vr 24 juli 2020

Debuut single Aelia Sapph

Als kind werd ze geïnspireerd door Stevie Wonder, Michael Jackson, Etta James en Randy Crawford en nu is het tijd voor haar eerste single

Debuut single Aelia Sapph
Terug naar Nieuws
De Amsterdamse Future Soul zangeres Aelia Sapph lanceert vandaag haar debuutsingle ‘Wanna Work’! Aelia Sapph is deelnemer geweest van ons Vocal Lab en toen al zagen coaches Sacha Vee & Anne-Fay veel potentie in de jonge zangeres. Deze release van haar debuutsingle is voor ons de uitgelezen kans om Aelia Sapph te bellen en haar het hemd van het lijf te vragen over het maakproces van dit nummer.

Aelia Sapph, gefeliciteerd met je debuutsingle ‘Wanna work’! Kan je ons vertellen waar de song over gaat?
Dank je wel! Het is best een persoonlijk nummer, maar het idee erachter is dat wanneer je in een relatie zit, je niet alleen een roze bril voor je ogen houdt maar ook de realiteit onder ogen komt. Een relatie zal niet altijd perfect/of goed gaan, maar als je echt van elkaar houdt, dat je er ook voor vecht en niet zomaar opgeeft. Vandaar de naam ‘Wanna work’ 

Wat was de grootste uitdaging tijdens het maken van deze song?
Ik denk dan toch de release! Hij lag namelijk al een tijdje klaar maar ik was zo kritisch naar dit nummer dat het nooit goed genoeg was voor mij. Haha ja, perfectionistisch kun je het ook wel noemen. Het schrijven van dit nummer en de verhaallijn ging wel heel soepel omdat ik mijn eigen verhaal erin kwijt kon. Kunnen we in de toekomst ook een album verwachten?
Ja, zeker wel! Het doel is om te werken naar mijn 1e EP daar ben ik samen met Leeroy van Zwart Licht, Nino P. Brown en Felix Keppy mee bezig. 

Naar welk muziek luisterde je zelf voordat je muziek maakte, en heb je een bepaalde artiest die jou het meest heeft geïnspireerd?
Ik werd als klein meisje heel erg geïnspireerd door Stevie wonder, Michael Jackson, Etta james en Randy Crawford. Deze legendes hebben mij echt geraakt! Als klein meisje zei ik altijd al tegen mijn  oma: “ik wil ook zo kunnen zingen”.

Check Aelia Sapph 25 juli live at Jam on the Roof

Kunnen we je binnenkort zien optreden?
Ja, op 25 juli al! De dag na mijn release treedt ik op bij een rooftop Jam (Jam on the Roof) bij station Sloterdijk. Ik mag daar niet alleen optreden met mijn eerste single, maar mag ook nog meer nummers van mezelf laten horen. Een bijzondere en unieke kans! 

Je echte naam is Henriette Valies maar zou je ons iets meer kunnen vertellen over de oorsprong van je artiestennaam?
Aelia Sapph is eigenlijk een eerbetoon aan mijn moeder. Mijn moeder is geboren in September en de geboortesteen daarvan is Sapphire, vandaar de afkorting “Sapph”.  Aelia betekent “zon” in het Latijns. Mijn moeder betekent enorm veel voor mij en voor mij is zij altijd het zonnetje in huis.

Nieuwsgierig geworden? Beluister HIER Wanna Work!
 

Volg Aelia Sapph ook op Facebook en Istagram
 


Terug naar Nieuws