do 15 oktober 2020

Meervaart Studio blijft geopend

Lees hier meer over ons vernieuwde Covid protocol

Terug naar Nieuws
Tijdens de persconferentie van 13 oktober werd bekend gemaakt dat Nederland in gedeeltelijke lockdown gaat om verspreiding van het virus beter tegen te gaan. Dat houdt onder andere in dat alle theaters niet meer dan 30 mensen per ruimte mogen ontvangen. Het besluit heeft geen gevolgen voor de lessen van Meervaart Studio.

De lessen van Meervaart Studio kunnen gelukkig wel doorgaan. In deze corona-periode vinden wij het extra belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle deelnemers, bezoekers, medewerkers en artiesten en daarom hebben wij verschillende maatregelen getroffen. Voor jouw en onze veiligheid en gezondheid vragen wij je de maatregelen in acht te nemen en aanwijzingen van de medewerkers op te volgen. Mondkapjes en 1,5 meter afstand is verplicht (maar dat was eerder ook al) en voor deelname aan de danslessen van Babet Fernandez moet je je voortaan even via email aanmelden (studio@meervaart.nl). Verder veranderd er eigenlijk niets. (klik hier voor het protocol)

We spraken onze Theater Lab coach Priscilla Vaudelle en Film Lab coach Orville Yssel even kort over de nieuwe maatregelen en wat dit met hun vak doet.

Juist in deze moeilijke periode is het nodig jongeren een uitlaatklep te bieden - Priscilla Vaudelle

Priscilla: "Gezondheid gaat voor alles maar naast fysiek gezond blijven is het ook belangrijk om je hoofd gezond te houden en theater is daar de perfecte uitlaatklep voor. En ook juist om die reden ben ik blij dat wij bij Meervaart Studio de mogelijkheid krijgen om de talenten van jongeren ook in deze Covid-19 periode te blijven ontwikkelen. Juist in deze moeilijke periode is het nodig jongeren een uitlaatklep te bieden waarbinnen ze hun verhalen kunnen delen met elkaar en met een klein publiek. Want ook het publiek heeft troost en hoop nodig. Theater heeft de kracht mensen bij elkaar te brengen zelfs in een tijd dat we even niet bij elkaar kunnen zijn. Men kan elkaar even zien en elkaar laten weten dat je niet alleen bent."

Ik geloof in de kracht van kunst - Orville Yssel

Orville: "Dit is zo'n vreemde situatie, maar ik geloof in de kracht van kunst. Het is in deze tijden erg belangrijk voor jongeren om creativiteit te blijven uiten en daarom ben ik erg blij dat we door mogen blijven gaan met de lessen in Meervaart Studio. In mijn lessen houden we afstand en de maatregelen in acht, ik wil dat iedereen veilig blijft en zich veilig voelt. Ik hoop wel dat wel snel weer terug naar normaal gaan want dan kunnen we nog toffere dingen maken. Maar op dit moment gaan we natuurlijk ook knallen".

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN EN TIJDELIJK GEEN DIY (VRIJ WERKEN)
Tijdelijk beperken we wel onze openingstijden en zijn we alleen open tijdens de lessen, het DIY oftewel het vrij werken vervalt tijdelijk. We openen onze deuren vanaf nu een half uur voor aanvang van de lessen. Voor vragen zijn we tijdelijk alleen te bereiken via email: studio@meervaart.nl. Mailtjes beantwoorden we vanaf maandag 19 oktober weer.

Stay safe
Liefs Team Meervaart Studio


Terug naar Nieuws