Projecten

Theater lab special

Meervaart x ISH Dance Collective

Theater lab special

Meervaart presenteert: Theater Lab Special (16-23 jaar)

Meervaart is voor het 'Theater lab Special' op zoek naar 12 Amsterdamse jongeren in de leeftijd van 16-23 jaar die willen meewerken aan het schrijven en spelen van een montage voorstelling. Houd je van theater, wil jij je kennis verbreden en je verdiepen in het schrijven van een stuk of zelf op het podium staan?! Doe dan mee aan dit unieke project i.s.m. ISH Dance Collective, waarin je gedurende 3 maanden toewerkt naar een montagevoorstelling die je gaat uitvoeren tijdens het Meervaart Jong Festival van 8 t/m 10 april.

THEATER LAB SPECIAL: MEERVAART X ISH
Het Theater Lab is een uniek platform voor het ontwikkelen van jong Amsterdams talent door de Meervaart. Voor deze editie slaan Meervaart en ISH Dance Collective de handen ineen. Het traject bestaat uit workshops van Birgit van der Jagt en 4 gastdocenten van ISH Dance Collective en het monteren van de voorstelling. Research, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling staan in deze reeks centraal.

Klik hier om je in te schrijven.

DATA:
Kick-off/auditie - 31 januari 17:30-20:00 uur
7 februari 17:30-20:00 uur
14 februari 17:30-20:00 uur
21 februari 17:30-20:00 uur
28 februari 17:30-20:00 uur geen les ivm voorjaarsvakantie
7 maart 17:30-20:00 uur
14 maart 17:30-20:00 uur
21 maart 17:30-20:00 uur
28 maart 17:30-20:00 uur
4 april 12:00-16:00 uur
8 t/m 10 april Voorstelling Meervaart

Let op: Er komen nog twee repetities op de zondag bij. De data worden binnenkort bekend gemaakt.

DE VOORWAARDEN:
•    Acteren is je passie
•    Je bent tussen de 16 – 23 jaar
•    Het lesgeld is 120 euro (90 euro met stadspas)

WHAT'S IN IT FOR YOU?
•    Wekelijkse coaching
•    Ruimte om te werken aan persoonlijke leerdoelen
•    Gratis gebruik van ruimtes
•    Netwerken
•    Korting op bezoek bij voorstelling naar keuze in de Meervaart
•    Meerdere keren spelen in een productie

OVER BIRGIT VAN DER JAGT
Birgit van der Jagt is theaterdocent, regisseur én toneel-en scenarioschrijver. Ze is inmiddels meer dan 20 jaar op verschillende plekken actief als theatermaker. Bij Meervaart Studio en Meervaart Jong maakt Birgit vooral Coming of Age stukken met een luguber randje waar de humor zeker niet ontbreekt. De twee voorstellingen waren een samenwerking met Jakop Ahlbom Company en Bellevue & Uitgevrij IT&FB.

OVER ISH DANCE COLLECTIVE: ISH IS ALLES MAAR NIET WAT JE DENKT.

Een collectief van eigenwijze individuen. Sinds 2000 verbindt ISH mensen door hen te verrassen. Skills van de straat gaan de verbinding aan met gevestigde kunstvormen. Op innovatieve wijze slaan de voorstellingen, op maat gemaakte showcases en educatieprojecten van ISH een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen. ISH gelooft niet in grenzen.

ISH houdt van kunstenaars die op het hoogste niveau kunnen presteren maar ook genoeg lef hebben om buiten de lijntjes te kleuren. ISH heeft een manier van werken die mensen bij elkaar brengt, dromen uit laat komen en resulteert in fantastische voorstellingen. En belangrijker nog: het resulteert in een fantastische groepen mensen.

Het Theater Lab Special is een samenwerking tussen Meervaart en ISH.
Meer informatie over ISH: https://www.ishdancecollective.com