Film Lab

Coach
Orville Yssel & De Nederlandse Filmacademie

Leeftijd
15-25 jaar

Prijs
€90 (voor alle lessen)

Onze workshops zijn alleen bedoeld voor mensen die in Amsterdam wonen of een binding hebben met de stad (dat wil zeggen dat je op school in Amsterdam zit of je in Amsterdam werkt).

Film Lab

Deze auditie zit vol! Je kunt je vanaf nu aanmelden voor het volgende blok. Dit blok start in februari 2021.

WAT LEER JE:
Meervaart Studio, de Nederlandse Filmacademie en art-director Orville Yssel (Woodpack) zijn voor het nieuwe Film Lab op zoek naar jong filmtalent. Ben jij al enige tijd aan het filmen, regisseren of editen, wil je meewerken aan interessante videoprojecten en wil je nog meer media ervaring opdoen? Dan is het Film Lab van Meervaart Studio zeker iets voor jou!

Het Film Lab is een uniek platform voor het ontwikkelen van jong Amsterdam filmtalent. In drie maanden werken je samen met anderen aan eigen videoprojecten. Gedurende deze weken word je niet alleen gecoacht door Orville, maar ook door verschillende alumni van de Academie, die bereid zijn al hun opgedane academische kennis met je te delen. Daarnaast zullen er vanuit de Academie diverse masterclasses worden georganiseerd die verdieping geven op een onderwerp. Meedoen met het lab is dus een goede eerste stap om kennis te maken met de Filmacademie.

Hieronder vind je een selectie van onze beste Film Lab Producties:

DE VOORWAARDEN:

  • Films/video's maken is je passie/droom
  • Je bent tussen de 15 – 25 jaar
  • Je woont of zit op school in Amsterdam
  • Je bent in de periode september 2020 t/m februari 2021 beschikbaar op donderdag 20:00 - 22:00 uur
  • Het lesgeld is 90 euro per seizoen (maar de auditie/kick of is natuurlijk gratis)

WHAT'S IN IT FOR YOU?

  • Wekelijkse coaching
  • Ruimte om te werken aan persoonlijke leerdoelen onder begeleiding van professionals uit het vak
  • Gratis gebruik van apparatuur & ruimtes
  • Netwerken
  • Werken met echte opdrachtgevers

Verantwoord naar Meervaart Studio tijdens corona
In deze corona-periode vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle deelnemers, bezoekers, medewerkers en artiesten en daarom hebben wij verschillende maatregelen getroffen. Voor jouw en onze veiligheid en gezondheid vragen wij je de nieuwe maatregelen in acht te nemen. LEES HIER HET GEHELE PROTOCOL

DATA:
Auditie donderdag 17 september van 20:00 - 22:00 uur
Na selectie zijn de lesdagen elke week op donderdagavond van 20:00 - 22:00 uur t/m februari (behalve in de schoolvakanties)
 

TIJD:
20:00 - 22:00 uur

OVER DE COACHES:

Orville Yssel
Art Director Orville werkte de afgelopen jaren werkte hij o.a. voor grote post bedrijven als Wieden and Kennedy (reclame bureau met klanten als Nike & Coca Cola) en Hectic Electric/Carbon (Post productie bedrijf) en hij heeft meegewerkt aan de visual effects voor oa. de speelfilm Nova Zembla met acteurs Robert de Hoog, Derek de Lint en Victor Reinier (regie Reinout Oerlemans). Orville is gespecialiseerd in editing, color grading, visual effects en motion graphics. Daarnaast heeft hij diverse videoclips geregisseerd voor zijn eigen platenlabel. Kortom: hij heeft genoeg kennis en ervaring om met jullie te delen.

Lees hier meer over Orville Yssel

De Nederlandse Filmacademie
De Nederlandse Filmacademie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, leidt studenten op tot specialisten in het filmvak. De Academie biedt vierjarige hbo-opleidingen aan, waarin studenten worden opgeleid op alle sleutelfuncties van het filmvak. Gedurende de hele opleiding werken de studenten in crews en worden ze begeleid door ervaren filmmakers. Ze worden opgeleid tot inhoudelijke makers en krijgen volop de ruimte hun talent, hun eigen stem, een eigen stijl te ontwikkelen.

Lees hier meer over de Nederlandse Filmacademie

Meer informatie (lesdata, tijden en inschrijfmogelijkheid) volgt binnenkort!