Projecten

Online activiteiten

Om in deze periode de creativiteit te stimuleren, verzamelen we hier leuke activiteiten die online te vinden zijn.

Meervaart Lockdown Battle:
Voor wie: Er zijn geen leeftijdsgrenzen, iedereen mag meedoen!
Neem een lockdown video in je huis en stuur deze in voor 31 mei om mee te doen aan de wedstrijd. Alles mag als het maar origineel en eigen is. De video is opgenomen gedurende de lockdown periode, in je huis (solo, of met gepaste afstand van je huisgenoten). Je inzending duurt maximaal 3 minuten en 16 seconden en meedoen is helemaal gratis.
Meer informatie, voorwaarden en hoe kan je meedoen? Klik hier

Theaterlessen Hofplein:
Voor wie: verschillende lestijden, voor verschillende leeftijden, 3+, 7 t/m 11 jaar en 12+
Alle doordeweekse dagen vinden er online theaterlessen plaats vinden waarbij iedereen mag deelnemen. De theaterlessen worden verzorgd vanuit de Jeugdtheater Hofplein.
Meer informatie en lessen: klik hier.

Tips voor thuis: dreumes, peuters en kleuters
Op de pagina staan leuke beweegactiviteiten die je samen met je dreumes, peuter of kleuter thuis of in de tuin kunt doen. Het zijn simpele spelletjes en gym oefeningen die je kunt uitvoeren met alledaagse materialen.
Klik hier om naar de beweegactiviteiten te gaan.

Online masterclass solo theater maken:

Op dinsdag 28 april host Meervaart Studio een eenmalige online masterclass door niemand minder dan theatermaker Priscilla Vaudelle bekend van o.a. LostProject. Priscilla geeft je tijdens de masterclass een aantal praktische tips over het maken van een solo voorstelling en waar kun je in tijden van lockdown inspiratie vandaan halen.
Meer informatie en aanmelden: klik hier

Theaterstukken bekijken:
Voor wie: alle leeftijden
Theaterflix is een soort Netflix maar dan voor theater. Je vindt hier voorstellingen van o.a. de Toneelmakerij, Dood Paard, Stip Producties & Theater Gnaffel. Er zijn een heleboel gratis voorstellingen te bekijken. Voor de theaterstukken klik hier.

Live Stream: Double Skin / Double Mind
Voor wie: 10+ (engelstalige workshop)
Wanneer: donderdag 16 april en woensdag 29 april van 19:30-20:30 uur
During the open classes the sensitivity of the body is discovered through four basic principles: breathing, jumping, expanding and reducing. Each part is accompanied by several exercises that flow organically, often stimulated by sound and music.
Voor meer informatie en meedoen klik hier.