DJ: Amapiano

Coach
Dj Waxfiend

Leeftijd
15-25 jaar

Prijs
€10

Onze workshops zijn alleen bedoeld voor mensen die in Amsterdam wonen of een binding hebben met de stad (dat wil zeggen dat je op school in Amsterdam zit of je in Amsterdam werkt).

DJ: Amapiano

Ben jij een (beginnend) DJ en wil je alles weten over Amapiano en hoe jij deze Zuid-Afrikaanse muziekstijl in jouw sets kan toepassen? Zondag 12 december geeft Waxfiend een DJ Masterclass bij Meervaart Studio, die volledig in het teken staat van het muziekgenre Amapiano!

'Amapiano’ is afkomstig uit Zuid-Afrika en is een mix tussen de muziekgenres Deep House, Jazz en Kwaito. De muziek is te vergelijken met dancemuziek en is te herkennen aan lange instrumentale stukken en breaks met jazzy akkoorden en af en toe een pianosolo. Tijdens deze DJ masterclass neemt Waxfiend je mee in de wereld van Amapiano en besteed hij o.a. aandacht aan de geschiedenis van Amapiano, subgenres en mixtechnieken, en ga jij de opgedane kennis gelijk in praktijk leren brengen. Meld je nu aan!
(Deze masterclass is zowel geschikt voor beginnend als gevorderd Dj’s. Let op: VOL=VOL)

DATA 
Zondag 12 december 
Tijd: 14:00 - 16.30 uur

OVER DJ WAXFIEND:
De Amsterdamse DJ Waxfiend staat bekend om het combineren van muziek stijlen als Dancehall, HipHop, House en R&B. Hij maakt zich jaren hard voor de dancehall-culture in Nederland en de afgelopen jaren doet hij dat ook voor een heel scala aan Zuid-Afrikaanse dance-genres. Waxfiend zijn sets hebben een unieke sound, waar je zijn kennis van verschillende muziekstijlen in terug hoort. Hij heeft de wereld over gereisd om in de grootste clubs te draaien en heeft shows geopend voor bekende artiesten, zoals Rihanna, Sean Paul en Ludacris. Naast zijn succes in het buitenland, is hij ook succesvol in Nederland, als oprichter van o.a. Jamrock Entertainment en als medeoprichter van Encore; één van de grootste Hiphop en R&B clubnachten. Tegenwoordig is hij ook actief als programmeur bij Paradiso.


14:00 - 16:30