Events

Creative Industry Night

Tijdens de Creative Industry Night gaan we dieper in op de carrière mogelijkheden in de creatieve industrie. Door het gesprek aan te gaan met verschillende creatieve organisaties uit de creatieve industrie zullen we je informeren over wat deze organisaties voor jou als creatieveling kunnen betekenen. Zo zullen we aandacht besteden welke banen er in de sector zijn, welke organisaties je kunnen helpen met het opbouwen van een carrière en hoe deze organisaties te werk gaan. Natuurlijk is er tijdens elke avond ook de gelegenheid om zelf vragen te stellen en te netwerken met de organisatie, zodat jij altijd met de benodigde informatie naar huis gaat.
 

Creative Industry Night #7
Een online talkshow o.l.v. jennifer Muntslag met gasten acteur Emmanuel Ohene Boafo en art-director/stylist/fotograaf Meryem Slimani

Tijdens deze online editie van de Meervaart Studio Creative Industry Night gaat Jennifer Muntslag in gesprek met art-director/stylist/fotograaf Meryem Sliman @meryemfirsti & acteur Emmanuel Ohene Boafo. Meryem & Emmanuel delen in deze talk tips over hun creatieve proces,  hoe het allemaal voor hen begonnen is maar ook vertellen ze over hun plannen voor de toekomst.  Check it out and get inspired!

Emmanuel Ohene Boafo
De 28 jarige Emmanuel Ohene Boafo is de eerste zwarte man die de Louis D’or prijs ontving, de belangrijkste Nederlandse prijs voor toneelacteurs. Emmanuel studeerde in 2018 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij begon met spelen bij DEGASTEN in Meervaart Studio waar hij vele producties heeft gespeeld. Op dit moment is hij vooral op het toneel te zien bij Toneelgroep Oostpool, Toneelgroep Suburbia en Het Nationale theater.

Leuk weetje: Op 14 jarige leeftijd deed Emmanuel mee aan het zomerproject Summerstage van Meervaart Studio. Tijdens Summerstage maakten we een multidisciplinaire voorstelling. Dit smaakte naar meer en daardoor stroomde hij al snel door naar de productiegroep van DEGASTEN.

Meryem Slimani
De Rotterdamse Meryem Slimani is freelance fotograaf, art-director, stylist en werkzaam in de culturele sector. Meryem wist van haar moeder, die inmiddels bekend staat om haar bontgekleurde streetwear-looks, een waar stijlicoon te maken. Ze deelt de door haar samengestelde looks op haar inspirerende Instagram account @meryemsfirst. Inmiddels zijn haar foto's te zien in verschillende musea en galleries. Onlangs opende ze inde Amsterdamse Hama Gallery haar expositie UMI. Ook in deze serie zette ze haar prachtige moeder centraal. In deze serie toont ze haar Marokkaanse moeder gestyled in hippe streetwear. De foto’s tonen een kleurrijke viering van vrijheid met mode en fotografie als uitlaatklep. Tegelijkertijd gaan ze over verschillen tussen generaties, over de universele band tussen moeder en dochter en over hokjes en vooroordelen. ⁠

Bekijk de hele uitzending HIER


Creative Industry Night #6
Een online talkshow o.l.v. Leeroy Molly met Eben Badu van The New Originals

Onze Creative Industry Night is weer terug, aankomende periode gaan we in een reeks avonden dieper in op de carrière mogelijkheden in de creatieve industrie. Voor de eerstvolgende editie hebben 1 van creatiefste mannen uit Amsterdam weten te strikken: Eben Badu van The New Originals. Tijdens deze Creative Industry Night vraagt Leeory hem het hemd van het lijf over zijn vakgebied.

Bekijk de hele uitzending HIER

Creative Industry Night #5
Een online talkshow o.l.v. Orville Yssel met gasten Brian Elstak & Emilio de Haan (HERC the Agency)

Tijdens deze Creative Industry Night lag de focus op videokunst, graphic design en beeldende kunst. De gasten zijn Emilio de Haan van HERC Agency en beeldend kunstenaar Brian Elstak. Tijdens deze Creative Industry Night vragen Orville Yssel & Rens Weijenborg ze het hemd van het lijf over hun vak.

Bekijk de hele uitzending HIER