Film Lab

Gevorderd

Coach
Orville Yssel & De Nederlandse Filmacademie

Leeftijd
15-25 jaar

Prijs
€90 (voor alle lessen)

Onze workshops zijn alleen bedoeld voor mensen die in Amsterdam wonen of een binding hebben met de stad (dat wil zeggen dat je op school in Amsterdam zit of je in Amsterdam werkt).

Film Lab

Gevorderd

Meervaart Studio, de Nederlandse Filmacademie en art-director Orville Yssel (Woodpack) zijn voor het nieuwe Film Lab op zoek naar jong filmtalent. Ben jij al enige tijd aan het filmen, regisseren of editen, wil je meewerken aan interessante videoprojecten en wil je nog meer media ervaring opdoen? Dan is het Film Lab van Meervaart Studio zeker iets voor jou! 

Het Film Lab is een uniek platform door Meervaart Studio i.s.m. de Nederlandse Filmacademie voor het ontwikkelen van jong Amsterdam filmtalent. In een aantal maanden werk je samen met anderen aan eigen videoprojecten. Gedurende deze weken word je niet alleen gecoacht door Orville Yssel, maar ook door verschillende alumni van de Filmacademie, die bereid zijn al hun opgedane academische kennis met je te delen. Daarnaast zullen er vanuit de Academie diverse masterclasses worden georganiseerd die verdieping geven op een thema. Meedoen met het lab is dus een goede eerste stap om kennis te maken met de Filmacademie. 

Hier vind je een selectie van onze beste Film Lab Producties:


DE VOORWAARDEN:

  • Films/video's maken is je passie/droom
  • Je bent tussen de 15 – 25 jaar
  • Je woont of zit op school in Amsterdam
  • Je bent in de periode februari 2023  t/m juni 2023  beschikbaar op donderdag 19:00 - 21:00 uur
  • Het lesgeld is 90 euro per seizoen (maar de auditie/kick of is natuurlijk gratis)

WHAT'S IN IT FOR YOU?

  • Wekelijkse coaching
  • Ruimte om te werken aan persoonlijke leerdoelen onder begeleiding van professionals uit het vak
  • Gratis gebruik van apparatuur & ruimtes
  • Netwerken
  • Werken met echte opdrachtgevers

DATA PROJECT*:
Kick off / auditie - Donderdag 23 februari 19:00 - 21:00 uur 
*data en tijden onder voorbehoud

OVER COACH ORVILLE YSSEL:
Art Director Orville werkte de afgelopen jaren werkte hij o.a. voor grote post bedrijven als Wieden and Kennedy (reclame bureau met klanten als Nike & Coca Cola) en Hectic Electric/Carbon (Post productie bedrijf) en hij heeft meegewerkt aan de visual effects voor oa. de speelfilm Nova Zembla met acteurs Robert de Hoog, Derek de Lint en Victor Reinier (regie Reinout Oerlemans). Orville is gespecialiseerd in editing, color grading, visual effects en motion graphics. Daarnaast heeft hij diverse videoclips geregisseerd voor zijn eigen platenlabel. Kortom: hij heeft genoeg kennis en ervaring om met jullie te delen. 


OVER DE NEDERLANDSE FILMACADEMIE:
De Nederlandse Filmacademie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, leidt studenten op tot specialisten in het filmvak. De Academie biedt vierjarige hbo-opleidingen aan, waarin studenten worden opgeleid op alle sleutelfuncties van het filmvak. Gedurende de hele opleiding werken de studenten in crews en worden ze begeleid door ervaren filmmakers. Ze worden opgeleid tot inhoudelijke makers en krijgen volop de ruimte hun talent, hun eigen stem, een eigen stijl te ontwikkelen. Lees hier meer over de Nederlandse Filmacademie

LET OP: Elke deelnemer wordt automatisch Meervaart Studio member. Dit betekent gratis repetitie- en opnameruimte gedurende het seizoen dat je les volgt.

Gevorderd 20:00 - 22:00