ma 06 mei 2019

Maak kennis met onze TheaterreportersTerug naar M-Talk
Al drie seizoenen werkt de Meervaart met theaterreporters in de leeftijd van 7 tot 14 jaar oud. Zij bezoeken én beoordelen onze jeugd- en familievoorstellingen!

Onze reporters schrijven na iedere voorstelling een recensie en de voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Zij zijn hierbij extra alert op o.a. sfeer, decor, kostuums, muziek en lachgehalte.

Reporter Jasmijn (12 jaar) is al twee seizoenen één van onze reporters. Waarom en wat ze het allerleukste vind lees je zoal hier onder.

Waarom ben je reporter geworden?
Heel mijn leven houd ik al van schrijven en ik wilde daar in alle manieren gebruik van maken. Als ik nu namelijk voor de Meervaart recensies kan schrijven, wie weet kan ik dat dan ook wel doen voor grotere klanten! 

Wat vind je het leukste aan reporter zijn? 
Voornamelijk dat als wanneer ik naar het theater ga, ik iemand tegen kom en diegene vraagt dan “Jasmijn toch? Ik zag jou recensie en dacht, laat ik maar gaan!" Dat geeft me zulke voldoening, vooral als je je bedenkt dat al je "harde" werk ook echt gelezen wordt. Plus ik vind het schrijven gewoon heel leuk.

Wat heb je geleerd als reporter?
Ik heb geleerd om heel erg op de details te letten. Serieus, ik kan nu niet meer naar een voorstelling of ik ga plus- en minpunten bedenken. Ik let nu gewoon op veel meer dan puur de voorstelling zelf.

Welke voorstelling heeft de afgelopen twee jaar de meeste indruk gemaakt?
Ik vond ‘De Ruggeds’ een van de leukste voorstellingen, ook al duurde sommige stukjes een beetje lang, of begreep ik het niet helemaal. ‘De Krijtkring’ heeft het meeste indruk op me gemaakt. Het decor was heel simpel maar nog steeds zag je het hele verhaal erin terug.

Daarnaast vond ik het gewoon heel fascinerend en het verhaal gewoon prachtig. Bij mij maakt het altijd indruk als het over familie/vrienden/liefdesbanden gaat. 

Wat wil je later worden?
Ik wil later schrijfster, zangeres of dichter worden. En sowieso moeder.
Schrijfster en dichter omdat ik al sinds ik kan lezen en schrijven allerlei verhalen en gedichtjes bedenk. Zangeres omdat ik sinds mijn derde meezing met alles waar ik de tekst een beetje van ken. Ook krijg ik steeds vaker te horen dat ik goed kan zingen.

En moeder omdat het me gewoon heel leuk lijkt om eindelijk iemand te hebben om de baas over te spelen. Grapje hoor, een kind krijgen lijkt me gewoon heel leuk. En als ik de rest van mijn leven single as a pringle blijf, adopteer ik gewoon een kind, om toch nog goed te doen voor de wereld.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

ma 21 oktober 2019

“Frikadellen, patatje oorlog, huzarensalades en berenhappen vliegen om je oren”

Jon van Eerd over zijn voorstelling 'Herrie in de keuken'


wo 16 oktober 2019

Vier je feestje in de Meervaart!

Een unieke manier om de verjaardag van je kind te vieren: in het theater.


do 10 oktober 2019

FAYAGE – KICK-OFF

We blikken terug op een succesvolle dag!


vr 20 september 2019

Meer groen en biodiversiteit dankzij de KlimaatKubus

Een samenwerking met o.a. de Meervaart en de HvA


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief