Lesaanbod

Meervaart Studio is er voor álle Amsterdamse jongeren tussen 15-25 jaar, dus ook als je nog nooit op het podium hebt gestaan ben je welkom om deel te nemen aan een introductie workshop. Aanmelden doe je hier boven!

Meervaart Studio
Meervaart biedt activiteiten aan voor jongeren, onder de noemer Meervaart Studio. Het is dé plek waar Amsterdamse jongeren van 15 tot 25 jaar hun creatieve talent kunnen ontdekken en ontwikkelen.

<

Klein begonnen als centrum voor jongeren uit Nieuw-West en uitgegroeid tot een onmisbare schakel in de keten van talentontwikkeling in Amsterdam. Het programma is multidisciplinair en bestaat uit korte workshopreeksen voor beginners en gevorderden, Labs, optredens, masterclasses en events zoals Kunstbende en Break A Leg.

Wij willen met onze activiteiten jong, cultureel divers talent de kans bieden om een portfolio op te bouwen waarmee ze eventueel kunnen doorstromen naar zowel een kunst/cultuur opleiding (MBO, HBO), als een baan in de creatieve sector.

Voor de Labs werken we samen met partners, zo is de Nederlandse Film Academie al jaren partner van het Film Lab, en FOAM van ons Foto Lab. Alle Labs worden afgesloten met een eindpresentatie op een passende plek in Amsterdam.  

Buiten onze eigen evenementen om, programmeren we veel van onze artiesten en DJ’s ook op festivals en in clubs zoals Paradiso, Bitterzoet, Melkweg, Club NYX en de Chicago Social Club. Tot slot worden jaarlijks diverse masterclasses en andere inspirerende events georganiseerd, zoals de Creatieve Industry Nights waar specialisten vertellen over hun vak. Deze events bieden de kans om te netwerken en andere creatieven te ontmoeten.

 

<


Overdag is Meervaart Studio geopend voor vrije repetities. Members kunnen gratis (inbegrepen bij het lesgeld) onbeperkt gebruikmaken van de ruimtes om zich zelfstandig of samen met andere deelnemers verder te ontwikkelen.