Projecten

Theater na de Dam

Theater Na de Dam

Theater Na de Dam benadert elk jaar theatermakers met de vraag of zij speciaal voor 4 mei een nieuwe voorstelling willen maken die een actueel perspectief biedt op de Tweede Wereldoorlog en de wereld van vandaag. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag extra bijzonder te maken.

Voor de editie van Theater Na de Dam in 2020 zijn de leerlingen van Meervaart Jong hard bezig met een jongerenvoorstelling voor Amsterdam Nieuw-West. 

Deze groep jonge Amsterdammers gaat heel graag met u in gesprek.

Deze gesprekken dienen als inspiratie voor het maken van de voorstelling die op 4 en 5 mei te zien zal zijn aan de Sloterplas, vlak bij theater de Meervaart in Osdorp. De bijeenkomst vindt plaats op zondag 1 maart om 12:00 uur in Het Talentenhuis (Meer en Vaart 290). Indien gewenst denken wij graag met u mee over vervoer!
 

In gesprek
Wij zijn nieuwsgierig naar uw herinneringen. We vragen ons af welke verhalen van de oorlog op de bodem van de Sloterplas liggen. Deze gaan wij in onze voorstelling naar de oppervlakte brengen.

Hoe was het om als kind te horen: het is oorlog? Kon u zich daar iets bij voorstellen? Hoe zag het leven er tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Amsterdamse polders? Of bent u misschien na de oorlog naar Amsterdam Nieuw-west gekomen? En hoe wist u dat de oorlog voorbij was? Hoe werd dat gevierd? Kon u na de bevrijding echt vrij zijn?

Opgeven
Vindt u het interessant om in contact te komen met jongeren en met hen in gesprek te gaan? Neem dan contact op met Pippi Braam en/of Annekatrien Gielkens van Meervaart Jong. jong@meervaart.nl of 020 4107488