Woorden leven

Leeftijd
16-25 jaar

Prijs
Gratis

Onze workshops zijn alleen bedoeld voor mensen die in Amsterdam wonen of een binding hebben met de stad (dat wil zeggen dat je op school in Amsterdam zit of je in Amsterdam werkt).

Woorden leven

Het Amsterdams Andalusisch Orkest  & Meervaart present Woorden leven (Locatie Maqam)

Maandag starten we de eerste Woorden leven serie aka Boekenclub 2.0 o.l.v. Nabila el Ouatassi met het thema 'De wereld om je heen'. We starten aanstaande maandag om 19:00 uur in Maqam Amsterdam. Doe jij mee?

Heb jij een liefde voor literatuur, heb je niet alleen de behoefte om te lezen maar ook met anderen te discussiëren en kom jij uit Amsterdam (Nieuw) West? Meld je dan aan voor ‘Woorden Leven’ aka De Boekenclub 2.0.

‘Woorden Leven’ brengt de kracht van literatuur weer terug op de kaart. Het lezen van een boek, artikel of gedicht raakt een persoon individueel. De lezer voelt zich verbonden met de auteur en er komen emoties vrij. Hoe worden de woorden gelezen? Wat doen de woorden met de lezer? Welke soort contexten spelen een rol? Dit zijn belangrijke vragen om in groepsverband te bespreken. Hierdoor ontstaan er nieuwe perspectieven, ontwaken de deelnemers van de stilte naar gesprek en kunnen discussies leiden tot verscherping.

Gedurende het project (8 bijeenkomsten) behandelen we twee boeken, deze boeken zijn verbonden aan een maatschappelijk thema. De boeken zijn door twee vakspecialisten auteurs, kleinkunstenaars, sprekers en woordkunstenaars geselecteerd. Tijdens de bijenkomsten bespreken we onze leeservaring, maar ook hoe de thema’s in het boek jouw persoonlijk raken. En als kers op de taart organiseren we aan het einde van de serie een gezamenlijke verhalenavond in Maqam.

Over Nabila el Ouatassi (Nabila Shares, schrijfster Goud Bloed)
Op 5 jarige leeftijd stapte ik voor het eerst een bibliotheek binnen op de bos en lommerweg. Vanaf dat moment is het meteen duidelijk voor mij: ik wil voor altijd kunnen schrijven en lezen. Nu, vele jaren later heb ik een boek geschreven, en verbind ik mensen ook door online en offline verhalen te delen. Boeken verbinden! Kom je ook mee lezen en mee verbinden?

DATA:
Bijeenkomst 1 - maandag 15 november
Bijeenkomst 2 - maandag 21 november
Bijeenkomst 3 - maandag 29 november
Bijeenkomst 4 - maandag 6 december
Bijeenkomst 5 - maandag 13 december
Bijeenkomst 6 - maandag 20 december
Bijeenkomst 7 - maandag 10 januari
Bijeenkomst 8 - maandag 17 januari


Tijd: 19:00-21:00 uur
* data en tijden onder voorbehoud

Interesse? Meld je nu aan!

LOCATIE:
Alle bijeenkomsten zijn in MAQAM in Bos en Lommer (Jan van Schaffelaarplantsoen 2 Amsterdam). MAQAM is een creatieve ruimte voor Amsterdammers; buurtbewoners, talent en creatieven in hartje Kolenkit. Het programma bestaat uit concerten, tentoonstellingen, repetities, workshops en masterclasses op het gebied van muziek, woordkunst en fotografie. Meer info

MOGELIJK GEMAAKT DOOR:
Het Amsterdams Andalusisch Orkest & Gemeente Amsterdam (stadsdeel West)

COVID-19 PROTOCOL: Coronatoegangsbewijs verplicht vanaf 18 jaar
Vanaf zaterdag 6 november ’21 is voor iedereen vanaf 18 jaar voor onze activiteiten een coronatoegangsbewijs verplicht. Voorafgaand aan de les wordt gevraagd een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest te tonen (QR-code), samen met een geldig identiteitsbewijs.
Lees meer