Foto Lab

Gevorderd

Coach
Les Adu & Coco Olakunle

Leeftijd
16-24 jaar

Prijs
gratis

Onze workshops zijn alleen bedoeld voor mensen die in Amsterdam wonen of een binding hebben met de stad (dat wil zeggen dat je op school in Amsterdam zit of je in Amsterdam werkt).

Foto Lab

Gevorderd

De zoom link voor de kick-off
https://us02web.zoom.us/j/3202077098?pwd=Um9MUWNBR1dUeDRyaUR2OVdveVpxZz09

Meeting ID: 320 207 7098
Passcode: fotolab

Ben jij Amsterdammer (16-24 jaar) en beheers jij de basis van fotografie maar wil je deze naar het volgende level tillen? Doe dan mee!

Het Foto Lab bestaat uit 2 onderdelen, je kunt ervoor kiezen om aan 1 of beiden mee te doen.

I AM: MY STORY DOOR LES ADU
In deze fotografie special neemt fotograaf Les Adu je mee in het proces dat leidde tot zijn laatste project ‘I am’. Dit project ontstond in reactie op de Instagram-actie #iamablackman en is voor Les Adu een persoonlijk statement waarmee hij onder meer reageert op de racisme-discussie. Op welke manier spreek jij je uit voor een inclusieve samenleving? Laat je inspireren door zijn verhaal en ga in een professionele studioruimte aan de slag met een persoonlijke portretopdracht.

MASTERCLASS DOOR COCO OLAKUNLE
De Amsterdamse fotograaf en regisseur Coco Olakunle maakt eerlijke, intieme foto’s van skaters en upcoming muzikanten in Nigeria, en jonge vluchtelingen in hun ‘full pride’ in Kenia. Ze is een autodidacte fotograaf die de schoonheid en diversiteit van jonge mensen in subculturen over de hele wereld viert. Haar werk is een cross-over tussen documentaire en mode, vanuit het oogpunt van de menselijke geografie. Coco zal tijdens de masterclass reeks dieper in gaan op dit.

DEEL 1 -> KICK OFF: 29 APRIL ONLINE VIA ZOOM (18:00-19:00 UUR)
Wij verwachten dat we de eerste weken nog niet fysiek bij elkaar kunnen komen en dus daarom starten we online, via Zoom! Zodra we weer open mogen dan zijn de lessen weer in de Meervaart. Je krijgt de Zoom-link gemaild na aanmelding.

OPDRACHTEN KICK-OFF:
Het Foto Lab bestaat uit 2 onderdelen, je kunt ervoor kiezen om aan 1 of beide mee te doen. Voor de Kick-off op 29 april, hebben we 2 opdrachten, lever donderdag 29 april voor 16:00 uur in bij Meervaart Studio, stuur een mail (of Wetransfer) met je opdracht naar studio@meervaart.nl.

Opdracht 1: Neem een korte motivatie video op, vertel in de video wie je bent, je leeftijd, wat je ervaring is met fotografie en wat je ambitie is met fotografie. Dit mag ook een geschreven motivatie zijn, mocht je liever niet zelf op camera willen.

Opdracht 2: Kies 1 van deze opdrachten 2a of 2b  ->
Opdracht 2a (Lesley): Maak een portret van iemand die jou inspireert.
Opdracht 2b (Coco): Maak een beeld (foto) dat jou representeert en vertel waarom dit beeld iets over jou zegt.

DEEL 2 -> I AM: MY STORY DOOR LES ADU
Les 1 - Donderdag 20 mei
Les 2 - Donderdag 27 mei
Les 3 - Donderdag 3 juni
Les 4 - Zaterdag 12 juni – shootdag in fotostudio (hele dag)
Les 5 - Donderdag 17 juni
Les 6 - Donderdag 24 juni
Tijd: 18.00-20.00 uur

DEEL 3 -> MASTERCLASS DOOR COCO OLAKUNLE
Les 1 - 11 juni
Les 2 - 18 juni
Les 3 - 25 juni
Tijd: 18.30-20.30 uur

DEEL 4 -> FOTO EXPOSITIE
Expo op locatie, datum volgt later.

 

//

 

OVER DE COACH LES ADU:
Les Adu is een freelance fotograaf in Amsterdam. In 2013 begon hij met fotograferen, als hobby. Inmiddels heeft hij zich ontwikkelt als beroepsfotograaf en is hij vooral gespecialiseerd in het vertellen van verhalen. In 2017 won hij de ‘’Best Photographer – Youth Empowerment Awards’’ en inmiddels heeft hij al zo’n 4 exposities onder zijn naam staan. Emoties en warme kleuren zijn elementen die je vaak terug ziet in zijn foto’s. Lees meer


OVER DE COACH COCO:
De Amsterdamse fotograaf en regisseur Coco Olakunle maakt eerlijke, intieme foto’s van skaters en upcoming muzikanten in Nigeria, en jonge vluchtelingen in hun ‘full pride’ in Kenia. Lees meer

OVER FOAM FORWARD
Foam Forward is een talentontwikkelingsprogramma van Foam dat zich richt op jong aanstormend talent (18-26 jaar). Het programma speelt zich af in de Amsterdamse wijken Nieuw-West en Zuidoost. In samenwerking met de cultuurhuizen; de Meervaart (Meervaart Studio) en Talentlab (Bijlmer Parktheater), ontwikkelt Foam fotografiecursussen, gegeven door jonge, aan Foam verbonden, fotografen. De deelnemers werken gedurende een aantal weken, onder professionele begeleiding, toe naar een eindtentoonstelling op locatie. De ontwikkeling van hun eigen fotografische visie staat hierbij centraal, waarbij ze geïnspireerd raken door het werk van de fotograaf en de collectie van Foam. Lees meer

 

 


Gevorderd 18:00 - 20:00