Projecten

Theater lab special

Meervaart x Bellevue x Uitgeverij it&fb

Theater lab special

Meervaart presenteert: Theater Lab Special (16-23 jaar)

Meervaart is voor het 'Theater lab Special' op zoek naar 12 Amsterdamse jongeren in de leeftijd van 16-23 jaar die willen meewerken aan het schrijven en spelen van een montage voorstelling. Houd je van theater, wil jij je kennis verbreden en je verdiepen in het schrijven van een stuk of zelf op het podium staan?! Doe dan mee aan dit unieke project i.s.m. Theater Bellevue, waarin je gedurende 3 maanden toewerkt naar een montagevoorstelling die je gaat uitvoeren in Bellevue en de Meervaart.

THEATER LAB SPECIAL: MEERVAART X BELLEVUE X UITGEVERIJ IT&FB
Het Theater Lab is een uniek platform voor het ontwikkelen van jong Amsterdams talent door de Meervaart. Voor deze editie slaan Meervaart, Theater Bellevue en Uitgeverij IT&FB de handen ineen. Je wordt ingedeeld in de spelersgroep of schrijversgroep* en werkt gedurende drie maanden, samen met twaalf andere Amsterdamse jongeren, toe naar een voorstellingsreeks in de Bellevue en de Meervaart

Het traject bestaat uit workshops, schrijfsessies en het monteren van de presentatie. Research, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling staan in deze reeks centraal. Om de week komen de makers/spelers uit de spelersgroep en schrijvers uit de schrijversgroep bij elkaar en werken ze op de vloer met de geschreven teksten. Een proces van uitproberen op de vloer en herschrijven. De teksten zijn dus constant in ontwikkeling! De teksten vormen het materiaal voor de uiteindelijke montagevoorstelling. 

De schrijvers worden begeleidt door theatermaker Sheralynn Adriaansz en de montage wordt gedaan door theatermakers/toneelschrijvers Birgit van der Jagt en Heleen van Wiechen.

Klik hier om je in te schrijven.


*BELANGRIJK: Wil je meedoen? Geef dan bij je aanmelding aan of je gedurende het Lab wil spelen of schrijven. Kortom; wil je ingedeeld worden in het spelersteam OF in het schrijversteam. 

DATA:
Kick-off/auditie - 25 oktober 17:30-20:00 uur
1 november 17:30-20:00 uur
8 november 17:30-20:00 uur
15 november 17:30-20:00 uur
22 november 17:30-20:00 uur
29 november 17:30-20:00 uur
6 december 17:30-20:00 uur
13 december 17:30-20:00 uur
20 december 17:30-20:00 uur 
Kerstvakantie-geen les
8 januari1 12:00-16:00 uur
10 januari 17:30-20:00 uur
17 januari 17:30-20:00 uur 
18 januari Voorstelling Bellevue
19 januari Voorstelling Bellevue
22 januari Voorstelling Meervaart

Let op:*De schrijfsessies en speelsessies vinden afwisselend op verschillende locaties plaats (Meervaart Studio, het Talentenhuis en Theater Bellevue). Na aanmelding ontvang je meer informatie over de locatie per les. 

DE VOORWAARDEN:
•    Acteren of schrijven is je passie
•    Je bent tussen de 16 – 23 jaar
•    Het lesgeld voor het makers/spelersteam is 120 euro (90 euro met stadspas)
•    Het lesgeld voor het schrijversteam is 90 euro

WHAT'S IN IT FOR YOU?
•    Wekelijkse coaching
•    Ruimte om te werken aan persoonlijke leerdoelen
•    Gratis gebruik van ruimtes
•    Netwerken
•    Korting op bezoek bij voorstelling naar keuze in de Meervaart
•    Meerdere keren spelen in een productie

OVER BIRGIT VAN DER JAGT
Birgit van der Jagt is theaterdocent, regisseur én toneel-en scenarioschrijver. Ze is inmiddels meer dan 20 jaar op verschillende plekken actief als theatermaker. Bij Meervaart Studio en Meervaart Jong maakt Birgit vooral Coming of Age stukken met een luguber randje waar de humor zeker niet ontbreekt. De laatste voorstelling was een samenwerking met Jakop Ahlbom Company.

OVER SHERALYNN ADRIAANSZ
Sheralynn is een autodidact theatermaker die trajecten volgde bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater, Speeltheater Holland en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde ze zich verder als theatermaker onder de vleugels van Likeminds. Haar voorstellingen zijn vaak theatrale vertellingen waarin ze, met een vleugje humor, kritisch kijkt naar maatschappelijke kwesties. Hierbij zet ze (een deel) van haar persoonlijke verhaal in, om grote maatschappelijke kwesties aan te kaarten.

OVER HELEEN VAN WIECHEN
Heleen maakt het liefst voorstellingen op locatie, met taal die rondom zo’n plek leeft. Van interviews tot snelkookschrijfsessies: alles kan materiaal zijn voor een nieuwe theatertekst, die altijd gaat over de wereld om ons heen. Naast haar werk als theatermaker, geeft ze schrijf- en acteerworkshops, werkt ze voor Uitgeverij it&fb en start ze dit najaar een community-project, samen met een fotograaf en een interviewer, dat ongetwijfeld ook uitloopt op een boek.

Het Theater lab is een samenwerking tussen Meervaart, Theater Bellevue en Uitgeverij international theatre & film books. 
Meer informatie over Bellevue: www.theaterbellevue.nl
Meer informatie over Uitgeverij international theatre & film books: www.itfb.nl | www.theaterboekhandel.nl