ma 06 september 2021

10 september | Fringe X Meervaart

Robin Nimanong & Dahiana Candelo

Terug naar Nieuws
Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam waaronder de Meervaart. Fringe is open en ongecureerd.

Vrijdag 10 september 2021 staan makers Robin Nimanong & Dahiana Candelo in de blauwe zaal van de Meervaart.
Dit programma is onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival. Tickets zijn vanaf 2 augustus verkrijgbaar via de website van Amsterdam Fringe Festival: https://amsterdamfringefestival.nl

Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan. Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad. Van de kleine theaters en verborgen parels tot obscure garages en onontgonnen terrein.

Voorstelling Robin Nimanong – Bodyscan 223
19:30-20:15 uur 

Bodyscan 223 is een media-dans event, dat vecht tegen onzichtbare systemen die alle buitenbeentjes uitsluiten. Het publiek scant zijn eigen beleving door de non-conforming-performers. Samen gaan ze een bruisende cyberpunkervaring aan. Hier wordt AI technologie ontdekt, met foutieve patronen en die ons ongelijk behandelen. Big data vergroot deze ongelijkheid tussen de norm en niet-norm. Wat als algoritmen je levenspad sturen? Beheersen credit punten onze emoties? Bodyscan 223 scant en stelt onze tegenstrijdige ideeën over technologie en Queer identiteit in vraag.

TWEE TWEE DRIE of 2-2-3 legt uit hoe we van mannelijk en vrouwelijk (2) naar een nieuwe optie gaan (3). Technologie verklaart de norm. Maar er is nieuw een grijs gebied te ontdekken, dat daartussen en daarbuiten gaat. We bestrijden paradigma en stereotypes, anonimiteit of misidentificatie. We gaan tegen het normatieve in. Samen gaan we in onbekende en hopelijk nieuwe effectieve mindsets verder, met als poging om meer begripvol voor elkaar te zijn.

TICKETS

Voorstelling Dahiana Candelo – Reflejos
21:30-22:30 uur

Ben jij klaar voor het Nederlands palet anno nu?  Waarin kleuren mengen. Nieuwe kleuren ontstaan. En kleuren vloeken.
In REFLEJO neemt Dahiana het penceel over van Frida Kahlo en portretteert de zoektocht naar haar juiste kleur.
Onder begeleiding van gitarist Francisco Chaves schetst Dahiana een zoektocht van Latijns Amerika naar het Westen en terug.

TICKETS


Terug naar Nieuws