Over ons

Heb jij een stadspas?

Dan krijg je korting bij Meervaart Jong

Met een stadspas krijg je bij Meervaart Jong een korting op het lesgeld. De kortingsprijs kun je vinden bij het lesaanbod. Maak je gebruik van de kidsgids dan ontvang je meer korting op het lesgeld. Daarnaast kom je in aanmerking voor een contributiebijdrage vanuit het Jongerencultuurfonds (het Jongerencultuurfonds betaald dan het gehele bedrag). 

 

Jongerencultuurfonds

4 t/m 18 jaar

Het Jongerencultuurfonds steunt Amsterdamse jongeren die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een culturele instelling zoals Meervaart Jong. Zij doen dit door een bijdrage te leveren aan het lesgeld met een maximum van € 450,- per jaar; te besteden aan één activiteit per schooljaar. Heb je recht op een Stadspas? Dan kom je ook in aanmerking voor het Jongerencultuurfonds.

Hoe werkt het?
Er zijn twee mogelijkheden.

 • Meervaart Jong kan samen met jou een aanvraag indienen bij het Jongerencultuurfonds. Om de aanvraag in te dienen hebben wij de volgende gegevens nodig: 
 • Maand inkomen
  Soort inkomen (loondienst, uitkering, zzp-er)
  Motivatie
  Kopie voor en achterkant stadspas
  Zodra we deze ontvangen hebben dienen wij de aanvraag in. Als de aanvraag is toegekend handelen wij de betaling verder af met het Jongerencultuurfonds. 
   
 • De aanvraag wordt gedaan door een intermediair zoals een ouder-kind adviseur. Zij sturen een digitale aanvraag voor het kind. Indien deze wordt goedgekeurd ontvangt de intermediair een toekenning toegestuurd van het Jongerencultuurfonds. Jij of de intermediair stuurt deze naar ons door en wij zullen een factuur opsturen naar het Jongerencultuurfonds en wordt het lesgeld door hun vergoed.

 

Kidsgids

2 t/m 14 jaar 

Heb je het Jongerencultuurfonds al aangevraagd voor een andere activiteit? Dan kan je alsnog met de stadspas korting krijgen op het lesgeld via de kidsgids. Per schooljaar kan je twee aanbiedingen uit de kidsgids kiezen. Met de aanbieding wordt een deel van het lesgeld vergoedt. 

Hoe werkt het?

Om de korting te verwerken moet de stadspas worden verzilverd. Hiervoor hebben wij een kopie van de voor- en achterkant van de stadspas van jouw kind nodig. Bij de volgende lessen kan je gebruik maken van de kidsgids actie:

Peuterdans, theater, dansspeelgroep, klassiek ballet, streetdance, breakdance, atelier en DJ. Let op: de aanbieding is geldig voor kinderen van 2 t/m 14 jaar. 

De aanbieding in de kidsgids werkt als volgt:
Voor de periode van september t/m december betaald de kidsgids een groot deel. Jouw bijdrage voor deze periode bedraagt €5,- (normaliter tussen de €70,- en €115,-). Voor de periode januari t/m april moet je het lesgeld nog wel voldoen. Je ontvangt hierover de algemene korting van de stadspas. 

De kosten met de kidsgids

De peuterlessen zijn een uitzondering, voor deze lessen betaal je slechts €5,-, deze lessenreeks duurt namelijk maar 12 weken.

Eigen bijdrage na extra korting kidsgids:

 

Peuterdans€ 5,-
Streetdance€ 75,-
Dansspeelgroep€ 75,-
Theaterspeelgroep€ 75,-
Klassiek ballet€ 75,-
Theater 6-10€ 86,-
Theater 10-14€ 97,-
DJ€ 97,-
Atelier 1,5 uur€ 97,-
Breakdance€ 97,-
Atelier 2 uur€ 105,-

 

Wil je meer weten over het Jongerencultuurfonds of de kidsgids? Neem gerust contact met ons op.