di 09 maart 2021

Don't sleep! Laat je stem horen

De Tweede Kamerverkiezing 2021! Het is nu meer dan ooit belangrijk dat we allemaal gaan stemmen.

Don't sleep! Laat je stem horen
Terug naar Nieuws

Op woensdag 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Nu is het moment waarop je je stem kan laten horen en de samenstelling van de Nederlandse regering en haar beleid kunt beïnvloeden. Hoe klein de invloed van jouw stem ook lijkt te zijn, iedere stem is er één. Juist jongeren (jullie zijn de toekomst) moeten hun stem in Nederland laten horen dus zullen we afspreken dat we allemaal gaan stemmen* op 17 maart?

Orville Yssel: Corona, economie, klimaat, werk , onderwijs en zorg: er staat meer op het spel nu dan ooit. Jongeren weten echt wel wat ze willen. Het is tijd dat ze die wijsheid inzetten.

TALKSHOW YOUNG POWER LIVE VANUIT DE MEERVAART | DE KRACHT VAN DEMOCRATIE
Het is een feit dat jongeren over het algemeen een stuk minder politiek bewust zijn dan volwassenen. Helaas hebben ze nog te weinig slagkracht om een verschil te maken, voor een deel ook omdat er een zekere disconnect bestaat tussen hen en het politieke proces. Gezien de komende verkiezingen in Nederland dit jaar gaan we voor de verkiezingen een live programma maken over de rol die jongeren kunnen spelen en hoe ze hun invloed op het systeem kunnen laten gelden. We hebben alle mogelijkheden. We hebben heel lang aan de zijlijn gestaan. We hebben een verantwoordelijkheid. We zijn maatschappelijk betrokken, maar zijn we ook politiek actief? Young Amsterdam  Ambassadeurs van Amsterdam spraken dit weekend in de Meervaart met jongeren en politici, check it out:

Bekijk hier alle afleveringen:
Aflevering 1
Aflevering 2

Vanavond om 21:00 uur kun je live meekijken naar aflevering 3.

ONZE AMBASSADEURS ROEPEN OP OM TE STEMMEN
Ook onze ambassadeurs vinden het belangrijk dat jongeren hun stem laten horen, daarom zijn zij te zien in een online campagne waarin zij iedereen met een stempas oproepen om te gaan stemmen.  Onder andere Deejay Abstract, moderator JNM en acteur -en theatermaker Abdelkarim, roepen deze week op tot stemmen in de online campagne. Check de video: https://youtu.be/KDUqdcAVUN0

DJ Turne: Omdat jongeren van nu simpelweg de toekomst zijn en zichzelf moeten laten horen. Ik hoor te vaak jongeren zeggen dat hun stem niet zou gelden of dat ze het systeem niet geloven. Maar zij kunnen juist het verschil maken.

BEN JE ER NOG NIET UIT OP WIE JE WIL STEMMEN?
Een stemwijzer helpt je de politieke partij te vinden die het beste bij je past. Om het jullie wat makkelijker te maken hebben we een aantal stemwijzers voor jullie op een rij gezet.


Check ook de sites van Represent Jezelf en Stemmen21 voor meer informatie over de verkiezingen.

Yassine Boussaid: Het is meer dan een recht of plicht. Het is een vorm van maatschappelijke saamhorigheid en voldoening. Je biedt een vertegenwoordiging de kans om jouw verhaal te vertellen. Dat gaat met vallen en opstaan.

*Iedereen die mag stemmen, heeft inmiddels de stempas in de brievenbus gekregen. Bewaar je stempas goed want deze wordt maar 1 keer verstrekt. Heb je je stempas nog niet ontvangen neem dan zo snel mogelijk contact op met Gemeente Amsterdam en vraag een vervangende stempas aan.

 

 

 


Terug naar Nieuws