Visual Art X Van Gogh

Coach
T.B.A.

Leeftijd
15-25 jaar

Prijs
Gratis

Onze workshops zijn alleen bedoeld voor mensen die in Amsterdam wonen of een binding hebben met de stad (dat wil zeggen dat je op school in Amsterdam zit of je in Amsterdam werkt).

Visual Art X Van Gogh

'VINCENT THE OTHER STORY': SPOKEN WORD, MIXED MEDIA & SCHILDEREN! DOE JIJ MEE?
In samenwerking met Van Gogh Museum biedt Meervaart Studio een Workshop Visual Art aan onder de noemer: 'Vincent the Other Story'.
Een project gevuld met Spoken Word, Mixed Media en schilderen, aan de hand van het bijzondere verhaal van Vincent van Gogh. Doe jij mee?!

In deze speciale workshopreeks van 4 bijeenkomsten duik je in het leven van Vincent van Gogh en ga je samen met een dichter en met een kunstenaar aan de hand van jouw opgedane inspiratie, toewerken naar je eigen kunstwerk! Dit kan een schilderij zijn, digital media of mixed media. Het eindproduct bepaal jij!

De reeks begint met een begeleid museumbezoek, met aansluitend een workshop in het Van Gogh atelier. Daarna vinden de sessies plaats in Meervaart Studio, met afsluitend een expositie. Er is plek voor 8 tot 10 deelnemers in deze workshop special. Dus wil jij aan de hand van het verhaal van Van Gogh, verschillende inspiratiesessies, coaching door een dichter en een kunstenaar, toewerken naar jouw eigen (multimedia) kunstwerk?! Geef je dan gauw op en daag de kunstenaar in jezelf uit! 

DATA:
Di 9 mei 
Di 16 mei 
Di 23 mei 
Museumbezoek T.B.A. 
Expositie T.B.A. 

TIJD:
18:00 - 20:00 uur

KOSTEN:
Dit project is geheel GRATIS!

OVER VAN GOGH MUSEUM:
Het Van Gogh Museum is een aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh gewijd museum, aan de Paulus Potterstraat en het Museumplein in Amsterdam. Met een verzameling van 200 schilderijen en zo’n 500 tekeningen, bezit het museum ’s werelds grootste collectie van het werk van Vincent van Gogh. Hoewel Van Gogh tijdens zijn leven slechts twee schilderijen wist te verkopen, togen er nu jaarlijks ruim anderhalf miljoen mensen naar het Van Gogh Museum om zijn werk te bewonderen.

In het museum krijg je een boeiend overzicht van Vincents persoonlijke en artistieke ontwikkeling. Zo begon  hij in Nederland met sobere tinten en portretten van arme boeren en maakte hij in zijn laatste periode werk met uitbundige kleuren. Het museum heeft naast de vaste verzameling ook kunstwerken van Vincents tijdgenoten, waaronder werken van Toulouse-Lautrec, Seurat, Signac, Monet en goede vriend Gauguin. www.vangoghmuseum.nl 

 

20:00 - 22:00