt gevraagd een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest te tonen (QR-code), samen met een geldig identiteitsbewijs. 

Hoe kom ik aan het coronatoegangsbewijs?
Via de CoronaCheck app kunt je het coronatoegangsbewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Deze QR-code toon je bij de ingang op jouw telefoon of op papier. Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store. Jouw coronatoegangsbewijs kun je in de app vervolgens op 3 manieren verkrijgen:

Door een vaccinatiebewijs: Met CoronaCheck van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat je volledig gevaccineerd bent. Log in met je DigiD. Als je bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden jouw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kunt je jouw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de website www.coronacheck.nl leest je precies hoe dit gaat.

Door een negatieve testuitslag: (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd) je hebt via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via jouw testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij de ingang.
Door een herstelbewijs: heb je corona gehad en kun je dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt op de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

Identiteitsbewijs:
Breng ook een identiteitsbewijs mee. Onze beheerder kan bij de ingang de gegevens van jouw legitimatiebewijs vergelijken met die in het coronatoegangsbewijs.

Heb je geen smartphone?
Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Heb je nog vragen omtrent jouw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vind je antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Veelgestelde vragen.

Algemene richtlijnen RIVM:

 • Iedereen wast zijn/haar handen meerdere keren per dag en goed met zeep tenminste 20 sec.
 • Er worden geen handen geschud.
 • Hoesten/niezen in de ellenboog.
 • Niet aan je gezicht zitten.

Hygiëne:

 • In het gebouw staat op meerdere punten desinfecterende handgel. Iedereen die het pand betreedt dient zijn handen te desinfecteren.
 • Hygiëne protocollen worden duidelijk zichtbaar ophangen in het pand, volg de aanwijzingen van de medewerkers op.
 • Er wordt dagelijks intensief schoongemaakt door het schoonmaakbedrijf, met name alle plekken die veel worden aangeraakt (muziekinstallatie, deurklinken, deurbel etc.).
 • Daarnaast worden materialen, studio’s en werkplekken bij gebruik door meerdere mensen met regelmaat schoongemaakt.  
 • Materialen worden regelmatig ontsmet (na iedere les). De materialen zijn bijv. de DJ set, balletbarre of apparatuur gebruikt bij de freerunninglessen.
 • Beheerders zijn tijdens hun werktijden verantwoordelijk voor de algemene ruimtes, zoals de balie, de foyer, de docentenkamer, de toiletten en de deurklinken van de algemene ruimtes.

Consequenties gebouw en faciliteiten in het Talentenhuis

 • De foyer is gesloten voor ouders
 • De kleedkamer is open voor deelnemers
 • Er wordt een plek aangewezen waar leerlingen afscheid van ouder(s)/verzorger(s) kunnen nemen voordat zij de leslocatie betreden. Personeel is aanwezig om het halen en brengen in goede banen te leiden. Specifiek zijn er de volgende maatregelen van kracht:
  • Eénrichtingsverkeer. Ingang van het Talentenhuis is aan de voorzijde, uitgang van het Talentenhuis is aan de achterzijde.
  • Ouders/verzorgers mogen niet de leslocatie betreden.  

Consequenties gebouw en faciliteiten algemeen:

 • Er wordt een plek aangewezen waar leerlingen afscheid van ouder(s)/verzorger(s) kunnen nemen voordat zij het lokaal betreden. Personeel is aanwezig om het halen en brengen in goede banen te leiden. Specifiek zijn er de volgende maatregelen van kracht:
  • Ouders/verzorgers mogen niet de leslocatie betreden.  

Thuisblijven als:
Meervaart Jong past de adviezen en richtlijnen van het RIVM toe, dat betekent dat alle 4+ deelnemers en medewerkers thuisblijfven bij de volgende klachten:
- Verkoudheid.

 • Niezen
 • Hoesten
 • Keelpijn
 • Moeilijk ademen
 • Koorts

Je mag weer deelnemen aan onze lessen als je 24 uur klachtenvrij bent. Bij koorts (vanaf 38 graden) blijft iedereen in het huishouden thuis.

- Personeelsleden (docenten, beheerders etc.) met corona gerelateerde klachten komen niet naar de leslocatie.

- Deelnemers met corona gerelateerde klachten komen niet naar de leslocatie

Bijgewerkt 31-1-2022