Events

Break A Leg

BREAK A LEG 2022 | JUNE 5TH

Battles, showcases, workshops, talks, live art, DJ’s en vooral heel veel dans 

Zondag 5 juni 2022 nemen meer dan 1000 hiphop dansers het tegen elkaar op in de Meervaart tijdens de 11e editie van het streetstyle dance event ‘Break A Leg’. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er gebattled door de beste hiphop dansers en crews. Dansers strijden in vier verschillende categorieën: Hiphop Crew Competitie, Breaking Battles, All Styles Battle & Hiphop Battle.

Dit jaar bestaat de jury van de competitie weer uit de top van de Nederlandse hiphop dansindustrie, onder andere Dimension, Jeems, Kelly Bigirindavyi, Duzk (The Ruggeds), B-Girl Mess, Carlos Rocha, Kishan Indallal, Jody Geisendorpher & Devante Walden. Het event wordt gehost door Vince Charming, Gregory Shaggy & MC Mario Bee. DJ’s Jolani Jhones, DJ Cee en DJ Mista Sweet verzorgen de muziek tijdens de Hiphop Crew Competitie en de battles.

De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect, het delen van kennis en vooral lekker dansen. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan diverse gratis dans workshops zoals een workshop Breaking door Ozzi en een workshop Litefeet door Picalo. Ook draaien DJ’s Nader Issam, Mike Lewis, ICE & Quinny J de gehele dag in de foyer en ook hier kan lekker gedanst worden. 

Ben jezelf geen danser? No worries, er is de hele dag genoeg spectaculairs te zien en te horen! Ook als je zelf niet meedanst is dit een event dat je niet mag missen! Naast de battles is er nog veel meer te doen op het gebied van urban culture zoals een talk: ‘The Kids Are The Future, over de toekomst van hiphop o.l.v. Amsterdam Breaking Community. Daarnaast komt kunstenaar Snars een kunstwerk maken en is er een kleine art market met merken als Four Pillarz Clothing, MONO No Ware & Rezareez.

Meedoen aan de wedstrijd?
Meld je hiphop crew aan voor de Hiphop Crew Competitie, dit doe je door een email te sturen naar breakaleg@meervaart.nl.  Solo en duo dansers kunnen zich op 5 juni aan de deur registreren voor de Breaking Battles, All Styles Battle & Hiphop Battle. Meer info: www.breakalegdancebattle.com

Volg ons op Facebook & Instagram
https://www.facebook.com/breakalegdancebattle

www.instagram.com/breakalegdancebattle


 

CONTACT:
Break A Leg | Meervaart
Meer en Vaart 300 Amsterdam
breakaleg@meervaart.nl
www.breakalegdancebattle.com