do 29 juli 2021

2 september | IDFA x Meervaart

Selectiecommissie voor het Young Adults Label

Terug naar Nieuws
Met veel enthousiasme nodigt IDFA je uit om deel te nemen aan de selectiecommissie voor het Young Adults Label.

Ieder jaar vindt het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats in november. Rond de 250 documentaires van over heel de wereld worden vertoond in tien dagen. Zo’n 300.000 bezoekers bekijken een film in een van de deelnemende theaters in Amsterdam (en tegenwoordig ook steeds meer buiten Amsterdam). De films zijn verdeeld over verschillende competities en programmaonderdelen. Voor een overzicht kijk hier: https://www.idfa.nl/nl/info/competities-en-awards

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Documentaires die in hun vorm verder durven gaan dan gebaande paden en bestaande verwachtingen.

En hierbij vragen we dit jaar jullie hulp: we introduceren namelijk een nieuw label in het programma: het young adults label. Onder deze vlag willen we films vertonen die door filmliefhebbende jong-volwassenen zijn geselecteerd. Films die een ander perspectief bieden op alles wat ons omringt. Films waar jullie enthousiast van worden en waarvan je vindt dat anderen ze absoluut moeten gaan zien.

Hoe gaat dat in praktijk? IDFA maakt een voorselectie van ongeveer 20 films uit het festivalprogramma. Deze lijst zullen we jullie op 2 september in Meervaart Studio presenteren en toelichten. We vragen jullie om daarna minimaal twee films uit de voorselectie te bekijken (maar meer mag altijd) en je mening hierover te vormen. Op basis van jullie ideeën en gesprekken over de films maken we samen de definitieve selectie van 8-10 films die tijdens het festival worden gepresenteerd onder het Young Adults label.

En daarna nodigen we jullie natuurlijk van harte uit om tijdens het festival een aantal films uit het programma in de zaal te komen bekijken. Zoals gezegd komen we op 2 september langs om alles toe te lichten, maar voor nu een mooie zomer en een vriendelijke groet, IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Documentaires die in hun vorm verder durven gaan dan gebaande paden en bestaande verwachtingen.

Ben jij tussen de 15-25 jaar en wil je deelnemen aan de commisie? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar studio@meervaart.nl, vermeld daarbij even duidelijk dat het om de de IDFA jury gaat.


Terug naar Nieuws