di 22 oktober 2019

Theater en Dans Educatie Amsterdam (TDEA)

Omdat theater voor ieder kind belangrijk is.

Theater en Dans Educatie Amsterdam (TDEA)
Terug naar M-Talk
Theater en Dans Educatie Amsterdam (TDEA) is een samenwerkingscoalitie van 13 Amsterdamse theaters en gezelschappen. TDEA fungeert als paraplu voor het theater- en educatieaanbod voor het voortgezet onderwijs, waarbij kwalitatief theater en passende educatie centraal staan. De krachten zijn gebundeld om de meest exclusieve (jeugd)voorstellingen aan te bieden aan scholen.

Deze samenwerking is opgericht omdat bleek dat voor veel onderwijsinstellingen, maar ook voor gezelschappen, onduidelijk was waar zij heen konden of welke voorstellingen geschikt zijn voor leerlingen.

Zo kan er ook worden geregeld dat er een theaterdocent langs school komt 

Om het voor alle partijen makkelijker te maken wordt er jaarlijks een brochure ontwikkeld met hierin alle voorstellingen waaruit een keuze kan worden gemaakt. In onderstaand filmpje wordt duidelijk wat zo’n samenwerking inhoudt en hoe dit er voor de leerlingen uit ziet. Het gaat namelijk niet alleen om een voorstellingsbezoek, maar ook om aandacht voorafgaand of na afloop hiervan. Zo kan er ook worden geregeld dat er een theaterdocent langs de school komt en een les of workshop aanbiedt!

Wij zijn erg blij en tevreden met dit initiatief en deze samenwerkingen. Cultuur en educatie moet namelijk voor ieder kind beschikbaar zijn.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

do 13 augustus 2020

Stille noodkreet vanuit de evenementensector

Het is 5 voor 12


do 30 juli 2020

Geniet van live concerten tijdens zonsondergang

Een unieke samenwerking tussen het Muziekgebouw en Meervaart


di 14 juli 2020

Meervaart Jong in de spotlights

'Vrouwen van Nieuw-West' te bewonderen bij tentoonstelling Amsterdam Museum


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief