wo 22 april 2020

Meervaart Jong maakt luistervoorstelling 'Vrijzicht' voor Theater na de Dam

Nu te beluisteren

Meervaart Jong maakt luistervoorstelling 'Vrijzicht' voor Theater na de Dam
Terug naar M-Talk
Jongeren van Meervaart Jong uit Amsterdam Nieuw-West verdiepten zich onder leiding van theatermaker Femke Heskes in de geschiedenis van Amsterdam Nieuw-West ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de luistervoorstelling ‘Vrijzicht’.

Deze luistervoorstelling is een individuele ervaring, waarin de stemmen van de jonge acteurs de fantasie van de luisteraar sturen. Om te luisteren terwijl u bijvoorbeeld op een bankje aan de Sloterplas zit, terwijl u een wandeling maakt door de wijk, of gewoon vanuit uw woonkamer, kijkend door het raam. Een voorstelling over het verleden en de toekomst van ons jonge stadsdeel.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt - in veel verschillende vormen - iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

De voorstelling is deze hele week te beluisteren via deze pagina en de website van Theater Na de Dam

Voorstelling Vrijzicht - Meervaart Jong

Theater Na de Dam · Vrijzicht - Meervaart Jong, Amsterdam

Cast: Shelby Sittrop, Niobe Goijers, Ömrüm Akyol, Paula van der Willigen, Esmee Bouwman, Shai Poland, Alyson Figueroa Villa, Merna Gomaa, Joy van Laake, Chadi Kourich, Link Roks, Léon Wesseling, Luuk Schotsman en Clement Gingreau

Concept/regie: Femke Heskes

Meervaart Jong
Met dank aan De Gasten


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

ma 30 november 2020

De winnaars van Kunstbende zijn bekend!

Provincie Noord-Holland sterk vertegenwoordigd in de landelijke finale.


wo 11 november 2020

Soumaya Bazi: 'Hier ligt het fundament van mijn identiteit'

Een visie op Nieuw-West


wo 04 november 2020

Laatste nieuws rondom de nieuwe corona maatregelen

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief